10642,6%-0,43
40,55% -0,49
47,59% -0,64
4341,12% -1,63
6999,67% -0,32
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) güneyindeki Limasol kentinde çıkan orman yangını, rüzgârın ve 44 dereceye ulaşması beklenen sıcaklığın etkisi ile kontrol edilemiyor.
Yaklaşık 100 kilometrekarelik alanı saran alevler nedeniyle, Limasol'daki bir kasaba küle döndü.
Yangına 250’den fazla itfaiyeci ve 75 araçla müdahale ediliyor.
İtfaiye şefi Nikos Logginos, yangının kasıtlı olarak çıkarılmış olabileceğini öne süren görgü tanığı ifadelerinin polise iletildildiğini söyledi.
Polis, Alassa-Larnaka kara yolunda yapılan incelemelerde yanmış bir araç içinde iki ceset bulduklarını açıkladı. Hayatını kaybeden iki kişinin, orman yangınından kaçmaya çalışırken araçta yanarak öldüğü tahmin ediliyor.
Polis, yangının devam ettiği bölgelerdeki yolların dikkatli şekilde kullanılması çağrısında bulundu.
Sağlık yetkilileri, 2'si ağır yaralı olmak üzere toplamda 16 kişinin yanık tedavisi için hastaneye kaldırıldığını bildirdi.
Orman yangının geniş bir alana yayılması üzerine bölgede bulunan 15'ten fazla kasaba ve köy, 2 kamp ve 1 piknik alanındaki insanların tahliye edildiği belirtildi.
Limasol kentinin bir bölümü ile kırsal kesimdeki 50'den fazla yerleşim yerinde elektrik kesintisi yaşandığı belirtildi. (İLKHA)