• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

Gittiği kuyumcuda cebindeki sahte bilezikle orijinali değiştirdi

GÜNDEM 13.02.2024 15:50:05 0
Gittiği kuyumcuda cebindeki sahte bilezikle orijinali değiştirdi

Gittiği kuyumcuda cebindeki sahte bilezikle orijinali değiştirdi

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde iki gün önce bir kuyumcu dükkanına giden kadın, cebindeki sahte bilezikle altın bileziği değiştirmeye çalıştı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay, 11 Şubat tarihinde merkez Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi Kayapınar Caddesi’ndeki bir kuyumcuda meydana geldi. Bir müşteri, Yunus Deniz’in işlettiği kuyumcu dükkanına girip cebinden 15 gram ağırlığındaki 'ajda' bileziği çıkararak 10 gramlık bilezikle değiştirip 5 gramı TL olarak almak istedi. Bileziği aldıktan sonra müşteri ürünü beğenmediğini söyleyip Yunus Deniz’den değiştirmesini istedi. Deniz, bileziği değiştirdikten sonra şüpheli şahıs cebindeki sahte bilezikle altın bileziği değiştirip ikinci kez değişim istedi.
Sahte bileziği eline alıp inceleyen Deniz, ürünün sahte olduğunu anlayıp kadına baktı. Bu sırada müşteri, “Yanlışlıkla o bileziği verdim” diyerek bileziği Deniz’in elinden aldı.
Olay esnasında neler yaşadığını anlatan Deniz, “2 gün önce bir müşterimiz elinde 15 gramlık 'ajda' bilezikle 10 gramlık bilezikle değiştirmemi istedi. Kalan 5 gramın ödemesini de geri almak istedi. Gelen müşterimize ajda bileziği değiştirdikten sonra, ‘bunu beğenmedim, farklı bir ajda bilezik istiyorum’ dedi. Ricada bulununca tekrar değiştirdim. İkinci verdiğim 10 gramlık bileziği onaylayıp 5 gramın ücretini istedi. Tekrar verdiğim bileziği değiştirmek istedi. Bileziğe bakmamla bileziğin sahte olduğunu fark ettim. Çünkü benim verdiğim bilezik o değildi. Bileziğe baktıktan sonra müşteriye bakınca direkt bana, ‘yanlışlıkla o bileziği verdim’ dedi” ifadelerine yer verdi.
Kuyumcunun özellikle kalabalık olduğu anlarda daha dikkatli olmasına dikkat çeken Deniz, “Umarım kendisi bunu bilerek yapmamıştır. Her zaman diyoruz; suizan değil, hüsnü zan edelim. Eğer fark etmeyip o bileziği değiştirmiş olsaydım belki de alıp gidecekti. Burada durmak istediğimiz nokta; tüm kuyumculara uyarıdır. İçerisi yoğunken bu gibi olaylarla karşılaşılabilir. Esnafımız bu konuda biraz daha dikkatli olmalıdır” diye konuştu.

Hindistan'da yıldırım düşmesi sonucu 15 kişi öldü

Fas, Şam Büyükelçiliğini yeniden açacağını duyurdu

Rusya, Aleksandropol yerleşim birimini ele geçirdi

Almanya': Ukrayna’ya asker konuşlandırmaktan çok uzağız

Macaristan, Ukrayna'nın AB üyeliğine karşı

Arap Birliği Gazze için acil ateşkes çağrısı yaptı

ABD jürisi salman ruşdiyi  yaralayan HADİ MATAR adlı müslümana ceza yağdırdı.

Otomobil takla attı: 3 yaralı

Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem

Finlandiya’da iki helikopter çarpıştı: 5 ölü

Almanya’da binlerce kişi Filistin’e destek gösterisine katıldı

Ağaçtan düşen çocuk demir korkulukların üzerine düşerek yaralandı

Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye destek siyonist zulme sessizliğe tepki

ANFİDAP: Soykırıma karışanların yargılanmasına yönelik adımlar gecikmeden atılmalı

Gazze'de 65 bini aşkın çocuk açlık nedeniyle ölüm tehdidi altında

Gazze'de sağlık ve sosyal hizmetleri durma noktasına geldi

Kolombiya'da dron saldırısı: 1 ölü, 20 yaralı

Bingöllü çocuklar: Gazze için harekete geçin

Sakarya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Kuraklık nedeniyle zarar yüzde 100’lere dayanmış durumda. Çiftçi destek bekliyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi Arabistan'a gidiyor

Lavrov ile Rubio, Rusya-Ukrayna müzakerelerini görüştü

Otomobilde şarjda bırakılan telefon yangına sebep oldu

ABD'yi fırtına ve hortum vurdu: 23 ölü

Van'da sağlık sektörüne güç katan firma: MSK Medikal

Peru’da 6 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da 244 hafız için icazet merasimi düzenlendi

İlahiyatçı Erdem: İsraf sadece bireysel değil, toplumsal sonuçları olan bir felakettir

Şeyh Halid'in türbesine yoğun ziyaretçi ilgisi

Kamyon ile minibüs çarpıştı: 3 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ