• BIST 100

    9109,72%-4,31
  • DOLAR

    39,43% 0,23
  • EURO

    45,46% -0,56
  • GRAM ALTIN

    4339,50% 1,30
  • Ç. ALTIN

    6956,94% 1,26

GTO Başkanlarından 25 Aralık mesajı

GÜNDEM 24.12.2022 12:55:10 0
GTO Başkanlarından 25 Aralık mesajı

GTO Başkanlarından 25 Aralık mesajı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanları, 25 Aralık Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 101’inci yıl dönümü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımladı.
GTO Yönetim Kurulu Başkanı M. Tuncay Yıldırım ve Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur yayımladıkları mesajda, Antep halkının çok zorlu şartlar altında mücadele ederek GAZİ olduğunu, 25 Aralık tarihinin yalnızca Gaziantep için değil tüm Türkiye için bir dönüm noktası niteliği taşıdığını ve “Kurtuluş” meşalesinin de Gazianteplilerce yakıldığını belirtti.
101 yıl önce Gaziantep’in verdiği eşsiz mücadeleye tüm dünyanın tanık olduğunu ve bu emsalsiz direnişte şehit olan 6 bin 317 şehidi asırlar geçse de unutturmayacaklarını ifade eden GTO Başkanları, “Gaziantep bugünlere kolay gelmedi. İlmek ilmek dokuyarak, yardım ve yatırım almaksızın 185 ülkeye ihracat yapan, üretkenliği ve çalışkanlığıyla ülkemizin lokomotifi olan Gaziantep bugünlere kolay gelmedi. Dünyanın tanıdığı mutfağımızın bugünkü bolluğu mazimizdeki yoklukta, yoksullukta saklıdır. Üretken, çalışkan ve zeki sanayicimizin başarı sırrı da Tüfekçi Yusuflarda. Kadim kentimiz dünyada eşi benzeri olmayan bir inançla, üstelik yardım da almadan tam 11 ay 9 gün düşmana geçit vermemiş; canıyla, kanıyla, dimdik durarak mücadele etmiştir. Bir millet düşünün; yokluktan zerdali çekirdeğini yiyerek zehirlenen, yaralılarını ameliyatını kloroform olmadığı için uyuşturmadan yapan, kent nüfusunun 4’te 1’ini şehit, kalanını ise gazi veren Ne yapsak, ne kadar çalışsak da ecdadımızın hakkını ödeyemeyiz. Eğer Gaziantep bugün başarılı bir kentse bunu ecdadına, kahraman atalarına borçludur. Bizim üzerimize düşen bellidir. Ülkemiz ve kentimizi her alanda güçlü ve başarılı kılmak için daha çok çalışmak, üretmek ve değer oluşturmak. Biz Gazianteplilerin en büyük gururu Gazi Paşamızın 'Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar Antep’i değil tüm Türkiye’yi kurtardılar.' sözüdür. Bu sözü duyma şerefine nail olmak, ‘GAZİ’ olmak için çok can verdik. Şehitkamil, Karayılan, Şahinbey, Özdemir Bey ve daha niceleriyle verdiğimiz bu destansı mücadeleyi, 6 bin 317 şehidi asırlar geçse de unutmayacak, unutturmayacağız. Düşman işgalinden kurtuluşumuzun 101’inci yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi eşsiz bir saygı ve minnetle yad ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ankara'da güvenlik zirvesi: Gündem işgalci rejimin İran'a saldırısı

Adana'dan Küresel Vicdan Yürüyüşü'ne destek

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Düşmanı alçakça eyleminden pişman edeceğiz

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Polat: Bu yol ölüm değil, hayat yolu olsun

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı’ndan Gazze için basın açıklaması

Mardin'de iki araç çarpıştı: 3'ü çocuk 6 kişi yaralandı

STK'lerden işgal rejimine tepki: Zulme karşı sivil irade harekete geçmelidir

Hindistan'da düşen uçağın bakımının Türk şirket tarafından yapıldığı iddialarına yalanlama

HÜDA PAR'dan sığınmacılara yönelik gözaltılara tepki

Siyonist rejimin İran'a yönelik saldırılarına uluslararası tepkiler

HÜDA PAR Milletvekili Dinç Mısır'dan seslendi: Refah Kapısı açılmalı, soykırım durdurulmalı

Gaziantep'te aranan 24 kişi yakalandı

Malatya Büyükşehir İtfaiyesi'nden yaz aylarına özel uyarı

Umut Kervanı Kurban Bayramı'nda 47 bin 700 hisse keserek milyonlarca kişiye ulaştı

Adana'da ev yangını

Bakan Uraloğlu: İran, Irak, Suriye ve Ürdün’e yönelik seferler iptal edildi

Çukurova Üniversitesinde “Dünyaları Yiyoruz” etkinliği farklı kültürleri tek mutfakta buluşturdu

Bakan Yumaklı: Toprak Mahsulleri Ofisi 600 noktasında ürün alımlarına hazır

Batman’da termometreler patladı: Sıcaklıklar 45 dereceyi geçti!

Bingöl’de deprem master planı izleme toplantısı gerçekleştirildi

Ebu Ubeyde: İran'a yapılan saldırı Filistin'in yanında durmanın bedelidir

3 arkadaş 6 gün arayla hayatını kaybetti, aynı mezarlıkta yan yana defnedildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan siyonist rejimin İran'a saldırısına tepki: Haydutluk

Mardin’deki orman yangını kontrol altına alındı

Siirt'te motosiklet kazası: Park halindeki araca çarpan sürücü yaralandı

Gazze için "Direniş Yürüyüşü" devam ediyor

Şanlıurfa'da iki otomobil çarpıştı: 7 kişi yaralandı

Seyhan ve Ceyhan'da belediye başkan vekilleri 17 Haziran'da belirlenecek

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

12 bin yıllık mozaik, sanatı Bursa'da yaşatılıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ