• BIST 100

    10870,57%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

GTB ve GİZ iş birliğinde gıda firmalarına yeşil dönüşüm danışmanlık hizmeti

16 Ocak 2024, Salı 11:40
16 Ocak 2024, Salı 11:40
GTB ve GİZ iş birliğinde gıda firmalarına yeşil dönüşüm danışmanlık hizmeti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

GTB ve GİZ iş birliğinde gıda firmalarına yeşil dönüşüm danışmanlık hizmeti

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) iş birliğinde yürütülen proje kapsamında, gıda sanayiinde faaliyet gösteren firmalara yönelik yeşil dönüşüm danışmanlık hizmeti verilmeye başlandı.
Firmaların, yeşil dönüşüm sürecine uyum sağlayarak, kurumsal kapasitelerini geliştirmelerine katkı sunmak amacıyla düzenlenen mentörlük hizmetleri şubat ayı sonuna kadar devam edecek.
Yeşil dönüşüm yol haritaları belirlenecek
GTB ve GİZ iş birliğinde PEP programı çerçevesinde yürütülen “Mesleki Eğitimler ve Tarımsal Gıda Sanayinin Yeşil Dönüşümü ile İstihdamın Desteklenmesi” projesi kapsamında, Gaziantep gıda sanayinde faaliyet gösteren işletmelere yönelik yeşil dönüşüm danışmanlık hizmetleri sunulmaya başlandı.
Kuruyemiş, Un, Biber ve Antepfıstığı sektörlerinde faaliyet gösteren 8 firmaya danışmanlık hizmeti verilmeye başlandığını açıklayan GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, “AB Yeşil Mutabakatı işletmelerimiz için geleceğe yönelik çok önemli fırsatlar içeriyor. Bu fırsatlardan yararlanmak ve yeşil dönüşüm yol haritaları hakkında firmalarımızı bilgilendirmek amacıyla ücretsiz mentörlük hizmetleri vermeye başladık” dedi.
GTB tarafından verilen yeşil dönüşüm danışmanlığının şubat ayı sonuna kadar devam edeceğini kaydeden Akıncı, “Bilindiği üzere Avrupa Birliği (AB), Yeşil Mutabakat ile iklim krizi ile mücadele konusunda geniş kapsamlı bir eylem planı başlattı. 2050 yılına kadar Avrupa’nın karbon nötr olmasını hedefleyen bu proje, içerisinde çevre, iklim, ekonomi, tarım, endüstri, yatırım ve daha birçok konuyu barındırmakta. Biz de bu noktada GİZ ile birlikte bu mutabakattan etkilenecek firmalarımızın yeni düzene hazır olmalarına katkı sağlamak ve eksiklerini tespit etmelerine yardımcı olmak amacıyla yeşil mutabakat uyum danışmanlığı hizmetini başlattık. Bu kapsamda gelen talep ve kriterlerin uygunluğuna göre belirlediğimiz 8 gıda firmamıza haftada 2 saat olacak şekilde mentör ziyaretleri gerçekleştirmekteyiz” şeklinde konuştu.
Mevcut durum analiz edilecek
Yeşil dönüşüm hizmetleri kapsamında her firmaya AB Yeşil Mutabakatı ile ilgili bilgilendirme çalışmaları yapılarak, firmaların mevcut durumlarının analiz edileceğini aktaran Akıncı, “Sürdürülen danışmanlık hizmetleri kapsamında firmalarımızın Yeşil Dönüşüm İhtiyaç Analiz Raporları hazırlanarak, firmanın doğrulamaya hazır Kurumsal Karbon ayak izi hesaplanacak. Yine bunların yanı sıra firmalarımızın özel yeşil dönüşüm yol haritaları belirlenerek, ilgili firmaların personellerine ihtiyaç analizi doğrultusunda gerekli görülen alanlarda eğitimlerde verilecek” diye konuştu.
Akıncı, firmalara verilen danışmanlık hizmetleri dışında, Gaziantep’te Kuruyemiş, Un, Biber ve Antepfıstığı sektörlerine yönelik ‘Sektörel Yeşil Dönüşüm Raporu’ hazırlama çalışmalarına da start verdiklerini belirterek, sektörlerin yol haritasını belirleyecek bu raporların tamamlanmasının ardından kamuoyu ile paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

Yeni haftada hava nasıl olacak?

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'den protestolara sert tepki: Ülkemiz büyük bir tehlike altında

Muğla açıklarında 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Bingöl Kent Konseyi: Güvenlik önlemleri kâğıt üzerinde kalmasın

Traktör ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü

Ensarullah: Ben Gurion Havalimanını hipersonik balistik füzeyle hedef aldık

Diyarbakır'dan Gazze'ye selam: Zulmü durdurmak için birlik zamanı

Çin deney ve gözlem uydusunu fırlattı

Pakistan'da sel felaketi: 645 can kaybı

Gaziantep'te feci kaza: 3 ölü, 3 yaralı

İspanya'da 14 büyük yangın kontrolden çıktı, can kayıpları artıyor

Ukrayna: Donetsk’te 6 yerleşim yerini geri aldık

Bingöl'de trafik kazası: 11 yaralı

Bolivya devlet başkanını seçiyor

Şırnak AFAD gönüllüleri kaynaşma etkinliğinde buluştu

Çanakkale'de orman yangını 2. gününde devam ediyor

ABD'den Rusya'ya yaptırım tehditi

Suriye Cumhurbaşkanı Şara'dan PKK/YPG'ye uyarı: Bir karış topraktan bile vazgeçmeyiz

Hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyredecek

HÜDA PAR: Depreme hazırlıksız yakalanmak ihmalkârlığın bir sonucu

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 4 ölü

Adana'da orman yangını

"Hayat Namazla Güzeldir" kurslarına katılan kız çocukları: Kurs bizlere çok şey kattı

Rusya ve ABD, Ukrayna'ya yönelik güvenlik garantileri konusunda anlaştı

Avrupa'da 22 ayda Filistin'i desteklemek için 42 bin gösteri ve etkinlik düzenlendi

Siirt’te av sezonu 23 Ağustos’ta açılıyor

Siirt’te otomobil kepçeyle çarpıştı: 2’si çocuk 6 yaralı

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 61 bin 944'e yükseldi

ABD'de Ukrayna konulu zirve yapılacak

Batman'da yere yığılan kadının alkol etkisinde olduğu belirlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yeni haftada hava nasıl olacak?

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'den protestolara sert tepki: Ülkemiz büyük bir tehlike altında

Muğla açıklarında 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Bingöl Kent Konseyi: Güvenlik önlemleri kâğıt üzerinde kalmasın

Traktör ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü

Ensarullah: Ben Gurion Havalimanını hipersonik balistik füzeyle hedef aldık

Diyarbakır'dan Gazze'ye selam: Zulmü durdurmak için birlik zamanı