• BIST 100

    9396,02%1,40
  • DOLAR

    38,04% -0,23
  • EURO

    43,49% -0,35
  • GRAM ALTIN

    4036,40% -1,51
  • Ç. ALTIN

    6569,86% -0,17

Gümüşhane’de karla mücadele çalışmaları sürüyor

GÜNDEM 22.02.2023 11:35:29 0
Gümüşhane’de karla mücadele çalışmaları sürüyor

Gümüşhane’de karla mücadele çalışmaları sürüyor

Gümüşhane’nin yüksek dağ köylerinde İl Özel İdaresi ekiplerinin karla mücadele mesaisi devam ediyor.
Coğrafyasının yüzde 60’ını dağların oluşturduğu Gümüşhane’nin yüksek kesimlerindeki köylerde zorlu kış şartları hüküm sürüyor.
Geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışlarının ardından çok sayıda köy yolu kapanan ve İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yapılan çalışmalarla kısa sürede ulaşıma açılan yolların ardından mahalle yollarında çalışma yapılıyor.
Özellikle sahile yakın olan Kürtün ve Torul ilçelerinde etkili olan yağışın ardından yüksek kesimlerde kar kalınlığı yer yer 50 santimetreyi aşarken ekipler çok sayıda mahalleye sahip köylerin bağlantı yollarında çalışmalarına devam ediyor.
Köylerin ana yollarını ve acil durum olan köy yollarını açtıktan sonra mahalle yollarında çalışma yapmaya başlayan İl Özel İdaresi ekipleri Torul ilçesine bağlı Cebeli köyünün mahalle yollarında karla mücadele ve genişletme çalışması yaptı. Köyün denizden bin 904 metre rakımla en yüksek mahallesi olan Çiçekli’ye ulaşmak için yer yer yoğun kar kütlelerinin olduğu bağlantı yollarında çalışma yapan ekipler gün boyunca diğer mahallelerin yollarında da genişletme yaparak çalışmasını tamamladı.
Kış mevsiminde çok kar yağmadığını fakat Şubat ayıyla birlikte köylerin iyi kar aldığını kaydeden kurumun tecrübeli greyder operatörlerinden Taşkın Özdemir, “Bölgede güzel kar var. Şubat ayının son günlerinde böyle bir kar yağdı. Kış mevsiminde çok kar yoktu. Vatandaşımızı mağdur etmemek için gece gündüz hizmet etmeye devam ediyoruz. Devletimiz var olsun” dedi.
Özel İdare ekiplerinin büyük bir kısmının deprem bölgesinde hizmet verdiğini ifade eden Özdemir, “Ekiplerimiz bütün makine gücüyle deprem bölgesinde çalışıyor. Onlar orada görevlerini yapıyorlar biz de burada yaparak gece gündüz durmadan yolları açıyor, vatandaşımıza hizmet ediyoruz. Büyük bir deprem geçirdik. Türkiye’mizin başı sağ olsun. Arkadaşlarımız ve makine gücümüz deprem bölgesinde. Devlet millet el ele o bölgede. Allah’ın izniyle biz bu depremin altından birlik ve beraberlikle kalkacağız. Deprem bölgesinde bize ihtiyaç varsa ona da hazırız. Elimizden gelen her türlü gayreti göstermeye hazırız ve orada gönüllü çalışmaya varız” diye konuştu.

Altın fiyatları güne yukarı yönlü seyirde başladı

Merkez'in faiz kararı sonrası dövizde son durum

İzmir merkezli FETÖ operasyonunda 10 şüpheli gözaltında

Organize suç örgütlerine operasyon:158 gözaltı

ABD'nin Yemen’deki sivil katliamında şehit sayısı 33'e yaralı sayısı 80'e yükseldi

ABD'den siyonist rejime sığınak delici bomba sevkiyatı: Gündemde İran'a saldırı planı var

Ülke genelinde yağış beklenmiyor

BM: israilin Gazze'deki sağlık altyapısına saldırıları savaş suçudur

Katil rejim Gazze’de bir aileyi daha yok etti: 11 şehit

Yemen: ABD'nin Ras İsa Limanı katliamı siyonist rejimi desteklemek amacıyla yapıldı

İşgalci ABD Suriye'deki askeri varlığını azaltıyor

ABD Yemen’de sivil katliamı yaptı: 5’i sağlık görevlisi 22 şehit, 48 yaralı

BM, Sudan'daki insani krize dikkat çekti

Meteorolojiden gök gürültülü sağanak uyarısı

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 1ölü, 2 yaralı

İzmir açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

İşgalci ABD’den Yemen'e yeni hava saldırısı

Moldova Parlamentosu seçim kararı aldı

ABD'de Florida Eyalet Üniversitesi'nde silahlı saldırı: 1 ölü, 6 yaralı

Seyir halindeki beton mikseri aniden alev aldı

Rusya ve Japonya arasında tatbikat krizi

İtalya’da teleferik kazası: 4 ölü 1 yaralı

Donetsk bölgesindeki Preobrajenka'yı Rusya ele geçirdi

Meksika ile Ekvador arasında diplomatik kriz

Kongo'da teknede yangın çıktı: 32 ölü

ABD’de üniversitede silahlı saldırı: 4 yaralı

Çin ve Malezya arasında vize muafiyeti anlaşması

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever: Mervani Camii üzerine eğlence merkezi yapılması kabul edilemez!

HÜDA PAR Genel Başkan yardımcıları vefat eden ilçe başkanlarının taziyesine katıldı

Malatya'da kene vakası

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ