• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,27% -0,03
  • EURO

    44,86% -0,20
  • GRAM ALTIN

    4240,20% 0,09
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Göbeklitepe’de buğdaydan yapılan 100 çeşit yemeğin sunumu yapıldı

GÜNDEM 8.07.2023 18:15:09 0
Göbeklitepe’de buğdaydan yapılan 100 çeşit yemeğin sunumu yapıldı

Göbeklitepe’de buğdaydan yapılan 100 çeşit yemeğin sunumu yapıldı

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan, 12 bin yıllık geçmişiyle 'tarihin sıfır noktası' kabul edilen Göbeklitepe’de düzenlenen 2. Geleneksel Buğday Şenliği’nde yerli ve yabancı turistler için 100 çeşit yemeğin sunumu yapıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince Göbeklitepe Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen etkinlikte buğdaydan yapılan yöresel yemekler sergilendi, sıra gecesi düzenlendi, halk oyunları ekibi gösteri sundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, etkinlikte yapığı konuşmasında, Şanlıurfa’nın tarih, kültür ve müzik turizmiyle dünyada ve Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Beyazgül, 'İlk buğday burada işlendi, ilk buğday burada mayalandı. Buğdayın atası burada, buğdayın serüvenini takip etmek istiyorsanız, Şanlıurfa’ya gelmeniz gerekiyor. Lezzetlerin serüvenini burada takip edebilirsiniz. Bugün buğdayla yapılan 100’ün üzerinde çeşitli lezzeti sergiliyoruz. Burada bulunan her bir lezzet farklı. Bizler de bu lezzetleri ve tarihimizi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bunun yanında müziğimizi, lezzetlerimizi geliştiriyoruz. Bugün ’Buğdayın İlk Evcilleştirildiği Topraklarda 2. Geleneksel Buğday Şenliğini düzenliyoruz. Kentimizi her alanda tanıtmaya gayret ediyoruz” dedi.

Yemeklerin tadına bakan ziyaretçilerden Rahime Yaşar, “Özellikle Şanlıurfa’nın geleneksel yemeklerini böyle etkinliklerle misafirleri buluşturmaları, biz turizmciler için çok önemli. Bunların geliştirilerek ve güçlendirilerek devamını bekliyoruz. Yemeklerin tadı gayet güzeldi. Urfa’nın tatlarını yansıtan lezzetlerdi” dedi.
Tarihi ören yerini gezmeye gelen turistlere de çiğ köfte ve buğdayla hazırlanan yemeklerden ikram edildi. Yerli ve yabancı turistler, sıra gecesi ekibinin seslendirdiği türküler eşliğinde halay çekti.

AB, Ukrayna’dan tarım ürünleri ithalatına yeniden kota getirdi

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı

Serinlemek için baraj gölüne giren çocuk boğuldu

Gürcistan'dan AB'ye suçlama: Aşırıcılığı kışkırtıyorlar

Çin uzaya yeni uydu gönderdi

Fransa'da yangın faciası: 4 ölü, 12 yaralı

Küba'dan ABD'ye seyahat tepkisi

Ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Hollanda'da erken seçim tarihi belli oldu

Kolombiya'dan işgal rejimine yönelik vize kararı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Filistinli aileleri ziyaret edip bayramlaştı

Ukrayna: Rus hava üslerine yeni saldırılar düzenlendi

Umut Kervanı Cizre'de binlerce aileye kurban eti ulaştırdı

Umut Kervanı Şanlıurfa’da kurban kesimi gerçekleştirdi

Umut Kervanı Van’da kurban kesimi organizasyonu gerçekleştirdi

Guatemala'daki Fuego Yanardağı'nda patlama

Konya'da trafik kazası: 5 yaralı

Siyonist vahşet Kurban Bayramı'nın ilk gününde de devam etti: Gazze'de 19 şehit

Gazze'de katledilen gazeteci sayısı 226'ya yükseldi

Bakan Yerlikaya: Arife gününde meydana gelen kazalarda 10 kişi hayatını kaybetti

Fransa "Filistin devletini tanımaya kararlı"

Ağrı'da firari dana şeker toplayan çocukları korkuttu

Gazze'de direniş darbesi: En az 5 işgalci öldürüldü

Batman'da trafik kazası: 4 kişi yaralandı

Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarında 15 şehit, çok sayıda yaralı

On binlerce kişi Bayram Namazını Mescid-i Aksa'da kıldı

Köylerde bayram daha huzurlu geçiyor

İşgal kurşunuyla vurulan Filistinli çocuk şehit oldu

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelere kurban eti ulaştıracak

Siyonist rejim, Kurban Bayramı'nın ilk gününde İbrahim Camii'ni teslim etmeyi reddetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ