• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

GTB’den Antep fıstığının işlenmesine yönelik eğitim

EKONOMİ 25.08.2023 10:45:15 0
GTB’den Antep fıstığının işlenmesine yönelik eğitim

GTB’den Antep fıstığının işlenmesine yönelik eğitim

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) iş birliğinde yürütülen, “Mesleki Eğitimler ve Tarımsal Gıda Sanayinin Yeşil Dönüşümü ile İstihdamın Desteklenmesi” projesi çerçevesinde, Antep fıstığı işleme sektörünün nitelikli eleman ihtiyacına katkı sağlamak amacıyla “Antep Fıstığı Kavurma “eğitimi başlatıldı.
GTB’nin Antep Fıstığı İşleme Tesisinde başlayan ve 7 gün süreyle devam edecek olan uygulamalı eğitimlerde, kursiyerlere Antep fıstığının en yaygın tüketim şekli olan kavrulmuş tuzlu Antep fıstığının üretim aşamaları hakkında bilgiler verilecek.
GTB’nin GİZ iş birliğiyle yürüttüğü, Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen, PEP- Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı çerçevesinde hayata kazandırılan “Mesleki Eğitimler ve Tarımsal Gıda Sanayinin Yeşil Dönüşümü ile İstihdamın Desteklenmesi” projesinde, 7’nci ve son eğitim programının startı verildi.
Eğitim antep fıstığı işleme tesisinde
GTB Antep Fıstığı İşleme Tesisinde başlatılan ve projenin son eğitim programı olan ‘Antep Fıstığı Kavurma’ eğitimi 7 gün süreyle devam edecek.
Uzman eğitmenler tarafından verilmeye başlanan uygulamalı eğitimlerde, katılımcılara Antep fıstığının işleme aşamaları, kavrulması ve üretiminde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler aktarılmakta. Kursiyerlere ayrıca temel eğitimlerinin yanı sıra, ileri teknoloji ile donatılan Antep Fıstığı işleme tesisinin diğer ünitelerini oluşturan fıstık temizleme, kavlatma, çıtlatma, kırma ve paketleme bölümlerinin işleyişleri ile ilgili de bilgiler verilmekte. Eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifika verilerek, istihdam olanakları sağlanacak.
7 farklı mesleki eğitim
GTB’nin GİZ iş birliğiyle bu yıl haziran ayında başlattığı mesleki eğitim seferberliğinde artık son aşamaya gelindiğini kaydeden GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, şu ana kadar 6 farklı meslek grubunda eğitimlerin tamamlandığını ve toplam 93 kursiyere mesleki eğitim sertifikası verildiğini açıkladı.
Pazarlama, E-Ticaret, Dış Ticaret, Paketleme, Yeşil Dönüşüm ve Makine Bakımcısı programlarına yönelik düzenlenen eğitimlere beklentilerinin üzerinde bir talep geldiğini kaydeden Akıncı, GTB, GSOMEM ve Gaziantep Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde (GÜSEM) gerçekleştirilen ve her biri 42 ile 180 saat aralığında değişen eğitim programlarının kursiyerlere iş hayatlarında ihtiyaç duyabilecekleri gerekli mesleki bilgi ve beceriyi sağladığını ifade etti.
Kursiyerlere eğitimlerine konsantre olmaları ve ara vermemeleri için çeşitli avantajlar sağladıklarını dile getiren Akıncı, “Tarım ve gıda sanayine nitelikli işi gücü kazandırmak ve istihdama katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz eğitimlerde kursiyerlerimize ulaşım, yemek ve harcırah gibi çeşitli imkanları bir arada sunduk. Bunun yanı sıra kurs sonrası ilgili sektörlerinde istihdam edilebilmeleri için maksimum 6 ay boyunca asgari ücretin işveren maliyetinin %50’si oranında maaş desteği sağlama çalışması içerisindeyiz” dedi.
Proje çerçevesinde ayrıca borsa üyelerine ve çiftçilere yönelik eğitim faaliyetleri de gerçekleştireceklerini vurgulayan Akıncı, “Borsa üyelerimize; AB Yeşil Mutabakatı, Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması, Tarladan Çatala Stratejisi ve AB Tedarik Zinciri Yasası konu başlıkları altında eğitimler tertip edeceğiz. Bunun yanı sıra Nizip ve İslâhiye ilçelerinde de çiftçilerimize yönelik Akıllı Tarım Uygulamaları, Pestisit ve Gübre Kullanımının Azaltılması, Zararlılarla Biyolojik Mücadele ve Bilinçli Sulama/Gübreleme konularıyla ilgili çeşitli eğitimler gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yunanistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Meksika'da küçük bir uçak düştü: 3 ölü

Kurbanlık satıcıları şikayetçi: Kurbanlıklar elimizde kaldı, satışlar durma noktasına geldi

Seyir halindeki araçta çıkan yangın maddi hasara yol açtı

Adana'da ağaçlık alanda yangın

Ankara'da "15. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" gerçekleştirildi

Gazze'de yeni bir katliam: En az 15 şehit, 50'den fazla yaralı

Diyarbakır'daki yangın faciasında gözaltı sayısı 5'e yükseldi

Bayramın ilk gününde 692 trafik kazası: 7 kişi hayatını kaybetti, 1128 kişi yaralandı

Otomobil şarampole yuvarlandı: 5 yaralı

Şanlıurfa'da silahlı kavga: 1 ölü

Çocuk kavgası taşlı, sopalı çatışmaya dönüştü: 5 yaralı

Bingöl'de uyuşturucu satıcısı yakalandı

Bayramda gezmek yerine sınava hazırlanmayı tercih ettiler

Umut Kervanı, Bursa’da kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor

Hacılar, teşrik günlerinin ilkinde cemreleri taşladı

BM: israil, uluslararası gazetecilerin Gazze'ye girişini engelleyerek gerçeklerin üzerini örtüyor

AB'den siyonist rejime kısmi yaptırım sinyali

Madleen gemisi bugün Gazze'ye ulaşacak

UNICEF'ten acil çağrı: Gazze'de çocuklar yok ediliyor, derhal ateşkes ilan edilmeli

BM: "Gazze İnsani Vakfı" yardımları savaş aracı olarak kullanıyor

Sivas'ta KKKA nedeniyle ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Yahudiler ekini ve nesli ifsad etmeyi sürdürüyor

Kurbanlık hayvanların derisini satmak caiz mi?

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ