-
BIST 100
18183,33%-0,10
-
DOLAR
48,02% 0,30
-
EURO
56,11% -0,07
-
GRAM ALTIN
6980,55% 0,31
-
Ç. ALTIN
10984,41% 0,00
GSO Başkanı Ünverdi: Gaziantep'in haziran ayı ihracatı yüzde 30,4 arttı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, haziran ayında Gaziantep'in ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 30,4 artarak 919 milyon 694 bin dolara ulaştığını belirterek, üretici ve ihracatçılar için finansmana erişimin ön
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan haziran ayı ihracat verilerini değerlendiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep'in ihracat performansına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Ünverdi, haziran ayında Gaziantep'ten gerçekleştirilen ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 30,4 artışla 919 milyon 694 bin dolar olarak gerçekleştiğini, yılın ilk altı ayında ise ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,9 artarak 5 milyar 37 milyon 911 bin dolara yükseldiğini ifade etti.
Gaziantep'in hem aylık hem de ocak-haziran döneminde Türkiye'nin en fazla ihracat yapan 6'ncı ili olmayı sürdürdüğünü belirten Ünverdi, küresel ticarette yaşanan belirsizliklere rağmen elde edilen başarının önemli olduğunu vurguladı.
Ünverdi, "Uluslararası ticarette büyük kırılmaların ve belirsizliklerin yaşandığı bir dönemde olağanüstü bir performansla ülke ekonomisine girdi sağlayan ve cari açığın azaltılmasına en büyük katkıyı veren sanayicilerimize, ihracatçılarımıza, çalışanlarımıza ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Üretim ve ihracatın sürdürülebilirliği açısından finansmana erişimin kritik önem taşıdığına dikkat çeken Ünverdi, sektör temsilcileriyle yapılan görüşmelerde en yoğun talebin finansman konusunda geldiğini söyledi.
Artan maliyetler ve daralan piyasa şartlarının işletmeler üzerinde ciddi baskı oluşturduğunu ifade eden Ünverdi, firmaların faaliyetlerini sürdürebilmesi ve dış pazarlarda rekabet gücünü koruyabilmesi için yeni finansman kaynaklarına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
Haziran ayı itibarıyla İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI verilerine göre imalat sanayindeki daralmanın 27 aydır sürdüğünü hatırlatan Ünverdi, ekonomik program kapsamında üretici ve ihracatçıları destekleyecek özel finansman modellerinin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.
Ünverdi ayrıca, SGK prim borcu bulunan işverenler için taksitlendirme süresinin 36 aydan 72 aya çıkarıldığını ve 31 Ağustos tarihine kadar devam edecek yeni yapılandırma döneminin başladığını hatırlattı. Düzenleme kapsamında tecil faiz oranının yıllık yüzde 29'a düşürüldüğünü belirten Ünverdi, firmaların sunulan bu imkândan faydalanmaları çağrısında bulundu. (İLKHA)
Giresun'da selde kaybolan kişinin cesedi Trabzon'da bulundu
Etiyopya’nın Nil Nehri üzerinde baraj inşa etme planına Mısır'dan tepki
BM: Gazzelilerin yüzde 94'ü barınma ve temel ev eşyasına ihtiyaç duyuyor
Kırıkkale'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalandı
Kudüs ile Batı Şeria'yı birbirinden ayırmayı amaçlayan E1 işgal projesine tepki
Rusya akaryakıt ithalatına başladı
Kamerun Cumhurbaşkanı Biya 74 gün sonra ülkesine döndü
Yunanistan'da Batı Nil virüsü alarmı: Ölü sayısı 13'e yükseldi
Peru’da 7,2 büyüklüğünde deprem
Antalya'da tramvayda hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Avustralya’da H5N1 alarmı: 1000’den fazla kuş öldü
ABD'den Katar'a 4,5 milyar dolarlık yakıt ikmal uçağı satışına onay
Rusya'dan yeni nükleer enerji hamlesi
Kara yoluna boya döken iki firmaya 20,9 milyon lira ceza
Rusya: Japonya'yı İkinci Dünya Savaşı'nın sonuçlarını kabul etmeye çağırıyoruz
Zonguldak'ta denize giriş yasağı
ANFİDAP: Gazze'de ateşkes değil, katliam devam ediyor
Cevdet Yılmaz: Eskişehir'in ekonomik görünümünü değerlendirdik
YÖKDİL sonuçları açıklandı
İran: ABD'nin yeni yaptırımları ekonomik terörizm ve insanlığa karşı suç
Libya ve Çad arasında doğrudan uçuşlar yeniden başlıyor
Mardin’de kaybolan şahıs 21 saat aradan sonra bulundu
Başkan Er: Kırsalı ihmal etmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz
Yahudi çeteler Batı Şeria'da Filistinlilere saldırdı: 7 yaralı
ABD uçak gemisi Orta Doğu'da
Hindistan'da otel olarak kullanılan binada yangın: 9 ölü, 6 yaralı
Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, Pakistan Başbakanı Şerif ile bir araya geldi
HÜDA PAR Milletvekili Dinç, siyonist odaklar tarafından fonlanan müzik gruplarına dikkat çekti
Pakistan’dan ABD’ye Keşmir tepkisi
Gaziantep'te çiftçilere tohum ve gübre desteği
Yükleniyor







