DÜNYA 18.01.2025 19:52:23 0

Güney Kore'de Devlet Başkanına destek mitinginde 40 kişi gözaltına alındı

Güney Kore
Haberi Sesli Oku

Yun Seok Yeol'un tutukluluk süresinin uzatılmasına ilişkin duruşmaların yapıldığı Batı Bölge Mahkemesi topraklarına girmeye çalışan onlarca kişi gözaltına alındı.

Görevden uzaklaştırılan Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Seok-yeol'un tutukluluk süresinin uzatılması ihtiyacına ilişkin duruşmanın yapıldığı Batı Bölge Mahkemesindeki miting sırasında en az 40 kişi gözaltına alındı.

Ülke medyasına göre bir adam bölgedeki çitin üzerinden tırmandı ve olay yerinde gözaltına alındı. Adam, Seok-yeol'un serbest bırakılmasını talep etti. Bunun ardından 16 kişi daha çitin üzerinden mahkeme alanına tırmandı ancak onlar da gözaltına alındılar.

Toplamda en az 40 kişi gözaltına alınırken bunlardan 22 kişi hakkında adliyeye izinsiz girme nedeniyle dava açıldı.

Seok-yeol'un serbest bırakılması talebiyle mahkemenin önünde düzenlenen mitinge en az 44 bin kişinin katıldığı tahmin ediliyor.

15 Ocak'ta Güney Kore'nin mevcut Devlet Başkanı ülke tarihinde ilk kez tutuklandı. Tutuklama emri, Yoon Seok Yeol'un üç kez sorgulamaya gelmemesi üzerine çıkarıldı. Güney Kore yasaları, mevcut devlet başkanının isyan ve vatana ihanet maddeleri kapsamında cezai kovuşturulmasına izin veriyor. Sıkıyönetim olayları nedeniyle Yoon Seok Yeol'un komplocuların lideri olarak ayaklanmayı organize ettiğinden şüpheleniliyor. 14 Aralık'ta parlamento sıkıyönetim olayları nedeniyle onu görevden aldı, ancak Anayasa Mahkemesi'nin kararına kadar yetkileri askıya alınmış sayılıyor. (İLKHA)

Han Yunus işgalci askerlere mezar oldu!

Aydın'da trafik kazası: 5 yaralı

Çad, ABD vatandaşlarına vize işlemlerini askıya aldı

Kanada'da orman yangınları kontrolden çıktı

Motosiklet sürücüsünün öldüğü kaza anı güvenlik kamerasında

Ukrayna'dan esir takası açıklaması: Rusya anlaşmaya uymayan farklı listeler sundu

Almanya'da aracın çarptığı 5 kişi yaralandı

Tüp patlayan evin çatısı çöktü: 6 ölü, 2 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 772'ye yükseldi

Hafif ticari araç dereye devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosuna güvenli geçiş sağlanması çağrısı

Rusya'ya ait Su-35 savaş uçağı düşürüldü

Rusya ve NATO'dan Baltık Denizi'nde eşzamanlı tatbikat

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yetimler Vakfı: Kurban bağışlarını bayramın 4'üncü gününe kadar kabul ediyoruz

İran: israil'in nükleer projeler ve tesislerine dair stratejik belgeleri ele geçirdik

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yunanistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Meksika'da küçük bir uçak düştü: 3 ölü

Kurbanlık satıcıları şikayetçi: Kurbanlıklar elimizde kaldı, satışlar durma noktasına geldi

Seyir halindeki araçta çıkan yangın maddi hasara yol açtı

Yükleniyor