• BIST 100

    10972,63%0,15
  • DOLAR

    40,66% 0,17
  • EURO

    47,36% -0,19
  • GRAM ALTIN

    4443,86% 0,22
  • Ç. ALTIN

    7119,76% 0,58

Gözlükçüler Odası Başkanı’ndan sahte güneş gözlüğü uyarısı

17 Temmuz 2023, Pazartesi 01:50
17 Temmuz 2023, Pazartesi 01:50
Gözlükçüler Odası Başkanı’ndan sahte güneş gözlüğü uyarısı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gözlükçüler Odası Başkanı’ndan sahte güneş gözlüğü uyarısı

Diyarbakır’da, 21’inci Bölge Güneydoğu Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı Abdurrahim Erdoğan, “Sahte güneş gözlükleri ciddi göz hastalıklarına sebebiyet verir” dedi.
Yaz aylarıyla birlikte güneş etkisini daha fazla göstermeye başladı. Vatandaşlar, güneş ışınlarından korunmak için çeşitli gözlükleri tercih ediyor. Güneş ışınlarının etkisiyle gözlerde ve ciltte birçok hastalık meydana gelirken, 21’inci Bölge Güneydoğu Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı Abdurrahim Erdoğan, gün ortasında dışarı çıkan vatandaşların taktığı güneş gözlüklerine dikkat etmesi konusunda uyarılarda bulundu.
Güneşten yayılan ultraviyole (UV) ışınlarının göz ve ciltler için ciddi sıkıntılar teşkil ettiğini ifade eden Erdoğan, “Güneşten yayılan ultraviyole (UV) ışınlar her ne kadar atmosferde kırılmalara uğrasa da gözlerimiz ve ciltlerimiz için ciddi sıkıntılar teşkil eder. Kaliteli bir güneş gözlüğü güneşli günlerde özellikle yaz aylarında kaliteli bir güneş gözlüğü kullanmak katarakt, glokom, göz etrafında oluşan etler ve göz kanlanması gibi birçok sıkıntının önüne geçecektir. Bunda da önemli olan kaliteli UV’dan elde edilen bir güneş gözlüğü takmak gerekmektedir” dedi.
Merdiven altı güneş gözlüklerinin renklendirme işleminin boyadan elde edildiğini ve bu boyanın gözde ciddi hasara yol açtığının altını çizen Erdoğan, “Güneş gözlükleri UV’den elde edilerek renklendirilip atmosferden geçtikten sonra gelen UV’nin camda kırılmasıyla göz bebeklerimizden geçerek sarı noktada sağlıklı bir görüntüye sebep olur. Bu, kaliteli bir güneş gözlüğünün gözümüzdeki yolculuğudur. Merdiven altı olarak tabir ettiğimiz sahte veya orijinal olmayan güneş gözlüklerindeyse bu renklendirme işlemi boyadan elde edilir. Bu boya göz bebeklerimizin aşırı büyümesine, güneşten gelen zararlı ışıkların camda kırılmayıp direkt sarı nokta dediğimiz gözbebeğimizi geçtikten sonra görüntü alanında ciddi bir hasara sebebiyet vererek görüntüyü elde eder. Bu da başta da tarif ettiğimiz gibi ciddi göz hastalıklarına sebebiyet verir” diye konuştu.
Vatandaşların, Sağlık Bakanlığı kontrolünde satış yapan optisyenlerden güneş gözlüklerini tedarik etmelerini tavsiye eden Erdoğan, şunları kaydetti:
“Vatandaşlarımız, kesinlikle Sağlık Bakanlığının denetimi altında olan, rutin kontrolleri yapılan optisyenlik müesseselerinden güneş gözlüklerini gönül rahatlığıyla tedarik etsinler. Her siyah gözlüğün koruyucu bir gözlük olmadığının farkına varsınlar. Sağlıklı bir güneş gözlüğü UV’den elde edilerek yapılan gözüktür. Öbür türlü gözlükler ise göze, cilde ve sağlığa zarar veren güneş gözlükleridir.”

Şanlıurfa’dan "Gazze İçin İnsani Koridor" yürüyüşüne destek konvoyu yola çıktı

Meteorolojiden Doğu Karadeniz için gök gürültülü sağanak uyarısı

İş mikseri ile otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Gazze'de 13'ü insani yardım bekleyen 14 kişi katledildi

“Anadolu’dan Meclis’e, Meclis’ten Gazze’ye İnsani Koridor” yürüyüşünün güzergahı değişti

Mardinliler Gazze için TBMM’deki yürüyüşe destek olmak üzere yola çıktı

Diyarbakırlılar Gazze'ye destek amacıyla Meclis'e yürümek üzere yola çıktı

Batman'dan "Anadolu'dan Meclis'e, Meclis'ten Gazze'ye İnsani Koridor" yürüyüşüne destek

Gazze için binlerce gönüllü yollarda: Bu yürüyüş bir vicdan meselesi

Yunanistan'da orman yangını söndürülemiyor: Yerleşim alanları tahliye ediliyor

İran'dan ABD'ye Zengezur Koridoru tepkisi

Lübnan'da askeri depoda patlama: 6 asker öldü

Muğla açıklarında 37 düzensiz göçmen kurtarıldı

BM'den Azerbaycan-Ermenistan ortak deklarasyonuna destek

Bursa'da binlerce kişi Gazze için yürüdü

Dışişleri Bakanı Fidan, Arap Birliği Genel Sekreteri ile görüştü

Şanlıurfa'da 7.5 kilogram skunk ele geçirildi: 1 tutuklama

ANFİDAP: Gazze’ye insani koridor açılmalı, israil durdurulmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmud Abbas ile görüştü

4 aracın karıştığı zincirleme kazada 8 kişi yaralandı

"Anadolu'dan Meclis'e, Meclis'ten Gazze'ye İnsani Koridor" yürüyüşüne Şırnak'tan destek

Sinop'ta orman yangını

Paşinyan: Azerbaycan'la toprak takası yapabiliriz

Arap Birliği yarın Gazze için olağanüstü toplanacak

İşgalciler çadır bombaladı: 3 şehit

Rus ordusu Donetsk'te bir yerleşim birimini daha ele geçirdi

ÖSYM'den yeni YKS tercih kılavuzu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev görüştü

İşgalin Lübnan'a saldırısında bir kişi şehit oldu

İran'dan ABD'ye 'Venezuela' tepkisi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa’dan "Gazze İçin İnsani Koridor" yürüyüşüne destek konvoyu yola çıktı

Meteorolojiden Doğu Karadeniz için gök gürültülü sağanak uyarısı

İş mikseri ile otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Gazze'de 13'ü insani yardım bekleyen 14 kişi katledildi

“Anadolu’dan Meclis’e, Meclis’ten Gazze’ye İnsani Koridor” yürüyüşünün güzergahı değişti

Mardinliler Gazze için TBMM’deki yürüyüşe destek olmak üzere yola çıktı

Diyarbakırlılar Gazze'ye destek amacıyla Meclis'e yürümek üzere yola çıktı