• BIST 100

    16659,11%-3,25
  • DOLAR

    43,77% 0,02
  • EURO

    51,58% -0,05
  • GRAM ALTIN

    7027,93% 0,22
  • Ç. ALTIN

    11672,32% 0,25

Görme engelli kardeşlerin azmi ilham veriyor

19 Şubat 2026, Perşembe 17:38
19 Şubat 2026, Perşembe 17:38
Görme engelli kardeşlerin azmi ilham veriyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Malatya'da doğuştan görme engelli iki kız kardeş, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Vahap Küçük Kernek Külliyesi bünyesinde sunulan ücretsiz YKS hazırlık kurslarında eğitim alarak üniversite hayallerine kararlılıkla hazırlanıyor.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla eğitimde fırsat eşitliğini ön planda tutan Büyükşehir Belediyesi'nin destekleme kurslarına katılan kardeşler, tüm zorluklara rağmen akademik başarı elde ederek yükseköğrenim hayatına adım atmayı amaçlıyor.

Doğuştan görme engelli kardeşler, birebir rehberlik, deneme sınavları ve planlı çalışma programlarıyla sınava hazırlanma imkânı buluyor. Gösterdikleri azimle örnek olan kardeşlerden biri psikoloji bölümünde eğitim alarak insanların ruh sağlığına katkı sunmayı hedeflerken, diğeri Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğrenim görerek sanatsal yeteneğini geliştirmek istiyor.

Topluma ilham kaynağı oluyorlar

Kernek Vahap Küçük Külliyesi'nde yürütülen destekleme kursları, öğrencilerin sınavlara hazırlanmasının yanı sıra sosyal ve kültürel gelişimlerine de katkı sunuyor. Görme engelli iki kardeşin azim dolu eğitim yolculuğu, engellerin kararlılık ve destekle aşılabileceğini gösterirken, Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı eğitim hizmetlerinin bireylerin hayatında nasıl dönüştürücü bir rol oynadığını da ortaya koyuyor. Ücretsiz eğitim imkânlarından yararlanan kardeşler, üniversite hayallerine ulaşarak hem kendi yaşamlarını değiştirmeyi hem de topluma ilham kaynağı oluyorlar.

"Kaliteli bir eğitim süreci yaşıyorum"

Hedefinde psikoloji bölümünü okumak olduğunu belirten büyük kız kardeş İrem Sude Kolak, "Ben psikoloji okumak istiyorum. Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımızın bize sunduğu imkanlardan dolayı kendisine teşekkür ederim. Genel olarak kaliteli bir eğitim süreci yaşıyorum. Öğretmenlerim ilgililer. Deneme sınavları olsun, imkanlar olsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı YKS kursu iyi." diye konuştu.

"Verimli bir ders çalışma ortamımız var"

Küçük kız kardeş Rabia Kolak ise, müzik öğretmeni olmak istediğini söyleyerek, "Önceleri kütüphanede ders çalışıyorduk. Sonra Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim imkanı sağladığını öğrendik ve kayıt yaptık. Önce bize nasıl yardımcı olabileceklerini sordular. Biz de dersi nasıl dinleyebileceğimize kadar konuştuk. Kaynak kitaplar, deneme sınavları ve hocaların ilgisi çok iyi. Kernek Vahap Küçük Külliyesi YKS kursunun imkanları çok güzel. Herkese tavsiye ediyorum. Burada çalışmak kütüphaneden daha verimli oluyor. Öğretmenlere soru sorabiliyor, derslerden sonra etüt yapabiliyoruz." dedi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Kongo'da teşhis edilemeyen hastalık: 5 ölü, menenjit uyarısı

Satın almadan önce "dur, düşün" çağrısı

Bingöl'de trafik kazası: 7 yaralı

Batman’da baraj debisi yükseldi, taşkın duvarı hasar gördü

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Fatih Dönmez atandı

Kızılay’ın 21'inci iyilik gemisi Gazze için yola çıktı

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aktan: Mukabelenin asıl amacı Kur'an'ın mesajını hayata taşımaktır

Bakan Yumaklı: Sungurlu Diği Göleti tamamlandı

Çin'de havai fişek dükkânında patlama: 12 ölü

Filipinler'deki Kanlaon Yanardağı'nda patlama

Siirt Üniversitesi merkez kampüsü tarihe karışıyor

Görme engelli kardeşlerin azmi ilham veriyor

Malatya'da 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencilerinden anlamlı etkinlik

Şanlıurfa’da GAP Havalimanı yolcu trafiği ocakta 100 bini aştı

Konya Kayalıpark’ta Ramazan geleneği devam ediyor

Ramazanda anlamlı program: 4–6 yaş grubundan Kur’an’a ilk adım

TAB ile MYK arasında iş birliği: Arıcılığa ulusal meslek standardı geliyor

Zekât ve fitre bilinci Ramazan ayında yeniden gündemde

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 4 kilo sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Nijerya, 38 kişinin öldüğü maden kazasını soruşturuyor

Battalgazi zabıta ekiplerinden fahiş fiyat denetimi

Savunma sanayiinde 2026 hedefleri masaya yatırıldı

Muğla’da uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

Epstein davasında adı geçen Kral III. Charles'ın kardeşi İngiltere'de gözaltına alındı

Sahil Güvenlik’ten yasa dışı avcılığa 47 milyon TL ceza

Yeryüzü Doktorları'ndan açlıkla mücadele projesi

Afganistan önemli yol yapımı için 33 milyon dolarlık anlaşma imzaladı

Okullarda Ramazan coşkusu: Çocuklar oruçla tanıştı

Elazığ’da silahlı saldırı operasyonu: 4 tutuklama

İran ve Rusya, Umman Körfezi'nde ortak deniz tatbikatı düzenledi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kongo'da teşhis edilemeyen hastalık: 5 ölü, menenjit uyarısı

Satın almadan önce "dur, düşün" çağrısı

Bingöl'de trafik kazası: 7 yaralı

Batman’da baraj debisi yükseldi, taşkın duvarı hasar gördü

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Fatih Dönmez atandı

Kızılay’ın 21'inci iyilik gemisi Gazze için yola çıktı

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aktan: Mukabelenin asıl amacı Kur'an'ın mesajını hayata taşımaktır