• BIST 100

    9380,95%0,45
  • DOLAR

    38,05% 0,37
  • EURO

    43,06% 1,20
  • GRAM ALTIN

    3947,38% 1,96
  • Ç. ALTIN

    6383,07% 2,67

GSO’da, “kimyasal ürünler ve geri dönüşüm birleştirilmiş sektör toplantısı” yapıldı

EKONOMİ 1.11.2023 12:20:58 0
GSO’da, “kimyasal ürünler ve geri dönüşüm birleştirilmiş sektör toplantısı” yapıldı

GSO’da, “kimyasal ürünler ve geri dönüşüm birleştirilmiş sektör toplantısı” yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde, Kimyasal Ürünler ve Geri Dönüşüm Birleştirilmiş Sektör Toplantısı gerçekleştirildi.
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy ve Kimyasal Ürünler ve Geri Dönüşüm sektörlerinde faaliyet gösteren üye firmaların temsilcilerinin katıldığı toplantıda, karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri ve sektöre yönelik teşvik/destekler istişare edildi.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, ‘’Sektörel toplantılar ile sizlere hem günlük gelişmeler hakkında bilgiler veriyor hem de sizlerin sorunlarına çözüm bulma noktasında çalışmalar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu noktada bugün 6. sektör toplantımız olan Kimyasal Ürünler ve Geri Dönüşüm Birleştirilmiş Sektör Toplantısını yapıyoruz” dedi.
Kimya sektörünün ihracat pastasındaki dilimi her yıl düzenli şekilde artarak ilerlemeye devam ettiğini belirten Ünverdi; “Yaşanılabilir bir dünya, yeşil bir gelecek ve doğamıza verdiğimiz zararı minimuma indirebilmek adına geri dönüşüm sektörünün önemi de her geçen gün daha da anlaşılıyor. Bu sektörün daha rantabl çalışması, etkin olması ve ihracattaki payının hızlı bir şekilde artması gerekiyor. Bizler de bu sektörlerin sorunlarını çözüme kavuşturma noktasında her zaman birlik olmalıyız’’ ifadelerini kullandı.
‘’Gaziantep kabına sığmayan bir şehir’’ diyen Adnan Ünverdi, ‘’Ekonomik anlamda finansmana ulaşımımızın rahatlamasıyla birlikte çok daha büyük işlere imza atacağımıza eminim. Üretimde verimliliği artırma ve israflarının önüne geçerek maliyetleri düşürme noktasında Gaziantep Model Fabrika’mız sizlere danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Maliyetinin yüzde 80 oranında karşılanan bu hizmetten faydalanmanızın firmanıza büyük katkısı olacaktır’’ şeklinde konuştu.
Her zaman firmaların yanında olduklarını kaydeden İl Müdürü Muhammed Paksoy da, Ar-ge ve inovasyon, tekno yatırım, nitelikli eleman, dijitalleşme, yeşil dönüşüm, kurumsal kapasite ve yurt dışı pazar geliştirme konularında teşvik ve destekler hakkında katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu.
Paksoy, ‘’Firmalarımızla birebir görüşme fırsatı noktasında bizlere bu olanağı sunarak sektör toplantıları gerçekleştiren Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Adnan Ünverdi’ye ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Toplantı soru-cevap ve önerilerin ardından sona erdi.

ABD'li bir yargıç, Filistinli aktivistin sınır dışı edilmesini uygun buldu!

Siyonist rejimin saldırısında üç Filistinli şehit oldu

Erzincan’da yolcu otobüsü direğe çarptı: 2 kişi yaralandı

Kırmızı bültenle aranan suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

İç sularda av yasağı başladı! Denetimler sıkılaşıyor

Aile boyu Mossad ajanlarına hapis cezası

Baharın yaşandığı Bitlis'e kış yeniden geldi

EPDK 20 şirkete yeni lisans verdi, 4 şirketin lisansı sonlandırıldı

Kayseri-Malatya ve Kayseri-Kahramanmaraş kara yolları yeniden ulaşıma açıldı

Yemen'den işgal altındaki topraklara İHA operasyonu

Siyonistler Şucaiye'ye saldırdı: 4 şehit, çok sayıda yaralı

Ülke genelinde hava bugün nasıl?

Bakan Fidan: Filistinlileri ana vatanlarını terk etmeye zorlayan planları reddediyoruz

ÖSYM’den sınav mesaisi: Bu hafta sonu üç farklı sınav yapılacak

İlahiyatçı Özkan Yaman: Sünnet-i Seniyye'ye dönmeden aile krizleri çözülmez

Olumsuz hava koşulları nedeniyle BUDO'nun 8 seferi iptal edildi

Batı Karadeniz’e yeni uyarı: Kuvvetli yağış ve yoğun kar bekleniyor

Bingöl’den tekbir sesleri yükseldi

Denizli'de 3,9 büyüklüğünde deprem

Hatay "Tekbir Cuması" etkinliği için meydanlara indi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde ‘Tekbir Cuması’ yürüyüşü etkinliği düzenlendi

Çukurova Üniversitesi öğrencileri geceyi tekbirlerle aydınlattı

Van semaları tekbirlerle yankılandı

Bismil’de tekbirler ile Gazze protestosu

Diyarbakır’da düzenlenen Tekbir Cuma’sından kareler

Harran Üniversitesi'nden Gazze'ye tekbirli destek

Patnos halkı sokağa indi, direnişe selam gönderdi

Tekbirler Diyarbakır semalarında yankılandı

İzmir'den "Tekbir Cuması" çağrısına icabet

Malatya'da "Torbacı" operasyonu: 2 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ