• BIST 100

    10857,17%-0,28
  • DOLAR

    42,42% 0,00
  • EURO

    49,14% 0,48
  • GRAM ALTIN

    5625,62% -0,18
  • Ç. ALTIN

    9257,74% 0,68

Gümüşhane’den getirilen organik ürünler Şanlıurfa'da sergilendi

04 Şubat 2025, Salı 13:59
04 Şubat 2025, Salı 13:59
Gümüşhane’den getirilen organik ürünler Şanlıurfa
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gümüşhane’de üretilen cevizli sucuk, pestil ve ballı gruplar gibi organik ürünler, Şanlıurfa’daki yöresel gıda fuarında sergilendi.

Bayram Gündoğdu, Gümüşhane’de ürettikleri cevizli sucukları, pestil ve ballı gruplar gibi organik ürünleri Şanlıurfa’da düzenlenen 14. Gıda, Yöresel Ürünler, Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarı'nda sergileyerek halkla buluşturduklarını belirtti.

Gündoğdu, Giresun’dan getirilen fındık ürünlerinin de fuarda yer aldığını ifade etti. Fuara 7-8 yıldır katıldıklarını aktaran Gündoğdu, bu yıl memur kesiminin tatil dönemi nedeniyle katılımın daha az olduğunu yine de ilginin devam ettiğini vurguladı.

“En düşük yılımız bu yıl oldu”

Bayram Gündoğdu

Gündoğdu, "Şanlıurfa'da kurulan fuara 7-8 yıldır geliyoruz. Gümüşhane'den geldik. Gümüşhane'de üretimini yaptığımız ürünleri getiriyoruz. Cevizli sucukları, pestiller, ballı gruplar, ekstradan Giresun'dan fındık ürünlerini getiriyoruz. Şu ana kadar Urfa halkından memnunuz, güzel ilerliyor. Bu sene biraz tatil dönemine denk geldi, memur kesimi çok fazla yok. Yine de sabırla bekliyoruz. Dediğim gibi, 7-8 yıldır Şanlıurfa'ya geliyoruz. En düşük yılımız bu yıl oldu, bunu da tatil dönemine denk gelmesine bağlıyoruz. Gurbetçi olanlar vardı, ondan dolayı daha önceki yıllara nazaran biraz daha düşük. Tabii ki buna da şükrediyoruz. Yani Şanlıurfa halkından çok memnunuz. Şanlıurfa halkı bizim ürünlerimize yabancı değil. Bunları biz Gümüşhane'de üretiyoruz. Dut pekmezinden pestil yapıyoruz, bunu da ceviz sucuk olarak içine fındık ezmesi koyduğumuz veya bal koyduğumuz sucuklarımız mevcut. Ve gitgide çeşitlerimizi arttırıyoruz, Şanlıurfa halkına hizmete sunuyoruz.” dedi.

“Şanlıurfa halkına gerçekten teşekkür ediyoruz”

Genel anlamda halkın ucuz ürün istediğini söyleyen Gündoğdu, “Daha önce fabrika satışı olan ürünleri getirdik, sonra tamamen organiğe döndük. Evet, halkımıza biraz pahalı gelebiliyor ama şunu her zaman söylüyoruz; bir kilo alacağına, yarım kilo alsın, ağzının tadını bulsun. Olayımız budur. Bizim dikkat ettiğimiz hususlardan biri, geçmiş döneme bakacak olursak bu ürünlerimizi genelde açıkta satıyorduk. İlk başlarda streçle geldik, sonradan halk çok fazla elliyor, temas ediyor diye tamamen cama döndük. Elimizden geldiği kadar hijyenik olmaya çalışıyoruz, eldiven, temizlik, hijyen konusuna çok dikkat ediyoruz. Müşterilerimiz de genelde dikkat ediyor bu hususa, genelde gelip bize tezgahımızın güzel olduğunu ve düzenli olduğunu söyleyip teşekkür ediyorlar. Onlar bizden memnun, biz de onlardan memnunuz. Elimizden geldiği kadar da iş yerinde çalışmaya devam ediyoruz. Şanlıurfa halkına gerçekten teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)

Brezilya’da vinç kazası: 1 işçi öldü

Akdeniz’de 4,1 büyüklüğünde deprem

BM: ABD ile Venezuela arasındaki gelişmeler endişe verici

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Rigas Türkiye'ye gelecek

Malatya'da çıkan yangında bir ev küle döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’ne Katıldı

Mısır'da üçlü Gazze zirvesi

Kongo’da 25 üst düzey subay gözaltına alındı

Evde ölü bulunan ailenin babası defnedildi, anne ve çocuk memleketine gönderildi

Antalya’da 25 ton tarihi geçmiş tavuk ele geçirildi

Romanya ve Moldova hava sahasında drone alarmı

HAMAS 1 siyonist esirin daha cesedini teslim etti

Kocaeli’de uyuşturucu operasyonu: 75 şüpheli yakalandı

Gaziantep'te 230 tarihi eser ele geçirildi

Şiddetli yağış sonrası Gazze Şeridi'nde çadırlar su altında kaldı

Avrupa'nın ilk savunma sanayi programı onaylandı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Fransa’yı ziyaret edecek

DMM'den "Ulusal Afet Tatbikatı iptal edildi" iddialarına yalanlama

Şanlıurfa’da “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” programı düzenlenecek

ASTP'den Sudan'a destek çağrısı: Sudan için acil insani yardım vakti

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentileri geçen yıla göre 12 puan iyileşti

Adana'da uyuşturucu operasyonu: Çok sayıda madde ve ruhsatsız silah ele geçirildi

Sahaf Başçı: Okuma biçimi değişti ama kitap hâlâ en doğru yol

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski barış planını görüşmek için ABD'ye gidecek

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı toplantılarının ıv. birleşimi yapıldı

Çin Shenzhou-22 uzay aracını uzaya gönderdi

Malatya'da otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

Rekabet Kurumu'ndan Coca-Cola'ya 282 milyon lira ceza

Gazze'de can kaybı 69 bin 775'e yükseldi

Belediye Başkanı Geçit: 7 bin 300 öğrenciye sıfır atık eğitimi verdik

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Brezilya’da vinç kazası: 1 işçi öldü

Akdeniz’de 4,1 büyüklüğünde deprem

BM: ABD ile Venezuela arasındaki gelişmeler endişe verici

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Rigas Türkiye'ye gelecek

Malatya'da çıkan yangında bir ev küle döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’ne Katıldı

Mısır'da üçlü Gazze zirvesi