• BIST 100

    17330,64%1,16
  • DOLAR

    43,71% -0,04
  • EURO

    51,86% -0,13
  • GRAM ALTIN

    6997,45% -1,10
  • Ç. ALTIN

    11672,76% -0,70

Gümüşhane’den getirilen organik ürünler Şanlıurfa'da sergilendi

04 Şubat 2025, Salı 13:59
04 Şubat 2025, Salı 13:59
Gümüşhane’den getirilen organik ürünler Şanlıurfa
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gümüşhane’de üretilen cevizli sucuk, pestil ve ballı gruplar gibi organik ürünler, Şanlıurfa’daki yöresel gıda fuarında sergilendi.

Bayram Gündoğdu, Gümüşhane’de ürettikleri cevizli sucukları, pestil ve ballı gruplar gibi organik ürünleri Şanlıurfa’da düzenlenen 14. Gıda, Yöresel Ürünler, Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarı'nda sergileyerek halkla buluşturduklarını belirtti.

Gündoğdu, Giresun’dan getirilen fındık ürünlerinin de fuarda yer aldığını ifade etti. Fuara 7-8 yıldır katıldıklarını aktaran Gündoğdu, bu yıl memur kesiminin tatil dönemi nedeniyle katılımın daha az olduğunu yine de ilginin devam ettiğini vurguladı.

“En düşük yılımız bu yıl oldu”

Bayram Gündoğdu

Gündoğdu, "Şanlıurfa'da kurulan fuara 7-8 yıldır geliyoruz. Gümüşhane'den geldik. Gümüşhane'de üretimini yaptığımız ürünleri getiriyoruz. Cevizli sucukları, pestiller, ballı gruplar, ekstradan Giresun'dan fındık ürünlerini getiriyoruz. Şu ana kadar Urfa halkından memnunuz, güzel ilerliyor. Bu sene biraz tatil dönemine denk geldi, memur kesimi çok fazla yok. Yine de sabırla bekliyoruz. Dediğim gibi, 7-8 yıldır Şanlıurfa'ya geliyoruz. En düşük yılımız bu yıl oldu, bunu da tatil dönemine denk gelmesine bağlıyoruz. Gurbetçi olanlar vardı, ondan dolayı daha önceki yıllara nazaran biraz daha düşük. Tabii ki buna da şükrediyoruz. Yani Şanlıurfa halkından çok memnunuz. Şanlıurfa halkı bizim ürünlerimize yabancı değil. Bunları biz Gümüşhane'de üretiyoruz. Dut pekmezinden pestil yapıyoruz, bunu da ceviz sucuk olarak içine fındık ezmesi koyduğumuz veya bal koyduğumuz sucuklarımız mevcut. Ve gitgide çeşitlerimizi arttırıyoruz, Şanlıurfa halkına hizmete sunuyoruz.” dedi.

“Şanlıurfa halkına gerçekten teşekkür ediyoruz”

Genel anlamda halkın ucuz ürün istediğini söyleyen Gündoğdu, “Daha önce fabrika satışı olan ürünleri getirdik, sonra tamamen organiğe döndük. Evet, halkımıza biraz pahalı gelebiliyor ama şunu her zaman söylüyoruz; bir kilo alacağına, yarım kilo alsın, ağzının tadını bulsun. Olayımız budur. Bizim dikkat ettiğimiz hususlardan biri, geçmiş döneme bakacak olursak bu ürünlerimizi genelde açıkta satıyorduk. İlk başlarda streçle geldik, sonradan halk çok fazla elliyor, temas ediyor diye tamamen cama döndük. Elimizden geldiği kadar hijyenik olmaya çalışıyoruz, eldiven, temizlik, hijyen konusuna çok dikkat ediyoruz. Müşterilerimiz de genelde dikkat ediyor bu hususa, genelde gelip bize tezgahımızın güzel olduğunu ve düzenli olduğunu söyleyip teşekkür ediyorlar. Onlar bizden memnun, biz de onlardan memnunuz. Elimizden geldiği kadar da iş yerinde çalışmaya devam ediyoruz. Şanlıurfa halkına gerçekten teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Ateşkese rağmen işgalcilerin saldırıları sürüyor: Gazze'de şehit sayısı 72 bin 63’e yükseldi

Rusya: Cenevre'deki Ukrayna müzakerelerinde topraklar konusu ele alınacak

Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 2 işçi hayatını kaybetti

Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşıyla görüştü

Malatya’da "torbacı" operasyonu: 1 tutuklama

İran, Hürmüz Boğazı'nda tatbikat başlattı

AB'den işgal rejimine Batı Şeria çağrısı: İlhak kararı BM kararları ve iki devletli çözüme aykırı

Hakkari’de avda yakalanan kişiye para cezası uygulandı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün Dışişleri Bakanı es-Safedi ile görüştü

Mersin Üniversitesi’nde Gazze’ye destek için kermes düzenlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Etiyopya'ya gidiyor

STK'lardan mazlum coğrafyalara 5 tırlık insani yardım

Mersin’de güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

Mersin için kuvvetli yağış uyarısı

DMM, büyükbaş hayvan verilerine yönelik “hayalet artış” iddialarını yalanladı

Malatya Büyükşehir Belediyesinden engellilere EKPSS desteği

Malatya'da 5 milyon 600 bin TL'lik dolandırıcılık son anda engellendi

Mardin halkı: İki yıldır bitmeyen altyapı çalışmaları nedeniyle yollar köstebek yuvasına döndü

HÜDA PAR’dan Bangladeş seçimlerine ilişkin tebrik mesajı

HAKSİAD Elazığ Şube Başkanı Karamazı’dan "Ramazan" mesajı

Gaziantep'te Ramazan ayı öncesi denetim

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Bölgemizde güç birlikleri oluşturmalıyız

Esnaftan Ramazan öncesi taze ve güvenilir ürün uyarısı

Kütahya Umut Kervanı'ndan onlarca aileye Ramazan yardımı

Rusya 12 yerleşim birimini ele geçirdiğini duyurdu

Umut Kervanından ramazan ayı öncesi "iyilik" çağrısı

Müftü Bekiroğlu: Ramazan Müslümanlar için her yönüyle rahmet ve bereket ayıdır

İmam hatipliler kendi roket kartını tasarlayıp üretti

İran Dışişleri Bakanı, Cenevre'de UAEA direktörüyle görüştü

Malatya'da camiler ramazan ayına hazırlanıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ateşkese rağmen işgalcilerin saldırıları sürüyor: Gazze'de şehit sayısı 72 bin 63’e yükseldi

Rusya: Cenevre'deki Ukrayna müzakerelerinde topraklar konusu ele alınacak

Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 2 işçi hayatını kaybetti

Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşıyla görüştü

Malatya’da "torbacı" operasyonu: 1 tutuklama

İran, Hürmüz Boğazı'nda tatbikat başlattı

AB'den işgal rejimine Batı Şeria çağrısı: İlhak kararı BM kararları ve iki devletli çözüme aykırı