• BIST 100

    10234,66%0,45
  • DOLAR

    39,88% 0,27
  • EURO

    47,01% -0,17
  • GRAM ALTIN

    4289,56% -0,11
  • Ç. ALTIN

    6837,43% 0,20

GTB’den mesleki eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifika

27 Temmuz 2023, Perşembe 04:55
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
GTB’den mesleki eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifika
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

GTB’den mesleki eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifika

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, tarım ve gıda sanayine nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla başlattıkları mesleki eğitim seferberliğinin ilk meyvelerini vermeye başladığını söyledi.
Akıncı; E-Ticaret, Dış Ticaret ve Paketleme Operatörü meslek gruplarına yönelik gerçekleştirilen eğitim programlarını başarıyla tamamlayan 44 kursiyere sertifikalarının verildiğini bildirdi.
4 farklı meslek grubunda ise teorik ve uygulamalı eğitimlerin halen devam ettiğine vurgu yapan Akıncı, toplam 106 kursiyerin yararlandığı eğitim programını ağustos ayı sonuna doğru tamamlamayı planladıklarını açıkladı.
GTB ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) iş birliğinde yürütülen, “Mesleki Eğitimler ve Tarımsal Gıda Sanayinin Yeşil Dönüşümü ile İstihdamın Desteklenmesi” projesi çerçevesinde, eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verilmeye başlandı.
Dış Ticaret ve Paketleme eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin ardından son olarak E-Ticaret meslek grubunda yer alan kursiyerlere de sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
GTB hizmet binasında gerçekleştirilen törende, 15 kursiyere sertifikaları GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram ve Eğitmen Ersan Ertürk tarafından verildi.
Akıncı eğitimlerle ilgili bilgi verdi
GTB’nin GİZ iş birliğiyle yürüttüğü, Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen, PEP- Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı çerçevesinde gerçekleştirilen, ‘Mesleki Eğitimler ve Tarımsal Gıda Sanayinin Yeşil Dönüşümü ile İstihdamın Desteklenmesi” projesinde yer alan eğitimler hakkında açıklamalarda bulunan GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, başlattıkları eğitim seferberliğinin artık meyvelerini vermeye başladığını dile getirdi.
7 farklı meslek grubunda startı verilen eğitimlerde artık sona doğru gelindiğini kaydeden Akıncı, “Şu ana kadar E-Ticaret, Dış Ticaret ve Paketleme elemanı yetiştirmeye yönelik gerçekleştirdiğimiz meslek eğitimlerimizi tamamladık. Her biri 42 saat ile 88 saat arasında süren bu eğitimlerimize, toplam 44 kursiyerimiz katılım sağladı. Teorik ve uygulamalı eğitimlerimiz hizmet binamız ve GSO MEM’de alanında uzman eğitmenler tarafından verildi. Kursiyerlerimize iş hayatlarında ihtiyaç duyacakları mesleki eğitimlerinin yanı sıra Gaziantep Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde de kariyer gelişimlerine katkı sunacak ‘Kurumsal İletişim, İş Sağlığı ve Güvenliği ile Microsoft Office Programları’ gibi eğitimler verildi” dedi.
4 meslek grubunda eğitimler devam ediyor
Mesleki eğitimlerin Yeşil Dönüşüm, Makine Bakımcısı ve Pazarlama bölümlerinde ise halen devam ettiğini kaydeden Akıncı,” Bu eğitimlerimizin süresi ise grubuna göre 42 ile 360 saat arasında değişmekte. 51 kursiyerin katılımı ile devam eden eğitimler GSO MEM ve borsamız eğitim salonlarında gerçekleştirilmekte. Antep fıstığı kavurma elemanı yetiştirmeye yönelik son eğitimimize ise ağustos ayı başında başlamayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kursiyerleri istihdam eden işletmelere yüzde 50 maaş desteği
GTB tarafından üye firmaların ihtiyaç duydukları donanımlı personel talebini karşılamak amacıyla gerçekleştirilen eğitimlerin işletmelere istihdam desteği sağladığını da belirten Akıncı, “Kursiyerlerimiz önemli bir eğitim takvimini, alanında uzman eğitmenlerin gözetiminde tamamladı. Aldıkları bilgilerle şu an ara değil, tam aranan eleman konumundalar. Mesleki bilgi ve tecrübeleri istenilen seviyeye gelen bu kursiyerlerimize şimdi istihdam alanları oluşturmak istiyoruz. Bu nedenle, kursiyerlerimizi istihdam etmek isteyen üye işletmelerimize maksimum 6 ay boyunca asgari ücretin işveren maliyetinin %50’si oranında maaş desteği sağlayacağız. Bu konuda ön başvuruları gtb.org.tr/gizpep adresi üzerinden ve GTB Hizmet Binasından almaya başladık” diye konuştu.

Bursa’da Kur’an kursları yoğun ilgi görüyor: Yaz tatili Kur’an’la başladı

Özel jet kaçkar dağlarının zirvesine düştü pilot hayatını kaybetti 1kişi yaralı

Bakan Şimşek, enflasyonu değerlendirdi

Bakan Yerlikaya: Yangınlardan zarar görenlere 21,6 milyon TL ödeme yapıldı

Gazze'de şehitler hastane ve okul bahçelerine defnediliyor

Batman'da Canlı Hayvan Pazarı geçici olarak kapatıldı

HAMAS: Şehitlerin kanı yerde kalmayacak

Batman Belediyesinden öğrencilere sağlıklı yaşam eğitimi ve taraması

Batman Belediyesinden otobüs duraklarına temizlik ve bakım mesaisi

Siyonist rejim 48 saatte 300 Filistinliyi katletti

Vücudunuza kene yapışmışsa zarar vermeyin!

2025 Haziran ayı ihracat rakamları açıklandı

Siirt'te kırsal altyapıya 2 yılda 56 milyon liralık yatırım

Siirt’te bireysel sulama projeleri için hibe sözleşmeleri imzalandı

Ticaret Bakanlığı'ndan yapay zekâ dolandırıcılığı uyarısı

Akademi Giriş Sınavı'na giriş belgeleri erişime açıldı

Siyonist işgalciler, A'riha'nın kuzeyinde bir eve el koydu, 60 koyun çaldı

İşgal ordusu, Gazze'nin doğusundaki mahallelerin tamamını boşaltmakla tehdit ediyor

Arap Birliği: "israilin" Batı Şeria'yı ilhak etme çağrıları siyasi zorbalıktır

Dışişleri'nden siyonist rejimin "Batı Şeria'nın ilhakı" açıklamalarına tepki

Bedelli askerlikte zamlı ücret belli oldu

Siyonist Yahudiler Mescid-i Aksa'yı bir kez daha hedef aldı

Emekliler: Aile desteği olmasa geçinemiyoruz

Endonezya ve Suudi arasında 27 milyar dolarlık anlaşma

Balıkesir'de zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 6 yaralı

Gazze'de sabah saatlerinden bu yana 63 şehit

Japonya'da 5,5 büyüklüğünde deprem

İran Hükümet Sözcüsü Munacirani 12 gün süren savaşın son durumunu açıkladı

Tüketici Birliği Federasyonu: Market endeksi haziran ayında yüzde 4,20 arttı

Yİ-ÜFE yıllık ve aylık arttı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bursa’da Kur’an kursları yoğun ilgi görüyor: Yaz tatili Kur’an’la başladı

Özel jet kaçkar dağlarının zirvesine düştü pilot hayatını kaybetti 1kişi yaralı

Bakan Şimşek, enflasyonu değerlendirdi

Bakan Yerlikaya: Yangınlardan zarar görenlere 21,6 milyon TL ödeme yapıldı

Gazze'de şehitler hastane ve okul bahçelerine defnediliyor

Batman'da Canlı Hayvan Pazarı geçici olarak kapatıldı

HAMAS: Şehitlerin kanı yerde kalmayacak