• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

GSO’da 'Hırdavat Sanayi ve Makine Metal Sektörü İstişare Toplantısı'

EKONOMİ 1.12.2023 18:20:04 0
GSO’da

GSO’da 'Hırdavat Sanayi ve Makine Metal Sektörü İstişare Toplantısı'

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ile Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği (HISİAD) iş birliğinde 'Hırdavat Sanayi ve Makine Metal Sektörü İstişare Toplantısı' gerçekleştirildi.
GSO ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları E. Ferhan Sağım, Başar Küçükparmak, GSO Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Konukoğlu, Ali Can Koçak, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği (HISİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu, HISİAD Yönetim Kurulu ve üyeleri, GSO Genel Sekreteri Yusuf İzzettin İymen, GSO Makine-Metal Komitesi üyeleri ile sanayiciler katıldı.
Hırdavat sanayi ve makine-metal sektörünün çözüm bekleyen sorunları, firmaların talep ve beklentilerinin istişare edildiği toplantıda, GSO ve HISİAD tarafından sektörel iş birliklerini geliştirmeye yönelik yürütülebilecek çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.
GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak, toplantıdaki açılış konuşmasında, hırdavat sanayi sektörünün Gaziantep’te geniş kapsamlı bir yapıya sahip olduğunu, sektörde ahşap, metal, kimya, plastik ve el aletleri başta olmak üzere farklı üretim kollarının mevcut olduğunu söyledi.
Makine-metal sektöründe ise Gaziantep’in geçmişten bugüne zanaatkarlıkla yoğrulup sanayileşmeye uzanan bir tecrübesi bulunduğunu ifade eden Küçükparmak, '2022 yılı itibarıyla şehrimizden yapılan ihracatta makine-metal sektörünün payı yüzde 10 oranındadır. 2008 yılında 103 milyon dolar olan makine-metal ihracatımız 5 yılda yüzde 110’luk artışla 2022 itibarıyla 216 milyon dolara ulaşmıştır. Bu noktada sektörümüzü sürdürülebilir kılmak, nitelik kazandırmak ve savunma sanayisine entegre etmek hedefiyle çalışmalar yürütüyoruz. Firmalarımızın geleceğe hazır olmaları için yeşil ve dijital dönüşümlerini gerçekleştiriyoruz. Bu doğrultuda çok faydalı bulduğum toplantımızın hırdavat sanayicilerimiz ve makine-metal sektöründe üretim yapan firmalarımız için hayırlı olmasını diliyor, tüm sektörlerle temas halinde olan hırdavat sanayicilerini bir şemsiye altında toplayan ve kısa sürede önemli mesafeler alınmasını sağlayan HISİAD yönetimini kutluyorum. İş birliğimizin artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.
Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Diyarbakır'daki yangın faciasında 2 tutuklama

İzmir'de 3.5 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalcilerin "yardım tuzaklarında" 125 kişi şehit oldu, 736 kişi yaralandı

Antalya'da  Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına muhtaç ailelere kurban eti dağıtıldı

Los Angeles protestoları New York'a da sıçradı: Onlarca gözaltı

Rusya'dan esir takasına ilişkin yeni açıklama

Antalya'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı

Van'da 87 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Malatya'da silahlı kavga: 1 kişi yaralandı

Kuveyt'te bomba ihbarı yapılan uçak acil iniş yaptı

Dışişleri Bakanı Fidan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü

Malatya'da baraka yangını

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, yangında hayatlarını kaybeden Çavdar ailesinin taziyesine katıldı

Malatya’da park halindeki otomobil alev aldı

Davet ve Gençlik Hareketi bayramlaşma etkinliğinde buluştu

Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi aileler unutulmadı

Çin bandıralı balıkçı gemisi Filipinler'de karaya oturdu

İngiltere’de kızamık vaka sayısı artıyor

Mardin’de akrabalar arasında silahlı kavga: 1 ölü 3’ü ağır 10 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 880'e yükseldi

Donetsk sınırlarına ulaşan Rus ordusu taarruza hazırlanıyor

Pozantı Otoyolu'nda kaza: Takla atan araçtaki 3 kişi yaralandı

Ankara'da orman yangını

Batman’da elektrik kablosu yangını

Kolombiya'da 6,5 büyüklüğünde deprem

Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı ve Ürdünlü mevkidaşlarıyla görüştü

Tellerin arasına sıkışan yaban keçileri kurtarıldı

Yozgat'ta trafik kazası: 1 ölü, 6 yaralı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Siyonist rejimden Gazze yolundaki Madleen gemisine küstah tehdit

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ