• BIST 100

    16079,81%-1,28
  • DOLAR

    44,19% 0,15
  • EURO

    50,77% -0,32
  • GRAM ALTIN

    7270,08% 0,90
  • Ç. ALTIN

    11683,13% -0,68

GTB mesleki eğitimlerde büyük maratonu başlattı

21 Haziran 2023, Çarşamba 17:05
21 Haziran 2023, Çarşamba 17:05
GTB mesleki eğitimlerde büyük maratonu başlattı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

GTB mesleki eğitimlerde büyük maratonu başlattı

Gaziantep Ticaret Borsası ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) iş birliğiyle yürütülen, “Mesleki Eğitimler ve Tarımsal Gıda Sanayinin Yeşil Dönüşümü ile İstihdamın Desteklenmesi” projesinde eğitim takvimi başladı.
Tarım ve gıda sanayine nitelikli işi gücü sağlamak amacıyla beyaz ve mavi yakalı iş gruplarına yönelik gerçekleştirilen eğitimlerde 106 kursiyere 7 farklı meslek grubunda teorik ve uygulamalı eğitimler verilmeye başlandı. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimler 45 ve 7 gün arasında değişen süreler içerisinde devam edecek. Eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verilerek, istihdam imkanları sağlanacak. GTB’nin GİZ iş birliğiyle yürüttüğü, Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen, PEP- Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı çerçevesinde gerçekleştirilen “Mesleki Eğitimler ve Tarımsal Gıda Sanayinin Yeşil Dönüşümü ile İstihdamın Desteklenmesi” projesinde mesleki eğitimlere start verildi.
7 farklı mesleki eğitim
Projelendirme çalışmaları 2022 yılının sonlarına doğru tamamlanan fakat yaşanan deprem nedeniyle bir süreliğine ertelenen mesleki eğitimlere haziran ayı itibariyle başlanıldığını kaydeden GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, yaptığı açıklamada gençlere yeni iş ve yeni kariyer imkanları sağlayan eğitim programlarının nitelikli ve çok yönlü olduğunu bildirdi. Akıncı, Yeşil Dönüşüm, Dış Ticaret, E-Ticaret, Pazarlama, Makine Bakımcısı, Paketleme Operatörü ve Antep Fıstığı Kavurma Operatörlüğü gibi iş dünyası tarafından ihtiyaç duyulan meslek gruplarına yönelik gerçekleştirilen eğitimlerde kursiyerlere ulaşım, yemek ve harcırah gibi çeşitli imkanların sağlandığını söyledi. 106 kursiyerin eğitim gördüğü eğitimlerin şu an GSOMEM ve Gaziantep Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde (GÜSEM) sürdüğünü, bayram sonrası ise bu merkezlere Gaziantep Ticaret Borsası ile Pilot Ölçekli Antep Fıstığı İşleme Tesisinin de dahil edileceğini aktaran Akıncı, yapılan planlamalar çerçevesinde eğitimlerin meslek gruplarına göre 45 ve 7 gün arasında tamamlanacağını dile getirdi. Mesleki Eğitimler ve Tarımsal Gıda Sanayinin Yeşil Dönüşümü ile İstihdamın Desteklenmesi projesinin AB Yeşil Mutabakatına yönelik çeşitli aktiviteleri ve farkındalık çalışmalarını da bünyesinde barındırdığına işaret eden Akıncı, proje çerçevesinde ‘Çiftlikten Çatala Stratejisi’ ve ’Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması’ konularında bilgilendirme eğitimleri ile çiftçilere yönelik akıllı tarım uygulamaları, pestisit ve gübre kullanımının azaltılması, zararlılarla biyolojik mücadele, sulama ve gübreleme konularında da eğitimler gerçekleştireceklerini ifade etti.
Eğitimlere Türk vatandaşlarının yanı sıra geçici koruma altındaki Suriye vatandaşlarının da katılım sağladığını belirten Akıncı, Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) iş birliğinde gerçekleştirilen projenin temel amacının sosyal uyumu güçlendirerek, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu mesleklere kalifiye eleman yetişmesini sağlamaktı. Şartları uyan tüm katılımcıları eğitim programımıza dahil ettik. Eğitimlerin tamamı Türkçe verildiği için yeterli seviyede Türkçe bilmeyen Suriyelilere ise eğitim programları öncesi GAÜN Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde yaklaşık 1 ay süreyle dil eğitimi verildi” dedi.
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Tahran’da yürüyüşteki siviller hedef alındı: Bir kadın şehit oldu

Gaziantep'te aranan 28 şüpheli yakalandı

Memur Sen’den uluslararası topluma çağrı: Savaş durdurulsun barış sağlansın

Aşıların "iğnesiz enjeksiyon yöntemi" ile uygulanmasına yönelik ilk adım

Güney Kore'den Japonya Başbakanı'nın toprak iddialarına tepki

Kadın kooperatiflerinin ürünlerine barkod ücretlerinde indirim sağlandı

Konya Peygamber Sevdalıları, “Dünya Kudüs Günü” basın açıklaması yaptı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Bakan Işıkhan Mardin’de

Takkeli Cılıbıt kuşu  Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te görüntülendi

Silivri’de uyuşturucu operasyonu: 1 milyon 400 bin hap ele geçirildi

Fitre nasıl verilmeli? Vaiz Karanfil merak edilenleri açıkladı

"Küresel barışın anahtarı Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüdür"

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Çetin: Tütün bağımlılığı birçok hastalığın nedeni

Pakistan'da polise saldırı: 7 ölü

Elazığ’da Dünya Kudüs Günü açıklaması: Kudüs’ün özgürlüğü insanlığın ortak barış meselesidir

Dünya Kudüs Günü’nde Van’dan vahdet çağrısı

Adana Peygamber Sevdalıları: Kudüs ve Aksa özgürleşmeden, ne bölgeye ne de dünyaya huzur gelmeyecektir

Mardin'de "Dünya Kudüs Günü" münasebetiyle basın açıklaması düzenlendi

Mardin’in Midyat ilçesinde Dünya Kudüs Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi

Şanlıurfa’da siyer yarışmasında başarılı olan öğrencilere ödül verildi

Doğu Akdeniz’de fırtına uyarısı

Şanlıurfa’da bayram öncesi şeker ve lokum denetimi yapıldı

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli gözaltına alındı

Doğanşehir-Suçatı demiryolu hattına yüksek gerilim verilecek

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu

Şanlıurfa’da 5 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Bingöl’de "Dünya Kudüs Günü" münasebetiyle kitlesel basın açıklaması düzenlendi

"Kudüs ve Aksa özgürleşmeden bölgeye ve dünyaya huzur gelmeyecektir"

18 ilde bahis ve dolandırıcılık operasyonu: 56 gözaltı

Trump’tan seçmen haklarını kısıtlayan tartışmalı yasa girişimi

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tahran’da yürüyüşteki siviller hedef alındı: Bir kadın şehit oldu

Gaziantep'te aranan 28 şüpheli yakalandı

Memur Sen’den uluslararası topluma çağrı: Savaş durdurulsun barış sağlansın

Aşıların "iğnesiz enjeksiyon yöntemi" ile uygulanmasına yönelik ilk adım

Güney Kore'den Japonya Başbakanı'nın toprak iddialarına tepki

Kadın kooperatiflerinin ürünlerine barkod ücretlerinde indirim sağlandı

Konya Peygamber Sevdalıları, “Dünya Kudüs Günü” basın açıklaması yaptı