• BIST 100

    10920,26%-1,06
  • DOLAR

    42,44% 0,01
  • EURO

    49,63% 0,16
  • GRAM ALTIN

    5720,05% -0,34
  • Ç. ALTIN

    9283,80% -0,42

Gümüşhane’den getirilen organik ürünler Şanlıurfa'da sergilendi

04 Şubat 2025, Salı 13:59
04 Şubat 2025, Salı 13:59
Gümüşhane’den getirilen organik ürünler Şanlıurfa
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gümüşhane’de üretilen cevizli sucuk, pestil ve ballı gruplar gibi organik ürünler, Şanlıurfa’daki yöresel gıda fuarında sergilendi.

Bayram Gündoğdu, Gümüşhane’de ürettikleri cevizli sucukları, pestil ve ballı gruplar gibi organik ürünleri Şanlıurfa’da düzenlenen 14. Gıda, Yöresel Ürünler, Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarı'nda sergileyerek halkla buluşturduklarını belirtti.

Gündoğdu, Giresun’dan getirilen fındık ürünlerinin de fuarda yer aldığını ifade etti. Fuara 7-8 yıldır katıldıklarını aktaran Gündoğdu, bu yıl memur kesiminin tatil dönemi nedeniyle katılımın daha az olduğunu yine de ilginin devam ettiğini vurguladı.

“En düşük yılımız bu yıl oldu”

Bayram Gündoğdu

Gündoğdu, "Şanlıurfa'da kurulan fuara 7-8 yıldır geliyoruz. Gümüşhane'den geldik. Gümüşhane'de üretimini yaptığımız ürünleri getiriyoruz. Cevizli sucukları, pestiller, ballı gruplar, ekstradan Giresun'dan fındık ürünlerini getiriyoruz. Şu ana kadar Urfa halkından memnunuz, güzel ilerliyor. Bu sene biraz tatil dönemine denk geldi, memur kesimi çok fazla yok. Yine de sabırla bekliyoruz. Dediğim gibi, 7-8 yıldır Şanlıurfa'ya geliyoruz. En düşük yılımız bu yıl oldu, bunu da tatil dönemine denk gelmesine bağlıyoruz. Gurbetçi olanlar vardı, ondan dolayı daha önceki yıllara nazaran biraz daha düşük. Tabii ki buna da şükrediyoruz. Yani Şanlıurfa halkından çok memnunuz. Şanlıurfa halkı bizim ürünlerimize yabancı değil. Bunları biz Gümüşhane'de üretiyoruz. Dut pekmezinden pestil yapıyoruz, bunu da ceviz sucuk olarak içine fındık ezmesi koyduğumuz veya bal koyduğumuz sucuklarımız mevcut. Ve gitgide çeşitlerimizi arttırıyoruz, Şanlıurfa halkına hizmete sunuyoruz.” dedi.

“Şanlıurfa halkına gerçekten teşekkür ediyoruz”

Genel anlamda halkın ucuz ürün istediğini söyleyen Gündoğdu, “Daha önce fabrika satışı olan ürünleri getirdik, sonra tamamen organiğe döndük. Evet, halkımıza biraz pahalı gelebiliyor ama şunu her zaman söylüyoruz; bir kilo alacağına, yarım kilo alsın, ağzının tadını bulsun. Olayımız budur. Bizim dikkat ettiğimiz hususlardan biri, geçmiş döneme bakacak olursak bu ürünlerimizi genelde açıkta satıyorduk. İlk başlarda streçle geldik, sonradan halk çok fazla elliyor, temas ediyor diye tamamen cama döndük. Elimizden geldiği kadar hijyenik olmaya çalışıyoruz, eldiven, temizlik, hijyen konusuna çok dikkat ediyoruz. Müşterilerimiz de genelde dikkat ediyor bu hususa, genelde gelip bize tezgahımızın güzel olduğunu ve düzenli olduğunu söyleyip teşekkür ediyorlar. Onlar bizden memnun, biz de onlardan memnunuz. Elimizden geldiği kadar da iş yerinde çalışmaya devam ediyoruz. Şanlıurfa halkına gerçekten teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)

Eğitim-Bir-Sen'den zam tepkisi: Adalet sağlanmalı

Gazze'de işgal rejimiyle iş birliği yapan Yaser Ebu Şebab öldürüldü

Malatya'da çakarlı araç kullanan sürücüye ceza

Yeşilay'dan "Çocuk Dostu Dijital Oyunlar" çalıştayı

İçişleri Bakanlığından sarı ve turuncu kodlu kuvvetli yağış uyarısı

Dr. Öğr. Üyesi Atlı: Siirt fıstığı Türkiye’nin ihracat dengelerini değiştirebilir

Çalışan ve işveren arasındaki görünmez kriz; Sessiz istifa

Hasankeyf Müzesi ziyaretçilerini bekliyor

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bin düşünüp bir konuşmanın gerektiği günlere giriyoruz

"Yeni Çözüm Süreci, Soykırım & Ateşkes Kıskacında Gazze" temalı İnsan Hakları Gecesi düzenlenecek

Belediye çalışanı asfalt silindirinin altında kalarak hayatını kaybetti

Mevsim değişikliğine bağlı olarak görülen göz kuruluğuna dikkat!

Bakan Yerlikaya: 3 yılda suçlarda yüzde 21 azalma görüldü

Merkez Bsı rezervleri 183,2 milyar dolar oldu

Bingöl Kent Meydanı vatandaşın hizmetine açıldı

Yetimler Vakfı Afganistan'daki ihtiyaç sahibi çocuklara kışlık yardım ulaştırdı

KKM bakiyesindeki düşüş sürüyor

Sakarya Üniversitesi, araştırma üniversitesi statüsü kazandı

Bingöl'de yeni doğan bebeklere 'Hoş geldin' ziyareti

Malatya'da "Bir kent, bir tarih, bir kadraj" fotoğraf sergisi açıldı

Halep'te işkenceyle öldürülenlere ait toplu mezar bulundu

Yeşilyurt Belediyesi, engelliler gününü özel programlarla kutladı

Meteoroloji’den Batı Akdeniz için sağanak ve fırtına uyarısı

Güney Asya’da sel ve heyelan bilançosu ağırlaşıyor

Gazze'de şehit sayısı 70 bin 125'e yükseldi

Beyin çipi sınırları aşıyor: Neuralink hastaları düşünce gücüyle robotik kol kontrolüne başladı

Vali Yavuz: Malatya'da suç oranlarını önemli ölçüde düşürdük

Köy yolunda tehlike: Vatandaşlar tümsek ve uyarı levhası talep ediyor

Türkiye'nin sağlık harcamaları 2024’te 2,3 trilyon lirayı aştı

Putin: Donbas ve Novorossiya'yı askeri ya da başka yollarla kontrol altına alacağız

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Eğitim-Bir-Sen'den zam tepkisi: Adalet sağlanmalı

Gazze'de işgal rejimiyle iş birliği yapan Yaser Ebu Şebab öldürüldü

Malatya'da çakarlı araç kullanan sürücüye ceza

Yeşilay'dan "Çocuk Dostu Dijital Oyunlar" çalıştayı

İçişleri Bakanlığından sarı ve turuncu kodlu kuvvetli yağış uyarısı

Dr. Öğr. Üyesi Atlı: Siirt fıstığı Türkiye’nin ihracat dengelerini değiştirebilir

Çalışan ve işveren arasındaki görünmez kriz; Sessiz istifa