• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

Görme engelli genç kadın duygularını dizelere döküyor

GÜNDEM 20.09.2023 15:50:02 0
Görme engelli genç kadın duygularını dizelere döküyor

Görme engelli genç kadın duygularını dizelere döküyor

Diyarbakır’da yaşayan 34 yaşındaki görme engelli Sercan Tung, duygularını dizelere döküyor. 34 sayfalık bir şiir kitabı olan Tung, 'Çocukluğumdan bu yana şiir yazıyorum. Geçen sene yazdığım bir kitabın 3 bin baskısını çıkarttım. Bin adet de 3’üncü kitabımın basımını yaptım. 10 yıldır da kitaplarımı satıyorum' dedi.
Şırnak’ın Silopi ilçesinden Diyarbakır’a bir sene önce gelin olarak gelen görme engelli Sercan Tung (34), duygularını şiirlerine yansıtıyor. Cizre’de gittiği bir rehabilitasyon merkezinde kabartma baskı ile okuma yazmayı öğrenen Tung, şiirinde 15 Temmuz darbe girişimini, ailesini, kendisini, engelli arkadaşlarını konu ediyor. 34 sayfalık “Sercan Tung Şiirleri” adlı kitabı da bulunan Tung, kitabının 3 bin adet yeni baskısını çıkardığını söyledi. Tung, “Şırnak Uludereliyim. Diyarbakır’a gelin olarak geldim. Yaklaşık 1 yıldır burada ikamet ediyorum. Şiir yazma hayatım, zorluğu görmeyen kolayı da görmez şiarıyla başladı. Şırnak’ta okur sevdasıydım. Hâlâ bu sevdam devam ediyor. Şırnak’ta imkanlarım kısıtlı olduğu için ben de şiir yazma sanatıyla uğraşmaya yöneldim. İlham kaynaklarımı şiirlerime dökmüş oldum. Çocukluğumdan bu yana şiir yazıyorum. Geçen sene yazdığım bir kitabın 3 bin baskısını çıkarttım. Bin adet de 3’üncü kitabımın basımını yaptım. 10 yıldır da kitaplarımı satıyorum. Şiirlerimi bilgisayar ortamında ve arkadaşlarımın desteğiyle yazıyorum” dedi.

“Gönül gözüyle sevinçli günler görüyordum”
Şiirlerine birçok anısını konu edindiğini dile getiren Tung, “Acı günleri gönül gözüyle gördüm. Tabii ki mutlu olduğum günler de oldu. Şiirlerimi bu günlere konu ettim. Şiirlerimin konusuna kendim, ailem, engelli kardeşlerim, bayramlar, 15 Temmuz darbe girişimini konu edindim. Yeri geliyordu şiirlerimi söylerken bir yağmur damlası gibi gözyaşı döküyordum, bazen de gönül gözüyle sevinçli günler görüyordum” ifadelerini kullandı.
“Yaklaşık bir yıldır Diyarbakır’dayım ama burada kitaplarımı satamıyorum” diyen Tung, kendisin yer gösterilmesini de talep etti.

Yaz aylarının serinletici lezzeti Cizre limonatası coğrafi işaret ile tescillendi

Adana'da kontrolden çıkan otomobil iş yerine daldı

Siyonist işgalcilerden Han Yunus'ta yeni katliam hazırlığı

Hindistan'da meydana gelen uçak kazasında ölü sayısı 270'e yükseldi

Şanlıurfa'da halk sağlığını tehdit eden ürünlere ceza

Şanlıurfa'da 170 dönümlük buğday tarlasında yangın

Rusya 1200 Ukraynalı asker ve sivilin cenazesini teslim etti

Mardin Peygamber Sevdalıları’ndan yaz tatilinde manevi eğitim seferberliği

Motosikletin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Doğru: Başıboş köpek sorununa çözüm bulunmalı

Diyetisyen Korkmaz: Kolestrolü yüksek bireylerde beslenme önemlidir

HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanı Uyar, çürümeye terk edilen parklara dikkat çekti

Kış sofraların vazgeçilmezlerinden kurutmalık mevsimi başladı

Siirt'te LGS için ücretsiz ulaşım ve sessizlik çağrısı

Pazar günü nüfus müdürlükleri açık olacak

Siyonist rejimin İran'a saldırılarında 3 nükleer bilim insanı daha şehit oldu

Molla Osman Teyfur: Müslümanlar birleşmeli, siyonist zulme karşı ayağa kalkmalıdır

Ben Gurion havalimanı süresiz olarak uçuşlara kapatıldı

Pakistan Savunma Bakanı Asif: “İslam Dünyası Birleşmezse Bu Herkesin Başına Gelecek”

İzmir'de orman yangını: Hava ve kara ekipleri müdahale ediyor

Van'da "Unutulmaya Yüz Tutmuş Sanatlar" yaşatılıyor

Gazze'de son 48 saatte 90 şehit, 605 yaralı

Siyonist rejimden İran'a yeni saldırılar

AFAD duyurdu: Malatya’da deprem

Savaş uzarsa siyonist rejim dayanabilir mi?

Boli valiliğinden Anadolu Otoyolu'nu kullanacaklar için uyarı

Tahran’da siyonist rejim katliamı: 20’si çocuk, 60 şehit

ABD, İran'a saldırısından önce siyonist rejime gizlice 300 Hellfire füzesi teslim etmiş

 "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli İzleme ve Değerlendirme Çalıştayı" Bursa’da gerçekleştirildi

Uzman psikologdan ebeveynlere: Ergenlikte sağlıklı iletişim için altın tavsiyeler

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ