• BIST 100

    15873,27%-1,56
  • DOLAR

    44,35% 0,04
  • EURO

    51,25% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6237,41% -2,89
  • Ç. ALTIN

    10614,40% -3,08

Göktaş: Siz ortaya güzelce bir Müslümanlık koyun onlar kendiliğinden teslim olacaklar

11 Ekim 2025, Cumartesi 16:11
11 Ekim 2025, Cumartesi 16:11
Göktaş: Siz ortaya güzelce bir Müslümanlık koyun onlar kendiliğinden teslim olacaklar
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Müslümanların, "yanlış yola sapmış" insanlarla komşu olmasının da Allah-u Teala'nın bir lütfu olduğunu ifade eden Yazar Mehmet Göktaş, "Siz ortaya güzelce bir Müslümanlık, edep, cihat, vefakarlık, sadakat koyun; göreceksiniz onlar kendiliğinden teslim ol

Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) tarafından tertip edilen, Kürdistan Bölgesi başta olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarından alim ve akademisyenlerin katıldığı 10'uncu Alimler Buluşması Diyarbakır'da başladı. Programa HAMAS yetkilileri de katıldı.

Her yıl gerçekleştirilen alimler buluşmasının 10'uncusu "İslami Kimliğimiz Üzerine Kurgulanan İdeolojik Girişimler" temasıyla Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Selahaddin Eyyubi Camii Konferans Salonunda yapıldı.

Her yıl gerçekleştirilen alimler buluşmasının 10'uncusu "İslami Kimliğimiz Üzerine Kurgulanan İdeolojik Girişimler" temasıyla Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Selahaddin Eyyubi Camii Konferans Salonunda yapılıyor.

Açılış ve selamlama konuşmalarının ardından birinci oturuma geçildi. Dr. Hüseyin Sudan moderatörlüğünde başlayan ilk oturumda Araştırmacı Yazar Mehmet Göktaş "Kemalistlerin laik toplum, Apoistlerin komün toplum projesi ile varmak istedikleri hedefler kıskacında aile yapımızda oluşturulan tahribatlar" başlıklı bir sunum yaptı.

"Terörsüz Türkiye" ifadesine dikkat çeken Göktaş, "Ama ben size başka bir terörden bahsedeceğim. Sessiz Terör… şamatasız, gürültüsüz, patlamasız, silahsız bir terörden bahsedeceğim." dedi.

İslam dünyasının, özellikle Orta Doğu'daki Müslüman ülkelerin hepsinin, istisnasız çoğunun diktatörlerle yönetildiğini söyleyen Göktaş, "Hepsinin başında mutlaka bir diktatör bulundu, dikta rejimi bulundu. Ama size bir şey söyleyeyim. Hiçbir İslam ülkesi Kemalizmin kirlettiği kadar kendi milletini asla kirletmemiştir. Yüz seneden bu tarafa, küçücük çocukların dillerine, beyinlerine, kafalarına, en olmadık kitaplarına, her yerlerine küçük çocuklardan tutun en baştaki yöneticiye, cumhurbaşkanına, başbakanına, bakanına ne kadar milletvekilleri varsa, hepsi onun adına, onun ilkelerine yemin ederek, ona uyacağına dair yemin ederek göreve başlıyor. Dünyada böyle bir toplum, böyle bir millet yoktur. Söyleyin dünyanın hangi milleti çocukluktan yani hayat bilgisi, matematik, coğrafya ne kadar ders kitabı var? Açın… Önce Kemalizm var. Kemalizme iman var. Bunu lütfen kimse, böyle basit ve küçük görmesin." diye konuştu.

Kemalizm günümüzdeki safhasına basit ve sessizce gelmediğini ifade eden Göktaş, "Öyle bir geldi ki bunu herkes iyi bilir ama Kürtler biraz daha iyi bilir. Bunu bir tarafa kaydedelim. Ve en azından 80 yıl öylesine kirlendik ve sonra bu yetmiyormuş gibi özellikle Kürtlerin bu çilesi yetmiyormuş gibi bir de Marksist bir örgüt çıktı. İnanınız ben biraz değişik bir dille konuşacağım.  Kemalizmin 80 senede yapamadığı gavurluğu 15-20 sene içerisinde öyle bir getirdi ki bu güzel toplumun içine, bu güzide toplumun içine, bu ahlakın, edebin, hayanın, ilmin, irfanın, medresenin sembolü olan bu milletin içerisine öyle bir sokuverdi ki… Nasıl başardı, nasıl getirdi? Evet buna da böyle toptan bakmamız gerektiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Batı ülkelerinde İslam'a bir teveccühün olduğuna dikkat çeken Göktaş, "Her yere geliyor. Hem de öyle geliyor ki öyle geliyor ki kelime biraz basit ama da gümbür gümbür geliyor. Gelmekte olan bir İslam'ın mensuplarıyız biz. Görüyorsunuz öyle bir dünyada yaşıyorsunuz ki. Ne Fatih döneminde, ne Kanuni döneminde, ne bilmem Murat döneminde İslam Avrupa'da böyle yayılmadı. Şu anda İslam öyle geliyor ki Gazze öyle bir İslam getiriyor ki dünyaya, HAMAS öyle bir İslam getiriyor ki dünyaya. Ben daha hiç böyle Avrupa'da on binlerce yüz binlerce insanın bu şekilde İslam'a girdiğine, İslam'ı sevdiğine, İslam denilince gözlerinin ışıdığını hiç daha okumamıştım da görmemiştim de. Elhamdülillah şu anda böyle bir dünyada yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kürtlerin hepsi mazlum"

Türk Solu ile Kürt Solu arasında bir kıyaslama yapan Göktaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kardeşler! Kürt Solu'nun iyi yönleri var. Veya bana göre müspet veya İslam'a yaklaşma ihtimali olan yönleri var. Niye biliyor musunuz? Çünkü Beyaz Türkler var ama Beyaz Kürtler yok. Kürtlerin hepsi mazlum. Solcusu da mazlum bana göre, dindarı da mazlum, İslamcısı da mazlum. Bu önemli bir olay. Dikkat edin bunu bir yere kaydedin. Ama Beyaz Türkler var. Kardeşler iyi dikkat edin. Sovyetler Birliği yıkıldı. Ne oldu? Marksizm yıkıldı, Marksizm gitti. Komünizm gitti, çöktü. Ve iyi dikkat edin, Marksizm'in çökmesiyle birlikte... Sovyetlerin yıkılmasıyla birlikte Orta Doğu'daki bütün İslam ülkelerindeki solcularımızın hepsi İslam'a geldiler.

Lübnan hep solcuydu bizim bildiğimiz. Filistin solcuydu. Filistin kampları hep solcuydu. Ama nedir? Yıkıldıktan sonra Allah'ın izniyle hepsi İslam'a geldi. HAMAS yoktu bir zamanlar. Ama geldi. Allah-u Teala getirdi. Onun için Cezayir'de, Fas'ta, Tunus'ta, Lübnan'da, Irak'ta, Suriye'de Sovyetler Birliği'nin yıkılması, Marksizm 'in çökmesiyle birlikte Allah'ın izniyle ne oldu? Gerçekten yani çok büyük canlanmalar oldu. İslam'a geldiler oradaki insanlar. Oradaki solcular, Mısır'ın solcuları, Cezayir'in solcuları, Fas'ın, Tunus'un solcuları, özellikle Lübnan'ın solcuları, Filistin'in solcuları Allah'ın izniyle İslam dedi, büyük bir kısmı İslam'a yöneldi. Ama bir tek Türk solcusu İslam'a gelmedi. Söyleyin. Hocam, 'Sovyetler yıkıldıktan sonra Türkiye'deki Türklerden falan komünist, falan solcu İslam'a geldi.' Var mı bilen? Niye? Çünkü öylesine inatçı, Kemalizm'le öylesine kirlendiler ki, öylesine korkunç bir İslam düşmanı oldular ki gelmediler."

"Bölgenin solcularının gideceği bir yerleri yoktur, İslam'a gelecektir"

Göktaş, "Yirmi beş senedir aşağı yukarı bu davanın içinde, özellikle bu bölümde çokça koşturan birisiyim. Adana'da, Antep'te yani öyle mahalleler vardı ki böyle sohbete giderdik. Orayı bilen arkadaş aman hocam bir dakika, buraya giremeyiz niye? Senin bu kıyafetinle, bu takkenle, bu sakalınla biz buraya girersek çıkamayız derlerdi. Ama elhamdülillah şu anda o mahallelerin hepsi elifbaları koltuklarının altında çocukları, medreseleri, Kur'an-ı Kerim'leri, bacıları… her yer böyle. Hele zaferimiz bir tamamlansın, hele HAMAS'ın zaferi bir tamamlansın. Bilmiyorum da bu bölgenin solcularının gideceği bir yerleri yoktur, İslam'a gelecektir. Onun için ben diyorum ki ayrı bir ufak bir ayrı bir başlık atıyorum. Gelecekleri yolu tıkamayalım. Gelecek yollarını tıkamayalım. Bu önemli bir olay. Efendimiz Aleyhissalâtu Vesselâm, Tirmizî'de buyuruyor ki... 'Dostluk ettiğin kişiye öyle bir ayarında, kıvamında dostluk et ki olur ki bir gün düşmanın olabilir. Düşmanlık yaptığın kişiye de öylesine Güzel, ölçülü düşmanlık yap ki bir gün dostun olacak, olabilir' Bunu unutma." diye ekledi.

"Siz ortaya güzelce bir Müslümanlık koyun; onlar kendiliğinden teslim olacaklar"

Müslümanların, "yanlış yola sapmış" insanlarla komşu olmasının da Allah-u Teala'nın bir lütfu olduğunu ifade eden Göktaş, "Yani biz öyle bir Peygamberin ümmetiyiz ki… Öyle buyuruyor hadis-i şerifte; 'Onun yüzü bir genç kızdan daha çabuk kızarırdı' diyor ve yine kendisi duasında 'Allah'ım, kızarmayan yüzden sana sığınırım' buyuruyor ve böyle bir Peygamberi evimize getirdiğimiz zaman vefakar peygamberi evimize getirdiğimiz zaman Allah'ın izniyle bize hiç kimse bir şey yapamayacaktır. Öyle çocuklara uzun uzun bu marksizmin kötülüğünü, yanlışlığını sapıklığını falan anlatmanıza gerek yok. Siz ortaya güzelce bir Müslümanlık, edep, cihat, vefakarlık, sadakat koyun; göreceksiniz onlar kendiliğinden teslim olacaklar."

"Siyonizm yıkılacak göreceksiniz"

Göktaş, "Evet, yetmiş bin tane şehit verdik. Ama rivayete göre veyahut da şu anda bir takım anketlere göre en azından on misli;700 bin kişi, 600 bin kişi İslam'a gelmiş. Hem de söylediğim gibi basit insanlar değil, ciddi insanlar İslam'ı gelmiş. Bunun neresinde kötülük var ya? Allah-u Teala o kullarını cennetlerine koymuş, onun sayesinde. Ve siyonizm yıkılıyor ya. Siyonizm yıkılacak göreceksiniz. Hep izleyeceğiz. Yarın bir gün, yani bu anlaşma olsun olmasın, siyonistler Avrupa'da özellikle hiçbir yerde kafasını kaldıramayacaklar, pencereden bakamayacaklar. Hiçbir yere gidemeyecekler. Yasak diyecekler. Gördükleri yerden kovalanacaklar. Yüzlerine tükürülecek." ifadelerini kullandı.

Göktaş, "Gelmekte olan İslam, İslam geliyor Allah'ın izniyle. Allah-u Teala bize İslam'ın gerçekten gelişini, öyle güzel gelişini bize gösterecek ve bizim Rabbimizden niyazımız, ya Rabbi bizim de katkımız olsun. Bize de hisse ver buradan. Yani Gazze için, Gazze'nin zaferi için bize de bir şeyler nasip eyle. Biz bunu bekliyoruz. Yoksa Allah-u Teala zaferini verecek." sözleriyle konuşmasına son verdi. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Kapıkule'de 2 yolcunun montunda 12 kilo uyuşturucu yakalandı

Pezeşkiyan'dan bölgedeki ABD üslerini hedef almalarına ilişkin İslam ülkelerine çağrı

Doğu Akdeniz'de fırtına bekleniyor

Türkiye'den Karadeniz'de Türklerin işlettiği gemiye yönelik saldırıya tepki

Mersin'de metruk bina park halindeki aracın üzerine çöktü

Belediye Başkanı Taşkın: Önümüzdeki hafta 3 bin işyeri hemşerilerimizle buluşacak

Ordu'da sahile insansız deniz veya hava aracı vurdu

İran, ABD'nin 15 maddelik dayatmasına resmi yanıtını iletti

İstanbul’da mevzuata aykırı uzatma ağlarına el konuldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırganların nazarında Şii veya Sünni olmamızın bir farkı var mı?

Malatya'da şap alarmı: TİGEM işletmesi karantinaya alındı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Meclis'te Ali Şükrü Bey'i andı

Muş’ta "dur" ihtarına uymayan sürücüye 215 bin TL ceza

Bakan Uraloğlu: 31 Mart’a kadar kapalı havalimanlarına uçuş yapılmayacak

Ukrayna krizi derinleşiyor: Kiev’den belirsiz suçlamalar ve Donbas pazarlığı

Enfeksiyon Uzmanı Dr. Demir: Çamurlu suda enfeksiyonların bulaşma riski yüksek

Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Eserleri Çalıştayı Bursa'da yapıldı

Şanlıurfa'da otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı

Prof. Dr. Çağın: Bağırsak sağlığı ihmal edilmemeli

Fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal edildi

Malezya, yükselen petrol fiyatları nedeniyle yakıt kontrol önlemleri açıkladı

Lukaşenko’dan Kim Jong Un’a dikkat çeken silah hediyesi

Rusya: Ukrayna görüşmelerinde kilit konularda ilerleme yok

Sağlıkçılardan Avrupa Parlamentosu’na tepki: Göç denetiminin bir aracı olmayı reddediyoruz

Bakan Işıkhan: Gençliğe yapılan yatırım, geleceğe yapılan en değerli yatırımdır

Şanlıurfa'da ücretsiz psikolojik destek hizmeti sürüyor

HÜDA PAR Bursa teşkilatları kongreye gidiyor

ABD’nin “barış” söylemi inandırıcılığını yitiriyor: Körfez ülkeleri artık Trump’a güvenmiyor

Ateş çemberindeki dünyaya karşı bilim vurgusu

Cizre’de seyir halindeki tanker alev topuna döndü

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kapıkule'de 2 yolcunun montunda 12 kilo uyuşturucu yakalandı

Pezeşkiyan'dan bölgedeki ABD üslerini hedef almalarına ilişkin İslam ülkelerine çağrı

Doğu Akdeniz'de fırtına bekleniyor

Türkiye'den Karadeniz'de Türklerin işlettiği gemiye yönelik saldırıya tepki

Mersin'de metruk bina park halindeki aracın üzerine çöktü

Belediye Başkanı Taşkın: Önümüzdeki hafta 3 bin işyeri hemşerilerimizle buluşacak

Ordu'da sahile insansız deniz veya hava aracı vurdu