• BIST 100

    10903,91%1,63
  • DOLAR

    42,35% 0,05
  • EURO

    48,84% -0,44
  • GRAM ALTIN

    5566,17% 0,51
  • Ç. ALTIN

    9301,82% 0,93

GTO Temmuz ayı meclis toplantısı yapıldı

01 Ağustos 2024, Perşembe 13:46
01 Ağustos 2024, Perşembe 13:46
GTO Temmuz ayı meclis toplantısı yapıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

GTO Temmuz ayı meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) temmuz ayı olağan meclis toplantısı; Meclis Başkan Vekili Ali Bayram Sarıca başkanlığında Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantının açılışında yaptığı konuşmada 15 Temmuz hain darbe girişimine değinen Meclis Başkan Vekili Ali Bayram Sarıca, “15 Temmuz’da hain darbe girişiminin 8. yılını geride bıraktık. Türk halkının demokrasiye, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne her şartta ve tereddütsüz tek yürek olarak sahip çıktığı, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu tüm dünyaya gösterdiği bir gün olarak tarihe geçti. Bu coğrafyada güçlü bir şekilde var olabilmenin temel şartı; birliğimizi, beraberliğimizi ve vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumaktır. Bizler bu ruhu kaybetmeden bizden sonraki kuşaklara aktarabildiğimiz takdirde; hiçbir hain, emeline ulaşamayacak ve bu cennet vatanda hür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Böyle bir günün bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günümüzü bu vesileyle bir kez daha kutluyorum” dedi.
“Hedefimiz, karbon ayak izi en düşük oda olmak”
Meclis toplantısında konuşan ve GTO’nun temmuz ayında yürüttüğü faaliyetler hakkında meclis üyelerini bilgilendiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, yeni dünya düzeninin “Yeşil ve Dijital” olmasının planlandığını ve en önemli ticaret ortaklarından Avrupa Birliği için bu iki konunun öncelikli olduğunu belirterek GTO olarak ana hedeflerinden birinin de üyeleriyle birlikte bu sürece ayak uydurmak olduğunu vurguladı.
Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasına geçişin 1 Ekim 2023’te başladığını ve 2026 Ocak ayında vergilendirme sürecinin başlayacağını söyleyen Yıldırım, “TEPAV tarafından yapılan çalışmaya göre Türkiye, bu düzenlemeden Çin ve Rusya’nın ardından en fazla etkilenecek üçüncü ülke Bu çalışma aynı zamanda ülkemizdeki her 4 şirketten yalnızca 1’inin karbon ayak izi hesabı yapabildiğini ortaya koyuyor. Bu sonuçlar firmalarımızın bu sürece adapte olabilmeleri için uzun bir yolumuz olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla Odamızın stratejik hedeflerinden biri de yeşil dönüşüm. Üyelerimizi bu sürece hazırlamak için pek çok çalışma ve proje yürüttüğümüz gibi Odamızı da örnek teşkil edecek şekilde bu sürece adapte edeceğiz. Yani GTO, üyesiyle birlikte dönüşecek. Ana hedefimiz karbon ayak izi en düşük Oda olmak” dedi.
“Gelişmeler ne yazık ki daha da yorulacağımızın sinyalini veriyor”
İsrail’in Haniye suikastıyla ilgili konuşan ve “Çok yorgunuz ama gelişmeler ne yazık ki daha da yorulacağımızın sinyalini veriyor” diyen Yıldırım, “İsrail’in, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’yi şehit etmesi hem de bunu İran’da yapması zaten gergin olan bölgedeki tansiyonu daha da yükseltti. Hiç şüphesiz bu olayın, siyasi ve ekonomik sonuçları olacaktır Petrol ve dolardaki yükselişle piyasalardaki ilk yansımaları görmeye başladık bile. Tüm dünyanın endişe duyduğu bölgesel bir savaş başlamadan bir an önce bölgede ateşkesin sağlanmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
“Finans şirketlerine seslenmek istiyorum: Biz yoksak siz de yoksunuz”
Son yıllarda üyelerini en çok yoran şeylerden birinin finansmana erişim olduğunun altını çizen Başkan Yıldırım, maliyeti çok yüksek olduğu halde yine de bulamadıkları finansmana erişim yollarının şimdi de dedikodularla tıkanmaya başladığını söyleyerek, “Bu konuya TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu da dikkat çekti. Firmalarla ilgili ‘zordalar, batıyorlar’ gibi dedikodular çıkarmanın alçaklık, ahlaksızlık, ülkemize ve ekonomimize ihanet olduğunu dile getirdi. Ben de meclisimizdeki finans sektörü temsilcilerimiz aracılığıyla tüm banka ve finans şirketlerine seslenmek istiyorum: Reel sektör ve finans sektörü birbirinin tamamlayıcısıdır. Biz yoksak siz de yoksunuz, siz olmazsanız biz de yokuz Dedikodulara bakarak hareket etmeyin, sektörlerimizin ve firmalarımızın yanında durmaya devam edin” diye konuştu.

The Guardian: israil, Lübnan'da yasaklı misket bombaları kullanıyor

Dr. Çakmak: Grip aşısı olmayan riskli gruplarda zatürre ve kalp hastalıkları gelişebiliyor

Yenice ıhlamur balı AB'den coğrafi işaret tescili aldı

Altın fiyatları güne düşüşle başladı

Dolar kuru bugün ne kadar?

81 ilde göçmen kaçakçılığına karşı denetim: 687 düzensiz göçmen yakalandı

Batıda yağış, iç kesimlerde sis bekleniyor

Güney Afrika: Filistinliler planlanmış operasyonlarla gizlice sürgün ediliyor

İşgalcilerden skandal adım: UNRWA tesislerine su ve elektrik verilmeyecek

Siyonist rejimden tehlikeli taktik: Gazze'de direnişçilere yönelik takip ve suikast ağları

Rakka kırsalında gerilim: PKK/YPG, Suriye ordusu noktalarına saldırdı

Trump, Rusya-Ukrayna savaşı için yeni barış planına onay verdi

Ateşkese rağmen katliam: Gazze'de 17'si çocuk 28 şehit, 77 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan TBMM eski Başkanı Toptan’a ziyaret

Şam, Netanyahu'nun Güney Suriye'deki tampon bölgeye yaptığı baskını kınadı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2026 bütçesi TBMM’de kabul edildi

Böcek ailesinin ölümüne ilişkin 4 şüpheli tutuklandı

DMM'den "Küresel Organize Suç Endeksi Raporu"ndaki iddialara yalanlama

Malatya'da epilepsi nöbeti geçiren kişi ağır yaralandı

TBMM, çocukların suça sürüklenme nedenlerini araştırmak üzere komisyon kurdu

HAMAS'tan işgalin katliam dolu ihlallerine karşı garantör ülkelere çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul Süreci sonuç odaklı bir anlayışla sürdürülmeli

Diyarbakır’daki zincirleme kazaya ilişkin Valilikten açıklama: Ölü sayısı 4’e yükseldi

Tarsus'ta Umut Kervanı'ndan muhtaçlara yardım

Tarsus’ta geniş çaplı asayiş ve huzur uygulaması: 32 şüpheli yakalandı

İşgalcilerin Gazze Şeridi'ndeki yerleşim yerlerine yönelik saldırılarında şehitler var

Diyarbakır’da zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 7 yaralı

Bakan Yumaklı: Her vatandaş mobil uygulamayla gıdada her türlü uygunsuzluğu iletebilecek

Mardin’de otomobil dereye uçtu: 1 ölü

Marmara'da Rus mürettebatın bulunduğu tankerde zehirlenme: 1 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


The Guardian: israil, Lübnan'da yasaklı misket bombaları kullanıyor

Dr. Çakmak: Grip aşısı olmayan riskli gruplarda zatürre ve kalp hastalıkları gelişebiliyor

Yenice ıhlamur balı AB'den coğrafi işaret tescili aldı

Altın fiyatları güne düşüşle başladı

Dolar kuru bugün ne kadar?

81 ilde göçmen kaçakçılığına karşı denetim: 687 düzensiz göçmen yakalandı

Batıda yağış, iç kesimlerde sis bekleniyor