Gözü yaşlı baba 2 çocuğunu kaybetti, geriye enkazdan çıkarılan eşyalardaki kokusu kaldı

Tarih: 07.03.2023 19:30
Gözü yaşlı baba 2 çocuğunu kaybetti, geriye enkazdan çıkarılan eşyalardaki kokusu kaldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Gözü yaşlı baba 2 çocuğunu kaybetti, geriye enkazdan çıkarılan eşyalardaki kokusu kaldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yıkılan apartmanda oğlu, kızı ve kız kardeşini kaybeden gözü yaşlı baba İrfan Bayancuk, 'Çocuklarımın ve kız kardeşimin hatırasını toplamaya geldim. Çocuklarımın hatıralarından elbise üzerindeki kokusunu buldum” dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından Diyarbakır’da enkaz kaldırma işlemleri tamamlanırken, enkaz altında kalan eşyalar Bağlar Belediyesi tarafından toplanıp atık geliştirme merkezinde bir araya getirildi. Eşyaları almaya gelen vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlar, geriye kalan hatıraları ve eşyalarıyla teselli buluyor. Günlerce devam eden eşya toplama işlemlerinde ilk önce molozlar kaldırılarak eşyalara ulaşıldı, ardından belediyeye ait araçlara yüklenen eşyalar Bağcılar Mahallesi’nde bulunan atık geliştirme ve toplama merkezine getirildi. Burada belediye personelince sınıflandırılan eşyalar, depremde yıkılan Dündar, Serin 2, Yoldaş ve Hisami Apartmanları için ayrılan departmanlara yerleştirildi.

Enkazdan çıkarılan eşyalar arasında sporcu madalyaları, Kur’an’ı Kerimler, ders ve okuma kitapları, bisikletler, çocuk oyuncakları, yatak ürünleri, mutfak eşyaları, giysi çeşitleri, gebelik sonuçları, evlilik fotoğrafları gibi eşyalar yer alıyor. Tek tek temizlenen ve sınıflandırılarak hazır hale getirilen eşyalar, hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına teslim ediliyor. Duygu dolu anlar yaşayan vatandaşlar, gözyaşları içerisinde eşyalarını teslim alıyor.

Eşyaların toplanmasını 10 gün içerisinde tamamlandığını belirten Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Tutşi, eşyaları özelliğine göre ayrı bölmelere koyduklarını söyledi. Tutşi, “6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde ilk dakikalardan itibaren Bağlar ilçemizdeki enkazlara ulaştık. Bağlar ilçemiz sınırları içerisinde 4 bölgede enkaz bulunmaktaydı. Başkanımız Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla enkaz altındaki eşyaların muhafaza edilmesi istendi. Hayatını yitiren vatandaşlarımızın anısını barındıran eşyaları, aile veya yakınlarına teslim edelim diye böyle bir şey yaptık. Depremin olduğu ilk günden bu yana eşyaları topladık. Burada enkaz içerisinde çıkarılan eşyaların temizleme ve hangi binadan çıktığına dair bölümlere ayırdık. Eşyaları toplamamız 10 günü geçti. Burada ders kitabından yorganına, saklama kaplarından, bilgisayarına, elbiseden fotoğrafına kadar bayağı eşya çıkardık. Bunları hepsini temizleyip ayrı bölmelere koyduk” dedi.

Hayatını kaybeden vatandaşlardan hatıra kalması için toplama alanına gelen yakınlarının duygu dolu anlar yaşadığını ifade eden Tutşi, “Bu esnada hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınları gözyaşları içerisinde giysilerini buluyor. Göz gezdirdiğimizde hayatını kaybeden çiftlerin evlilik fotoğrafları, ya da hayatını kaybeden çocukların oyuncakları bulunmaktadır. Bunlar duygu yüklü anlar yaşatıyor bize. Burada vatandaşlarımız da çok duygulanıyor. Bizim için çok zor oluyor. Ama en azından geride kalanlar için bir hatıra eşyalarını iade etmiş oluyoruz” diye konuştu.

6 Şubat gecesi 81 kişinin hayatını kaybettiği Serin-2 Apartmanı’nda 2 çocuğunu kaybeden acılı baba İrfan Bayancuk, çocuklarının hatırasını almak için geldiğini belirtti. Bayancuk, “Serin-2 Apartmanı’nda oğlumu kızımı ve kız kardeşimi kaybettim, erkek kardeşim ve yeğenim ise yaralı bir şekilde kurtuldu. Ben o gece orada değildim. Çocuklarım halasında kalıyordu. Maalesef çocuklarım da orada hayatını kaybetti” dedi.

“Çocuklarımın hatıralarından elbise üzerindeki kokusunu buldum”
Çocuklarının hatıralarını buldukça gözyaşını tutamayan Bayancuk, “Çocuklarımın ve kız kardeşimin hatırasını toplamaya geldim. Ben bu eşyalara maddi anlamda bakmıyorum. Hepsinin ayrı bir hatırası var. Çocuklarımın ve kız kardeşimin eşyalarını bulmayı tahmin edemiyordum. Sağ olsunlar belediye bu konuda büyük yardımda bulundu. Çocuklarımın hatıralarından elbise üzerindeki kokusunu buldum” ifadelerine yer verdi.

Bingöl’de işgücü uyum programı başvurularında yarın son gün

Suudi ordusu ilk THAAD füze savunma ünitesini konuşlandırdı

Cizre Müftüsü Baran: 7'den 70'e herkesi yaz Kur’an kursuna bekliyoruz

Orman yangınlarında 1 kişi hayatını kaybetti

ABD'de silahlı saldırı: 4 ölü 14 yaralı

Malatya'da geçici elektrik aboneliğine ilişkin yeni düzenleme

Yeşilyurt'ta geçici elektrik abonelik başvuruları başladı

HAMAS'tan Bakan Fidan ve Kalın görüşmesine ilişkin açıklama

İşgalciler 6'sı öğrenci 21 Filistinliyi esir aldı

Meteoroloji’den 10 il için kuvvetli yağış uyarısı

Malatya'ya 400 milyon TL değerinde eğitim kompleksi

İstanbul'da orman yangını

MEB'den bütçe yönetiminde dijitalleşme ve yapay zekâ desteği

AP: Amerikan güvenlik şirketi Gazze'de açlık çeken sivillere ateş açtı

Karaali'de yangın sonrası çağrı: Her şeye ihtiyacımız var bizi yalnız bırakmayın

YHT hatlarında taşınan yolcu sayısı 100 milyonu geçti

BM: Gazze halkının yüzde 97'si açık alanlarda uyuyor

Vali Yavuz: Asayiş ve diğer olaylarda Türkiye ortalamasından daha iyi bir noktadayız

Bursa’da Kur’an kursları yoğun ilgi görüyor: Yaz tatili Kur’an’la başladı

Özel jet kaçkar dağlarının zirvesine düştü pilot hayatını kaybetti 1kişi yaralı

Bakan Şimşek, enflasyonu değerlendirdi

Bakan Yerlikaya: Yangınlardan zarar görenlere 21,6 milyon TL ödeme yapıldı

Gazze'de şehitler hastane ve okul bahçelerine defnediliyor

Batman'da Canlı Hayvan Pazarı geçici olarak kapatıldı

HAMAS: Şehitlerin kanı yerde kalmayacak

Batman Belediyesinden öğrencilere sağlıklı yaşam eğitimi ve taraması

Batman Belediyesinden otobüs duraklarına temizlik ve bakım mesaisi

Siyonist rejim 48 saatte 300 Filistinliyi katletti

Vücudunuza kene yapışmışsa zarar vermeyin!

2025 Haziran ayı ihracat rakamları açıklandı

Yükleniyor