• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Gözekaya Mahalle sakinleri yetkililere seslendi: Su hayattır, susuz yaşam olmaz

29 Ağustos 2025, Cuma 15:47
29 Ağustos 2025, Cuma 15:47
Gözekaya Mahalle sakinleri yetkililere seslendi: Su hayattır, susuz yaşam olmaz
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Gözekaya (Aynato) Mahallesi’nde vatandaşlar, 48 saatte yalnızca 1 saat şebeke suyuna erişebiliyor. Köyün su ihtiyacını karşılayan 2 çeşme ise, kuruma noktasına geldi. Mahalle sakinleri yetkililere seslendi.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Gözekaya (Aynato) Mahallesi’nde vatandaşlar, yıllardır devam eden su sıkıntısı nedeniyle zor günler geçiriyor. 250 haneli mahallede şebeke suyunun yetersizliği nedeniyle her eve 48 saatte yalnızca bir saat su veriliyor.

Gözekaya (Aynato) Mahallesi’nde kuraklık ve yetersiz şebeke suyu nedeniyle hayatın durma noktasına geldiğini belirten mahalle sakinleri, 48 saatte bir verilen bir saatlik suyun ihtiyaçlarını karşılamadığını söyleyerek yetkililerden çözüm beklediklerini ifade etti.

Resül Tekin
"Kuraklık nedeniyle çeşme suyu da tükenme noktasına geldi"
Köyde suyun hayati bir sorun haline geldiğini belirten mahalle muhtarı Resül Tekin, "Çeşmenin başındayız, suyun halini görüyorsunuz. 250 hanelik bir köyüz. Suyumuz yok, mağduruz. 48 saatte bir su veriliyor evlere. En büyük sorunumuz sudur. Su hayattır, su olmadan insan yaşayamaz. Yoğun bakımda yatan hasta gibiyiz. Şu akan çeşme suyumuz da birkaç güne biter. Bu sene kuraklıktan dolayı çeşmenin suyu da giderek azalmakta. Şebeke suyumuz çok az ve köylü olarak bunu nöbetleşe kullanıyoruz. Her ev 48 saatte bir, sadece 1 saat şebeke suyunu kullanabiliyor. Hayvanlarımız için ise, başka köylerden tankerlerle su taşıyoruz. Bundan 25 yıl önce köyümüzün arkasında sondaj vurulunca, yanında bulunduğumuz çeşmemiz kurudu. Bu bölgede, bu çeşmeden faydalanan binlerce dönüm ağaç ve arazi vardı ama artık onlar da kurudu. Bu bölge eskiden yemyeşildi." şeklinde konuştu.
Celal Tekin

Mahallede şu an akmakta olan sadece iki çeşmenin bulunduğunu, onlar da olmasa durumlarının çok kötü olacağını söyleyen Celal Tekin, elbiselerini dahi yıkayamadıklarını ifade ederek, "Hükümet nerede, devlet nerede?" diyerek tepki gösterdi. 

Gülizar Kaya
"Çamaşır makineleri bozuldu, evde su yok"
Yürümekte zorlandığını belirten Gülizar Kaya da eve çocuklarının yardımıyla su taşıdığını ifade ederek, “Hepimiz çeşme başında su sırasına girmişiz. Günde yaklaşık 5 defa çeşmeden su almaya geliyorum. Ben sakatım, çocuklar olmasa evimizde su olmayacak. 48 saatte bir bize 1 saatliğine su veriyorlar ama o da yetmiyor. Çamaşırlarımızı dahi yıkayamıyoruz, 2 tane çamaşır makinemiz bozuldu. Su almaya geldik çünkü evde su yok. Şebeke suyu sadece 1 saat veriliyor. İneklerimiz ahırda susuz. Çeşmeden götürdüğümüz suyla da elbise mi yıkayalım, çocukları mı yıkayalım? Kollarımızla ve el arabalarıyla su taşıyoruz.” sözleriyle sıkıntıyı dile getirdi.

Mustafa Anlı
"Su kesintisiyle birlikte hem tarım hem hayvancılık neredeyse durma noktasına geldi"
Bir diğer mahalle sakini Mustafa Anlı da yıllar önce köyün arkasında açılan sondajın doğal çeşmeyi kuruttuğunu belirterek şu ifadeleri kulandı:

"Bu çeşme yıllar önce akıyordu. Mahalle için sondaj vurulunca bu çeşme kurudu. Su sıkıntısı yaşıyoruz. Yetkililer bu halimizi görmeli. Bu çeşmemizin de yeniden akmasını istiyoruz. Bu çeşme aktığı zamanlarda buraların hepsi yemyeşildi ama şimdi tamamen kurak. Su olmayınca ne hayvancılık ne de tarım yapabiliyoruz." (İLKHA)

Maduro: ABD'nin Venezuela'ya yaklaşımı uluslararası hukuka aykırı

Rusya'dan Ukrayna'ya geniş kapsamlı hava saldırısı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü değişti

Batman'da kontrolden çıkan otomobil takla attı: 2 yaralı

Sri L'yı vuran Ditwah Kasırgası nedeniyle 607 ölü, 214 kayıp

Esnaf, elektrik kesintileri nedeniyle mağdur

Kalp krizine artık herkes ilk müdahaleyi yapabilecek

Mardin’de motosiklet kazası: Sürücü hayatını kaybetti

Cizre’de define arayan şahıs ölü bulundu

HÜDA PAR Milletvekili Demir'den, Cizre Barajı'yla ilgili Meclis'e soru önergesi

Adana'da kasım ayında 10 bin 837 trafik kuralı ihlali yapıldı

Kızıltepe STK Platformu: İlçenin geleceğini, samimi bir sosyal sorumluluk anlayışıyla yeniden inşa edelim

Söz ve Kalem "Seslerin Ötesinde, Anlamın İzinde" dosyasıyla çıktı

Doha Forum 2025 başladı

UAEA'dan Çernobil Nükleer Santrali uyarısı: Radyoaktif sızıntıyı önleyen çelik yapı hasar gördü

Uzmanından tavsiye: Tatlı krizine girmemek için önce şeker bağımlılığından kurtulmalıyız

İstanbul Valiliği’nden sağanak uyarısı

Şanlıurfa’da balık tezgâhları denetlendi

Bine yakın hukuk öğrencisi "Hukuk Okulu" programında buluştu

Bursa'da yüksek riskli ürünlere denetim

İDEV Başkan Yardımcısı Taş: Akademik başarı yükseliyor ama erdem ve ahlakta geriye gidiyoruz

Batman'da iki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı

Habizbinililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu

Mersin'de marketlerde fiyat ve ürün denetimleri sürüyor

Şanlıurfa’da silahlı saldırı: 1 kişi yaralandı

Acil Sağlık Haftasında kritik çağrı: Siren duyunca kenara açılın

Gazze'de şehit sayısı 70 bin 354'e yükseldi

Gazze'de Yetimler Vakfı'nın sıcak yemek dağıtımları devam ediyor

Çernobil’de koruma kalkanı zarar gördü: IAEA uzun vadeli nükleer güvenlikten endişeli

Konya’da 17'nci Altın Dokunuşlar Festivali başlıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Maduro: ABD'nin Venezuela'ya yaklaşımı uluslararası hukuka aykırı

Rusya'dan Ukrayna'ya geniş kapsamlı hava saldırısı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü değişti

Batman'da kontrolden çıkan otomobil takla attı: 2 yaralı

Sri L'yı vuran Ditwah Kasırgası nedeniyle 607 ölü, 214 kayıp

Esnaf, elektrik kesintileri nedeniyle mağdur

Kalp krizine artık herkes ilk müdahaleyi yapabilecek