• BIST 100

    16649,43%-0,01
  • DOLAR

    43,48% 0,00
  • EURO

    51,58% -0,01
  • GRAM ALTIN

    6677,59% -1,62
  • Ç. ALTIN

    11383,46% -2,09

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi vize sorununu dile getirdi

15 Kasım 2023, Çarşamba 15:40
15 Kasım 2023, Çarşamba 15:40
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi vize sorununu dile getirdi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi vize sorununu dile getirdi

Almanya Büyükelçiliği ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve AHK İstanbul Alman Türk Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle Türkiye-Almanya İş ve Yatırım Forumu Gaziantep Buluşmaları programı gerçekleştirildi.
Programa Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sezer Cihan, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Federal Almanya Büyükelçisi Jürgen Schulz, Alman-Türk Sanayi ve Ticaret Odası Genel Sekreteri Dr. Thilo Pahl, İKA Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak, GSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kara, kurum yetkilileri ve firma temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 'Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkiler tarihi bir geçmişe sahiptir. Türk insanımızın iş gücüyle katkıda bulunduğu Almanya’da daha sonra bu süreç yatırıma ve girişimciliğe dönüşmüştür’’ dedi.

“İkili ticaretin gelişmesi için yatırım, ihracat ve bürokrasi anlamında yeni adımların atılması gerektiğine inanıyorum” diyen Ünverdi, 'Sanayicilerimiz Almanya’ya iş görüşmesi ve fuarlara gitme noktasında dahi vize sorunu yaşıyorlar. Ticari akışın hızlanması ve iki ülke sanayicilerinin daha rahat bir araya gelebilmeleri adına daha kolaylaştırıcı adımların atılması gerekiyor. Bu doğrultuda başta vize alma konusu olmak üzere ticaretimize sekte vuracak engelleri birlikte aşabileceğimize inanıyorum. Almanya ile güçlü bağlarımızı ilerleyen süreçte daha da geliştirmek istiyoruz” diye ekledi.

Adnan Ünverdi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Türkiye genelindeki büyük ölçekli işletmelerin hammadde ve ara madde ihtiyaçlarını deprem bölgesinden karşılanmasını sağlayarak, depremlerden etkilenen işletmelerin yeniden faaliyete geçme sürecini hızlandırmak ve destek olmak amacıyla, ‘Tedarikçim Deprem Bölgesinden Programı’nın başlatıldığını hatırlatarak, “Bu kapsamda şehrimizde ve bölgemizde oluşan ekonomik hasarın hızlı bir şekilde toparlanması adına Alman sanayicilerimizin de bölgedeki üreticiler ile iş birliği içerisinde faaliyetlerini sürdürmeleri büyük önem arz etmektedir’’ şeklinde konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İzmir açıklarında 22 düzensiz göçmen yakalandı

Muş’ta kaçak avcılığa para cezası

Yılın ilk enflasyon rakamları bugün açıklanacak

Muğla’da 3’ü çocuk 37 düzensiz göçmen yakalandı

Adana’da Berat Kandili coşkuyla idrak edildi

BM'den siyionist rejimin Gazze'de gerçekleştirdiği katliama kınama

Berat Gecesi Büyük Çamlıca Camii'nde dualarla ihya edildi

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Kastamonu’da 11 bin adet sentetik ecza hapı ele geçirildi: 6 tutuklama

Japonya'da kar felaketi: 27 ölü, 290 yaralı

Mersin Valiliği’nden feci kazaya ilişkin açıklama

Berat Kandili Bursa'da dualarla ihya edildi

Mersin'de Hür Gençlik tarafından Berat Kandili’nde cami cemaatine ikram

Hakkari’de yasa dışı avcılığa ağır para cezası

Gaziantep’te hatalı şerit değiştiren 775 sürücüye ceza

Mersin'de kontrolden çıkan araç yayalara çarptı: 3 ölü, 4 yaralı

İran’dan zenginleştirilmiş uranyum transferi iddialarına yalanlama

İstanbul Havalimanı’nda 200 bin adet kaçak tıbbi sülük ele geçirildi

Mardin’de yangında ölen evli çift yan yana defnedildi

Trump: Hindistan, Rusya'dan petrol alımını durdurdu, gümrük vergisi düşürülecek

Berat Kandili Siirt’te üç dilde mevlidlerle ihya edildi

Mardin’de Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili idrak edildi

Malatya'da Beraat Kandili coşkuyla idrak edildi

Beraat Kandili Cizre’de dualarla ihya edildi

Mersin'de mevzuata aykırı egzoz ve plakasız araç kullanan sürücüye ceza

Rusya'dan ABD-İran müzakerelerinde 'uranyum depolama' önerisi

Malatya'da otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti

Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan ve Mısır’ı ziyaret edecek

Axios: Witkoff ile Arakçi nükleer anlaşmayı İstanbul'da görüşecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir açıklarında 22 düzensiz göçmen yakalandı

Muş’ta kaçak avcılığa para cezası

Yılın ilk enflasyon rakamları bugün açıklanacak

Muğla’da 3’ü çocuk 37 düzensiz göçmen yakalandı

Adana’da Berat Kandili coşkuyla idrak edildi

BM'den siyionist rejimin Gazze'de gerçekleştirdiği katliama kınama

Berat Gecesi Büyük Çamlıca Camii'nde dualarla ihya edildi