-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,87% -0,08
-
GRAM ALTIN
7265,53% 0,83
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
Gıda fuarına katılan firma temsilcileri: Fuarlar kültürel kaynaşmayı da sağlıyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Orta Doğu'nun en büyük ve en kapsamlı gıda fuarı olma özelliği taşıyan MFF Orta Doğu Gıda Fuarı'na katılan firma temsilcileri fuarların ülke ekonomisine katkı sunduğunu ifade etti.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) himayesinde; Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Nobel Expo Fuarcılık iş birliğinde, Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) ve Gaziantep Ticaret Borsası’nın (GTB) destekleriyle düzenlenen "MFF Orta Doğu Gıda Fuarı" üç gün sürecek.
Gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalara önemli fırsatlar sunan MFF Orta Doğu Gıda Fuarı, Gaziantep'in gıda ve gıda teknolojilerindeki stratejik konumunu pekiştirerek, şehrin ekonomik dinamizmine de önemli katkılar sağlayacak.
Türkiye'nin ve dünyanın farklı yerlerinden fuara katılan firma temsilcileri fuarların hem ekonomik hem de kültürel gelişime katkı sunduğunu ifade etti.
"Fuarların kente katkısı var"
Gaziantep'ten yöresel ürünlerle fuara katılan Fatih Özsefil, "Gıda fuarı çok güzel ilerliyor. Bugün kalabalıktı fuar. Yurt dışından ve şehir dışından fuara katılanlar var. Bize de katkısı var, Gaziantep'e de katkısı var bundan memnunuz. Yöresel ürünleri tanımak güzel oluyor Gaziantep için. Büyük firmaların katılması beraberin de katılımı arttırıyor. İngiltere, Londra, Roma'dan gelenler var. Buraya gelen firmalar hem Gaziantep'i görmüş oluyorlar hem tanımış oluyorlar." dedi.
"Kültürel etkileşim yaşanıyor"
Fuarların kente katkısından bahseden Abdulkadir Görgül, "Fuarların büyük ölçekte hem şehre katkısı oluyor hem de Türkiye genelinde bir katkısı oluyor. Türkiye geneli herkes kendi ürününü sergiliyor. Bu şekilde şehre katkısı oluyor fuarların. Hem maddi hem de kültürel katkısı oluyor. Biz de yurt dışından gelen misafirlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bu fuarların devamı isteniliyor. Fuarlar he şehre katkı sunuyor hem de farklı insanların kültürlerini öğrenmiş oluyoruz." ifadelerini kullandı.
Firmalar bir birine katkı sunuyor
Fuara Van'dan katıldığını dile getiren Ozan Emre İçler, "Fuarların firmalara çok katkısı var. Çünkü ihracat ve ithalat oluyor. İnsanlar bir birini tanıyor. İllere katkısı çok büyük insanları buralara davet ediyoruz. Diğer insanlarla tanışıyoruz. Çok güzel bir şeydir." şeklinde konuştu. (İLKHA)
İşgalciler iki Filistinli genci şehit etti: HAMAS, Zaatara ve Ramat Gan eylemlerini övdü
Direnişten hedefli operasyon: ABD yakıt ikmal uçağı Irak'ta düşürüldü
Kudüslüler 13 gündür Mescid-i Aksa'nın kapılarının önünde namaz kılıyor
İran, siyonist rejim ve ABD üslerini füzelerle vurdu
Okullarda ikinci ara tatil bugün başlıyor
Bakan Çiftçi: Tokat'taki depremle ilgili şu ana kadar olumsuz ihbar yok
Tokat'ta 5,5 büyüklüğünde deprem
Bakan Bayraktar: Enerjide arz güvenliği ve kaynak çeşitliliği hayati önemde
Paris’te Türkiye ve NATO ilişkilerini konu alan yuvarlak masa toplantısı düzenlendi
ABD'ye ait KC-135 yakıt ikmal uçağı Irak'ta düştü
DMM, THY ile ilgili iddiaları yalanladı
Antalya merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyonda 84 gözaltı
Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde füze paniği
Balıkesir'de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
Siyonistlere ait savaş uçakları Lübnan'da sivillerin yaşadığı binaları vurdu
Yunanistan Tahran Büyükelçiliğini Bakü'ye taşıyor
Ordu'da yasa dışı avlanan su ürünlerine el konuldu
Ramazan ayında siyonistlerin Gazze'ye saldırıları sürüyor: 72 bin 136 şehit
Avrupa'da enerji fiyatlarında artış endişesi: Tavan fiyat ve kısıtlama kararı
TPAO’da Birlik Sofrası: Petrolspor ve Basın Bir Arada
Samsun'da zincirleme kaza: 7 yaralı
Gana ile Güney Kore arasında stratejik ortaklık adımı
Paşinyan: Ermenistan-Azerbaycan kalıcı barış anlaşması imzalanacak
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: Kapalı kalmaya devam edecek
Rusya: Ukrayna'nın Donetsk'teki hastaneye İHA saldırısında 8 sağlık çalışanı öldü
Uluslararası Enerji Ajansı'ndan petrol kararı: 400 milyon varil petrol piyasaya sürülecek
Rus denizaltısı Kazan, tatbikat sırasında 300 km uzaklıktaki bir su üstü hedefini vurdu
İslam coğrafyasında değişmeyen gerçek: Savaşın kurbanı masum çocuklar ve siviller
Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 3 ölü, 11 yaralı
Pezeşkiyan'dan İran halkına "Kudüs Günü" çağrısı
Yükleniyor






