GÜNDEM 9.02.2025 16:44:26 0

Görme engelli vatandaşlar gönül gözleriyle yarıştı     

Görme engelli vatandaşlar gönül gözleriyle yarıştı     
Haberi Sesli Oku

Gaziantep'te "O'nu Oku, O'nu Yaşa" yarışmasına katılan görme engelli vatandaşalar, Siyer Yarışması için hazırlanan kitabı çok beğendiklerini kaydetti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen "O'nu Oku, O'nu Yaşa" Siye Yarışması'na katılan görme engelli vatandaşlar, kendilerine özel olarak tahsisi edilen okulda yarışmaya katıldılar.

Yakınlarıyla yarışmaya gelen görme engelli vatandaşlar, Peygamber Sevdalıları tarafından görevlendirilen görevlilerin soruları kendilerine okumaları eşliğinde yarıştı.

"Kameralı dron kazanmak istiyorum"

Babasıyla birlikte yarışmaya katılan görme engelli vatandaşlardan Mehmet Okan, "Günlerce kitabı dinleyerek hazırlandım yarışmaya. Bugün yarışmaya katıldım, çok keyifliydi. Bu yarışmayı inşallah kazanacağımı düşünüyorum. Dinlediklerimi ailemle de paylaştım, çok teşekkür ediyorum bu yarışmayı hazırlayanlara. Kazanmak istediğim ödül de kameralı dron. Peygamberimize çok hakaret etmişlerdi, oda benim çok zoruma gitmişti." dedi.

"Kitabı çok beğendim"

Sesli kitaptan hazırlandığını dile getiren görme engelli vatandaşlardan Gülcan Kurtoğlu, "Ben bu yarışmaya yaklaşık 15-20 gündür hazırlanıyorum. Yarışma için verilen kitaplar seslendirildiğinden sesli kitaptan hazırlandım. Bu arada kitabı çok beğendim, çok hoşuma gitti. Peygamber Efendimizin hayatının yanı sıra ahlakının da ön planda tutulması, siyaset, sosyal, ekonomik, askeri alanda da yaptıklarının anlatılması, hayatını da bunların içinde eriterek vermesi çok hoşuma gitti. Kitabı çok beğendim." ifadelerini kullandı.

"Peygamber Efendimizin günlük hayatının anlatılması güzel"

Görme engelli Ayşe Kirazoğlu ise, "Kitabı çok beğendim. Daha çok Peygamber Efendimizin ahlaki yaşantısı, aile yaşantısı bizlere günlük hayatında nasıl yaşadığıyla ilgili bilgiler vermesi güzeldi. Peygamber Efendimizin gününü nasıl geçirdiğiyle ilgili verilen bilgiler, hayatımızı nasıl o şekilde şekillendireceğimizi gösterdiği için çok iyi bir kitaptı, beğendim. Yarışmaya çok iyi hazırlanmadım ama yarışmanın zorlayıcı olması güzeldi." şeklinde konuştu.

"Telefondan dinleyerek hazırlandım"

Yarışmaya dinleyerek hazırlandığını dile getiren Esmanur Esen, "Telefondan dinleyerek hazırlandım, yarışma güzeldi. Peygamber Efendimizin hayatıyla ilgili bilmediğim birçok şeyi öğrenmiş oldum. Ailemle paylaştım öğrendiklerimi. Peygamber Efendimize kötü davrandıklarını duyunca kendimi kötü hissettim. Peygamber Efendimize nasıl böyle bir şey yapabilirler diye düşündüm. İnşallah annem ve babamı umreye göndereceğim." dedi. (İLKHA)

Almanya’da binlerce kişi Filistin’e destek gösterisine katıldı

Ağaçtan düşen çocuk demir korkulukların üzerine düşerek yaralandı

Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye destek siyonist zulme sessizliğe tepki

ANFİDAP: Soykırıma karışanların yargılanmasına yönelik adımlar gecikmeden atılmalı

Gazze'de 65 bini aşkın çocuk açlık nedeniyle ölüm tehdidi altında

Gazze'de sağlık ve sosyal hizmetleri durma noktasına geldi

Kolombiya'da dron saldırısı: 1 ölü, 20 yaralı

Bingöllü çocuklar: Gazze için harekete geçin

Sakarya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Kuraklık nedeniyle zarar yüzde 100’lere dayanmış durumda. Çiftçi destek bekliyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi Arabistan'a gidiyor

Lavrov ile Rubio, Rusya-Ukrayna müzakerelerini görüştü

Otomobilde şarjda bırakılan telefon yangına sebep oldu

ABD'yi fırtına ve hortum vurdu: 23 ölü

Van'da sağlık sektörüne güç katan firma: MSK Medikal

Peru’da 6 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da 244 hafız için icazet merasimi düzenlendi

İlahiyatçı Erdem: İsraf sadece bireysel değil, toplumsal sonuçları olan bir felakettir

Şeyh Halid'in türbesine yoğun ziyaretçi ilgisi

Kamyon ile minibüs çarpıştı: 3 yaralı

Polonya'da yarın cumhurbaşkanı seçimi yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü

Portekiz erken genel seçim için sandık başına gidecek

Meteorolojinin uyardığı Bursa'da sağanak yağış etkili oluyor

Şanlıurfa’da organize suç operasyonu: 8 şüpheli tutuklandı

Çevre haftası öncesi geri dönüşüm yarışması başlıyor

Topladıkları 250 bin TL.'yi Gazze için bağışladılar

Minikler paralarını Gazze için bağışladı

Adıyaman Havaalanı'nda nisan ayında 33 bin 859 yolcuya hizmet verildi

Depremzede esnaf: İş yerim çalışmaya uygun inşa edilmedi

Yükleniyor