11331,75%-1,19
41,42% 0,13
48,87% 0,02
5031,53% 0,98
8278,31% 2,03
Batman SGK İl Müdürü Naif Gümüş, uygulamanın eylül–mart ayları arasında geçerli olacağını belirterek, bu dönemde hekim reçetesi ile yazılan grip aşısının bedelinin kurum tarafından karşılanacağını açıkladı.
Vatandaşların bu imkândan yılda bir kez yararlanabileceğini ifade eden Gümüş, "65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımız, huzurevi ve yaşlı bakımevlerinde kalanlar, anne adayları (gebeliğin 13. haftasından itibaren), ayrıca belirli kronik hastalıkları bulunan erişkin ve çocuklar bu kapsamda yer alıyor. Bu kişilerin aşıları tüm hekimler tarafından reçete edilebilecek ve bedeli SGK tarafından ödenecek." dedi.
Bu düzenlemeyle risk gruplarındaki vatandaşların gribe karşı korunmasının amaçlandığını vurgulayan Gümüş, toplum sağlığı açısından önemli bir adım atıldığını söyledi. (İLKHA)