• BIST 100

    14028,47%0,14
  • DOLAR

    42,96% 0,07
  • EURO

    50,47% 0,13
  • GRAM ALTIN

    5949,65% -0,71
  • Ç. ALTIN

    9950,07% 0,00

Görme engelli vatandaşlar gönül gözleriyle yarıştı     

09 Şubat 2025, Pazar 16:44
09 Şubat 2025, Pazar 16:44
Görme engelli vatandaşlar gönül gözleriyle yarıştı     
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep'te "O'nu Oku, O'nu Yaşa" yarışmasına katılan görme engelli vatandaşalar, Siyer Yarışması için hazırlanan kitabı çok beğendiklerini kaydetti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen "O'nu Oku, O'nu Yaşa" Siye Yarışması'na katılan görme engelli vatandaşlar, kendilerine özel olarak tahsisi edilen okulda yarışmaya katıldılar.

Yakınlarıyla yarışmaya gelen görme engelli vatandaşlar, Peygamber Sevdalıları tarafından görevlendirilen görevlilerin soruları kendilerine okumaları eşliğinde yarıştı.

"Kameralı dron kazanmak istiyorum"

Babasıyla birlikte yarışmaya katılan görme engelli vatandaşlardan Mehmet Okan, "Günlerce kitabı dinleyerek hazırlandım yarışmaya. Bugün yarışmaya katıldım, çok keyifliydi. Bu yarışmayı inşallah kazanacağımı düşünüyorum. Dinlediklerimi ailemle de paylaştım, çok teşekkür ediyorum bu yarışmayı hazırlayanlara. Kazanmak istediğim ödül de kameralı dron. Peygamberimize çok hakaret etmişlerdi, oda benim çok zoruma gitmişti." dedi.

"Kitabı çok beğendim"

Sesli kitaptan hazırlandığını dile getiren görme engelli vatandaşlardan Gülcan Kurtoğlu, "Ben bu yarışmaya yaklaşık 15-20 gündür hazırlanıyorum. Yarışma için verilen kitaplar seslendirildiğinden sesli kitaptan hazırlandım. Bu arada kitabı çok beğendim, çok hoşuma gitti. Peygamber Efendimizin hayatının yanı sıra ahlakının da ön planda tutulması, siyaset, sosyal, ekonomik, askeri alanda da yaptıklarının anlatılması, hayatını da bunların içinde eriterek vermesi çok hoşuma gitti. Kitabı çok beğendim." ifadelerini kullandı.

"Peygamber Efendimizin günlük hayatının anlatılması güzel"

Görme engelli Ayşe Kirazoğlu ise, "Kitabı çok beğendim. Daha çok Peygamber Efendimizin ahlaki yaşantısı, aile yaşantısı bizlere günlük hayatında nasıl yaşadığıyla ilgili bilgiler vermesi güzeldi. Peygamber Efendimizin gününü nasıl geçirdiğiyle ilgili verilen bilgiler, hayatımızı nasıl o şekilde şekillendireceğimizi gösterdiği için çok iyi bir kitaptı, beğendim. Yarışmaya çok iyi hazırlanmadım ama yarışmanın zorlayıcı olması güzeldi." şeklinde konuştu.

"Telefondan dinleyerek hazırlandım"

Yarışmaya dinleyerek hazırlandığını dile getiren Esmanur Esen, "Telefondan dinleyerek hazırlandım, yarışma güzeldi. Peygamber Efendimizin hayatıyla ilgili bilmediğim birçok şeyi öğrenmiş oldum. Ailemle paylaştım öğrendiklerimi. Peygamber Efendimize kötü davrandıklarını duyunca kendimi kötü hissettim. Peygamber Efendimize nasıl böyle bir şey yapabilirler diye düşündüm. İnşallah annem ve babamı umreye göndereceğim." dedi. (İLKHA)

Zorlu kış şartlarında Diyarbakır’da acil sevkler gerçekleştirildi

İşgal basını yazdı: Tersine göç yüzde 42 arttı

Siirt’te karla mücadele çalışmaları sürüyor

Bingöl’de 100 köy yolu kapandı

Ortopedik yaralanmalara karşın alınması gereken tedbirler

Memur-Sen: Diyarbakır’da DEM’li belediyelerde emekçi kıyımı dur durak bilmiyor!

Konya’da 5 yeni kavşakta kırmızı ışık Eds’si devreye giriyor

Diyarbakır’da karla mücadele yetersiz kaldı, ulaşım aksadı

Sağlık Bakanı Memişoğlu Mısır’da

Bingöl’de yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi

İstanbul Valiliğinden kar yağışı uyarısı

Mardin’de kopan elektrik teli gencin üzerine düştüğü anlar kameraya yansıdı

Kamuda EKPSS ile bin 573 engelli vatandaşa istihdam müjdesi

Umut Kervanı Adana ekibi deprem tatbikatında görev aldı

2025’te eğitimde kapsamlı dönüşüm: Yeni projeler hayata geçirildi

Bursa’da sahte kahve operasyonu: 5 gözaltı

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. İlhami Gülçin ve Doç. Dr. Murat Yıldırım’dan büyük başarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Soykırımı asla unutturmayacağız

Gaziantep'te karla kaplı yolları açma çalışmaları devam ediyor

Arifan Külliyesi Vakfından Filistin Âlimler Birliğine ziyaret

Gaziantep'te silah operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı

Batman'da karla mücadele çalışmaları vali başkanlığında değerlendirildi

Bursa’da binlerce ruhsatsız ilaç ele geçirildi

Bursa’da sahte temizlik ürünleri deposuna operasyon: 6 gözaltı

Batman'da UMKE ve 112'den zorlu koşullarda hayat kurtaran müdahale

MSB: Uluslararası toplum işgalci israil karşısında yetersiz

Gaziantep’te 37 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Çin, Tayvan çevresinde askeri baskıyı artırdı

Umut Kervanı Kocaeli’de üç aylarda ihtiyaç sahiplerini unutmadı

Avrupa Yetim Eli, Sudan'da kamplarda kalanlara gıda desteğinde bulundu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Zorlu kış şartlarında Diyarbakır’da acil sevkler gerçekleştirildi

İşgal basını yazdı: Tersine göç yüzde 42 arttı

Siirt’te karla mücadele çalışmaları sürüyor

Bingöl’de 100 köy yolu kapandı

Ortopedik yaralanmalara karşın alınması gereken tedbirler

Memur-Sen: Diyarbakır’da DEM’li belediyelerde emekçi kıyımı dur durak bilmiyor!

Konya’da 5 yeni kavşakta kırmızı ışık Eds’si devreye giriyor