• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

GTB Fotoğraf yarışmalarına başvurular devam ediyor

GÜNDEM 29.07.2024 14:04:39 0
GTB Fotoğraf yarışmalarına başvurular devam ediyor

GTB Fotoğraf yarışmalarına başvurular devam ediyor

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen, ‘Gaziantep’te Hasat Mevsimi’ ve bu yıl ilki gerçekleştirilen ‘Kadim Şehir Gaziantep’ fotoğraf yarışmalarına başvurular devam ediyor.
Amatör ve profesyonel tüm fotoğraf severlere kapılarını açan yarışmaya başvurular, 25 Kasım 2022 tarihine kadar GTB’nin resmî web sitesi www.gtb.org.tr üzerinden yapılabilecek.
GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı yaptığı açıklamada, düzenlendikleri her iki yarışmayla Gaziantep’in zengin tarım ürünlerini ve kadim şehir kültürünü bir arada tanıtmayı hedeflediklerini söyledi.
Fotoğraf sanatının Gaziantep’in tarım mirasını ve tarihi dokusunu gelecek nesillere aktarmanın en etkili yollarından biri olduğunu kaydeden Akıncı, “Bu yarışmalarla sadece Gaziantep’i değil, aynı zamanda bu şehrin özünü, tarihini ve kültürel tüm zenginliklerini tanıtmayı hedefliyoruz" dedi.
Gaziantep’te hasat mevsimi
Gaziantep’te Hasat Mevsimi fotoğraf yarışmasının sanatın doğa ve emekle buluştuğu ödüllü bir etkinlik olduğuna dikkat çeken Akıncı, bu sene 4’üncüsü düzenlenen yarışmanın kentte yetişen zengin tarım ürünlerinin hasat edilişini ve geleneksel yöntemlerle işlenmesini konu edindiğini söyledi.
Yarışmadaki en temel kuralın tüm fotoğraf karelerinin Gaziantep’te çekilmiş olması olduğunu belirten Akıncı, Gaziantep ve ilçeleri dışında çekilmiş fotoğraf karelerinin jüri tarafından değerlendirmeye alınmayacağını ifade etti.
Kadim şehir Gaziantep
Bu yıl ilkini düzenledikleri ‘Kadim Şehir Gaziantep’ fotoğraf yarışması ile Gaziantep’in tarihi dokusunu, kültürel mirasını ve günlük yaşamını fotoğraf sanatıyla ölümsüzleştirmeyi amaçladıklarını kaydeden Akıncı, “Gaziantep’in tarih kokan sokaklarından, eşsiz mimarisine ve kültürel etkinliklerine kadar her detay yarışma kapsamında değerlendirilmekte. Gaziantep, sadece tarımıyla değil, aynı zamanda zengin kültürel mirasıyla da ön plana çıkıyor. Bu yarışma, şehrimizin tarihini ve kültürel zenginliklerini en güzel şekilde yansıtacak " diye konuştu.
Başvurular web sitesi üzerinden
Fotoğraf yarışmalarına eser kabullerinin 24 Haziran 2024 tarihi itibariyle başlandığını kaydeden Akıncı, 25 Kasım 2024 tarihine kadar devam edecek yarışmalara tüm Türkiye’den fotoğraf tutkunlarının eserleriyle katılım sağlayabileceklerini söyledi.
Yarışmaya iştirak edecek katılımcılara kolaylık ve zaman kazandırmak açısından eserlerin Gaziantep Ticaret Borsasının resmî web sitesi www.gtb.org.tr adresi üzerinden kabul edildiğini aktaran Akıncı, posta yoluyla yapılacak müracaatların ise kabul edilmeyeceği uyarısında bulundu.
Dereceye giren eserlere ödül
Her iki fotoğraf yarışmasının birbirinden bağımsız olduğunu ve farklı kategorilerde değerlendirilerek ödüllendirileceğini vurgulayan Akıncı, seçici kurulun belirleyeceği sonuçlara göre dereceye giren katılımcılara iki farklı kategoride altın ödülleri ile sergileme kazanan eser sahiplerine plaket takdim edileceğini dile getirdi.
Akıncı, katılımcıların yarışmalarla ilgili tüm detaylı bilgilere ve başvuru şartlarına GTB’nin web sitesi üzerinden ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi Arabistan'a gidiyor

Lavrov ile Rubio, Rusya-Ukrayna müzakerelerini görüştü

Otomobilde şarjda bırakılan telefon yangına sebep oldu

ABD'yi fırtına ve hortum vurdu: 23 ölü

Van'da sağlık sektörüne güç katan firma: MSK Medikal

Peru’da 6 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da 244 hafız için icazet merasimi düzenlendi

İlahiyatçı Erdem: İsraf sadece bireysel değil, toplumsal sonuçları olan bir felakettir

Şeyh Halid'in türbesine yoğun ziyaretçi ilgisi

Kamyon ile minibüs çarpıştı: 3 yaralı

Polonya'da yarın cumhurbaşkanı seçimi yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü

Portekiz erken genel seçim için sandık başına gidecek

Meteorolojinin uyardığı Bursa'da sağanak yağış etkili oluyor

Şanlıurfa’da organize suç operasyonu: 8 şüpheli tutuklandı

Çevre haftası öncesi geri dönüşüm yarışması başlıyor

Topladıkları 250 bin TL.'yi Gazze için bağışladılar

Minikler paralarını Gazze için bağışladı

Adıyaman Havaalanı'nda nisan ayında 33 bin 859 yolcuya hizmet verildi

Depremzede esnaf: İş yerim çalışmaya uygun inşa edilmedi

Takla atan araç ters döndü: 1 yaralı

Avşo Deresi'nde kapsamlı temizlik çalışması

13 metrekarelik atölyede dört sanatı tek bir çatı altında yaşatıyor

Kınalı keklik avlayan şahsa 63 bin lira ceza

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde ki konferansta Filistin’de yaşanan hukuksuzluklar konuşuldu

Umut Kervanı Van’da yardım çalışmalarını sürdürüyor

Malatya'da 4-6 yaş grubu Kur'an kursları tanıtım günleri başladı

Gaziantep'te iş yerinde patlama: 5 yaralı

Siirt’te silahlı saldırı: 5 gözaltı

Dr. Dağılma: Gençlerin gelişimine katkı sunacak alanların çoğalması lazım

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ