• BIST 100

    9508,6%2,51
  • DOLAR

    37,90% -0,18
  • EURO

    42,21% 1,43
  • GRAM ALTIN

    3811,26% 1,24
  • Ç. ALTIN

    6214,21% 0,85

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi vize sorununu dile getirdi

EKONOMİ 15.11.2023 15:40:19 0
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi vize sorununu dile getirdi

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi vize sorununu dile getirdi

Almanya Büyükelçiliği ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve AHK İstanbul Alman Türk Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle Türkiye-Almanya İş ve Yatırım Forumu Gaziantep Buluşmaları programı gerçekleştirildi.
Programa Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sezer Cihan, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Federal Almanya Büyükelçisi Jürgen Schulz, Alman-Türk Sanayi ve Ticaret Odası Genel Sekreteri Dr. Thilo Pahl, İKA Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak, GSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kara, kurum yetkilileri ve firma temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 'Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkiler tarihi bir geçmişe sahiptir. Türk insanımızın iş gücüyle katkıda bulunduğu Almanya’da daha sonra bu süreç yatırıma ve girişimciliğe dönüşmüştür’’ dedi.

“İkili ticaretin gelişmesi için yatırım, ihracat ve bürokrasi anlamında yeni adımların atılması gerektiğine inanıyorum” diyen Ünverdi, 'Sanayicilerimiz Almanya’ya iş görüşmesi ve fuarlara gitme noktasında dahi vize sorunu yaşıyorlar. Ticari akışın hızlanması ve iki ülke sanayicilerinin daha rahat bir araya gelebilmeleri adına daha kolaylaştırıcı adımların atılması gerekiyor. Bu doğrultuda başta vize alma konusu olmak üzere ticaretimize sekte vuracak engelleri birlikte aşabileceğimize inanıyorum. Almanya ile güçlü bağlarımızı ilerleyen süreçte daha da geliştirmek istiyoruz” diye ekledi.

Adnan Ünverdi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Türkiye genelindeki büyük ölçekli işletmelerin hammadde ve ara madde ihtiyaçlarını deprem bölgesinden karşılanmasını sağlayarak, depremlerden etkilenen işletmelerin yeniden faaliyete geçme sürecini hızlandırmak ve destek olmak amacıyla, ‘Tedarikçim Deprem Bölgesinden Programı’nın başlatıldığını hatırlatarak, “Bu kapsamda şehrimizde ve bölgemizde oluşan ekonomik hasarın hızlı bir şekilde toparlanması adına Alman sanayicilerimizin de bölgedeki üreticiler ile iş birliği içerisinde faaliyetlerini sürdürmeleri büyük önem arz etmektedir’’ şeklinde konuştu.

Rusya'dan e-Vize kararı

Bağımsız Devletler Topluluğu Dışişleri Bakanları toplantısı Kazakistan'da

ABD'de helikopter kazası: 6 ölü

Husumetlilerin kavgasında kan aktı: 1 kişi yaralandı

Almanya'da plastik fabrikasında yangın

Düzce'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Ege Denizi'nde 3,4 büyüklüğünde deprem

Ankara'da eğitime kar engeli

Filistin'e Yürüyüş Platformu'ndan Mısır Büyükelçiliği önünde çağrı: Refah kapısını açın!

Tarımsal destek ödemeleri çiftçilerin hesaplarına aktarılıyor

Altın rekor tazeledi

BM'den Gazze'de gıda kıtlığı uyarısı

Şanlıurfa'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

Kontrolden çıkan otomobil takla attı: 2 yaralı

Peygamber sevdalısı Gaziantepliler Mevlid-i Nebi etkinliğine hazır

Türkiye ile Endonezya arasında 3 anlaşma imzalandı

DSÖ: 10 binden fazla hasta Gazze'den tahliye edilmeyi bekliyor

AB, ABD'ye yönelik tarife misillemelerini askıya aldı

"Gazze için sokaklara çıkın" çağrısı

ABD, Çin'e uyguladığı gümrük vergisini yüzde 145'e yükseltti

Malatya'da İl Koordinasyon ve İl İdare Şube Başkanları Toplantısı gerçekleştirildi

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: İlk defa tarımsal hizmetlere bir bütçe ayırdık

Almanya'da koalisyon protokolü onaylandı

Rehberim Peygamberim Hadis Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

İşgalcilerin çocukken esir aldığı simge isim Manasıra, özgürlüğüne kavuştu

Muhammed Sudan Hoca vefatının 11'inci yılında mezarı başında yad edildi

Bir başıboş köpek saldırı vakası daha

Siyer Yarışması’nda Türkiye geneli dereceye giren 22 Ağrılı ödüllendirildi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Somalili bakan ile görüştü

Siirt’te tatlı şerbeti dökülen 3 yaşındaki çocuk yaralandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ