• BIST 100

    9373,73%0,25
  • DOLAR

    39,39% 0,08
  • EURO

    45,63% 0,22
  • GRAM ALTIN

    4290,61% 0,15
  • Ç. ALTIN

    6924,51% -0,16
Gözlükçüler Odası Başkanı’ndan sahte güneş gözlüğü uyarısı
GÜNDEM
Tarih: 17.07.2023 13:50
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Gözlükçüler Odası Başkanı’ndan sahte güneş gözlüğü uyarısı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gözlükçüler Odası Başkanı’ndan sahte güneş gözlüğü uyarısı

Diyarbakır’da, 21’inci Bölge Güneydoğu Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı Abdurrahim Erdoğan, “Sahte güneş gözlükleri ciddi göz hastalıklarına sebebiyet verir” dedi.
Yaz aylarıyla birlikte güneş etkisini daha fazla göstermeye başladı. Vatandaşlar, güneş ışınlarından korunmak için çeşitli gözlükleri tercih ediyor. Güneş ışınlarının etkisiyle gözlerde ve ciltte birçok hastalık meydana gelirken, 21’inci Bölge Güneydoğu Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı Abdurrahim Erdoğan, gün ortasında dışarı çıkan vatandaşların taktığı güneş gözlüklerine dikkat etmesi konusunda uyarılarda bulundu.
Güneşten yayılan ultraviyole (UV) ışınlarının göz ve ciltler için ciddi sıkıntılar teşkil ettiğini ifade eden Erdoğan, “Güneşten yayılan ultraviyole (UV) ışınlar her ne kadar atmosferde kırılmalara uğrasa da gözlerimiz ve ciltlerimiz için ciddi sıkıntılar teşkil eder. Kaliteli bir güneş gözlüğü güneşli günlerde özellikle yaz aylarında kaliteli bir güneş gözlüğü kullanmak katarakt, glokom, göz etrafında oluşan etler ve göz kanlanması gibi birçok sıkıntının önüne geçecektir. Bunda da önemli olan kaliteli UV’dan elde edilen bir güneş gözlüğü takmak gerekmektedir” dedi.
Merdiven altı güneş gözlüklerinin renklendirme işleminin boyadan elde edildiğini ve bu boyanın gözde ciddi hasara yol açtığının altını çizen Erdoğan, “Güneş gözlükleri UV’den elde edilerek renklendirilip atmosferden geçtikten sonra gelen UV’nin camda kırılmasıyla göz bebeklerimizden geçerek sarı noktada sağlıklı bir görüntüye sebep olur. Bu, kaliteli bir güneş gözlüğünün gözümüzdeki yolculuğudur. Merdiven altı olarak tabir ettiğimiz sahte veya orijinal olmayan güneş gözlüklerindeyse bu renklendirme işlemi boyadan elde edilir. Bu boya göz bebeklerimizin aşırı büyümesine, güneşten gelen zararlı ışıkların camda kırılmayıp direkt sarı nokta dediğimiz gözbebeğimizi geçtikten sonra görüntü alanında ciddi bir hasara sebebiyet vererek görüntüyü elde eder. Bu da başta da tarif ettiğimiz gibi ciddi göz hastalıklarına sebebiyet verir” diye konuştu.
Vatandaşların, Sağlık Bakanlığı kontrolünde satış yapan optisyenlerden güneş gözlüklerini tedarik etmelerini tavsiye eden Erdoğan, şunları kaydetti:
“Vatandaşlarımız, kesinlikle Sağlık Bakanlığının denetimi altında olan, rutin kontrolleri yapılan optisyenlik müesseselerinden güneş gözlüklerini gönül rahatlığıyla tedarik etsinler. Her siyah gözlüğün koruyucu bir gözlük olmadığının farkına varsınlar. Sağlıklı bir güneş gözlüğü UV’den elde edilerek yapılan gözüktür. Öbür türlü gözlükler ise göze, cilde ve sağlığa zarar veren güneş gözlükleridir.”

Ceyhan Belediyesi’nde başkanlık koltuğu yine Aydar ailesine geçti

Şanlıurfa’da tarla yangını: 100 dönüm buğday kül oldu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 493'e ulaştı

Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Pakistanlı Dr. Şevket Javaz: Birlik olmadan Filistin’in kurtuluşu mümkün değil

Evde çıkan yangında mutfak küle döndü

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılan Elibüyük, Mısır'da yaşadıklarını anlattı

Emekli öğretmen hüsn-i hat sanatıyla hayatını baştan yazdı

Üç tır çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Aktan: Düğünlerde Kur'an ve sünnete uygun bir duruş sergilenmeli

Battalgazi Belediyesi'nden yeşil alan atağı

11’inci kattan düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi defnedildi

Endonezyalı Siyaset Bilimci Didik: Bir Müslüman’ın en büyük sınavı Filistin’e karşı tutumudur

Elazığ Ovası’nda 2025 yılı fiğ hasadı başladı

DSÖ: Gazze hastanelerinde 2 milyon kişi için sadece 1500 yatak kapasitesi kaldı

Elazığ'da, Gazze'ye giden aktivistler coşkuyla karşılandı

Sarayiçi İlkokulu öğrencileri 20 Gazzeli yetime sponsor oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Psikolojik Danışman Akgül: Tatil, sadece dinlenmeden ibaret olmamalı

Bingöl Kent Konseyi Başkanlığına Yunus Kuyuldar seçildi

Şeyh İkrime Sabri: Mescid-i Aksa'ya yönelik kapatma, işgalcilerin yeni bir fiili durum dayatmasıdır

Bingöl'de aranan şahıs yakalandı

Bingöl’de su krizi: Mahalle sakinleri yolu trafiğe kapattı

Bingöl’de ev yangını

DİKA yönetim kurulu toplandı: Bölgesel kalkınma hamlesi masaya yatırıldı

Nijeryalı Mühendis Bayero: Filistin'in yanında durmak, insanlığın yanında durmaktır

Altun'dan siyonist rejime tepki: Çıldırmışlık halinin son tezahürü

Gazze için başlatılan açlık grevi sona erdi: Tarihin doğru yerindeyiz

HAMAS: Gazze’deki yardım katliamları ABD gözetiminde gerçekleşiyor

Bursa merkezli 6 ilde dolandırıcılık operasyonu: 8 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ceyhan Belediyesi’nde başkanlık koltuğu yine Aydar ailesine geçti

Şanlıurfa’da tarla yangını: 100 dönüm buğday kül oldu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 493'e ulaştı

Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Pakistanlı Dr. Şevket Javaz: Birlik olmadan Filistin’in kurtuluşu mümkün değil

Evde çıkan yangında mutfak küle döndü

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılan Elibüyük, Mısır'da yaşadıklarını anlattı