-
BIST 100
15923,58%-1,25
-
DOLAR
44,37% 0,06
-
EURO
51,36% 0,10
-
GRAM ALTIN
6344,74% -1,22
-
Ç. ALTIN
10600,10% -3,21
Güney Lübnan'da çatışmalar şiddetlendi: Hizbullah operasyonlarını artırdı, işgalciler kayıp verdi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Güney Lübnan'da çatışmalar tırmanırken siyonist işgalciler bir askerinin öldüğünü açıkladı. Hizbullah ise onlarca operasyonla sahada üstünlük kurmayı sürdürüyor.
Güney Lübnan'da çatışmalar her geçen saat daha da şiddetleniyor. Siyonist işgalciler, bölgede devam eden kara çatışmalarında Golani Tugayı'na bağlı bir askerin öldüğünü, çok sayıda askerin ise yaralandığını duyurdu.
Açıklamaya göre bir asker havan saldırısında ağır yaralanırken, farklı nedenlerle yaralanan asker sayısının da arttığı bildirildi. Sahada yaşanan kayıplar, işgalcilerin kara saldırısında karşılaştığı zorlukları gözler önüne serdi.
İşgalciler, Güney Lübnan'daki Aynata başta olmak üzere birçok noktaya hava saldırıları düzenledi. Nebatiye'ye bağlı Arab Salim beldesine yönelik saldırıda 8 kişinin yaralandığı bildirildi. Bint Cubeyl çevresinde topçu atışları sürerken, Şakra ve Vadi es-Saluk bölgeleri de hedef alındı.
Sahadaki gelişmelere paralel olarak işgalciler, sınır hattını aşarak Lübnan içlerinde ilerleme girişimlerini sürdürürken, Hizbullah savaşçılarıyla birçok noktada doğrudan çatışmalar yaşanıyor.
Hizbullah ise gece yarısından itibaren 22'den fazla operasyon gerçekleştirdiğini duyurdu. Açıklamada, roketler, insansız hava araçları ve topçu atışlarıyla siyonist rejime ait askeri hedeflerin vurulduğu belirtildi. Tel Aviv'deki askeri merkezler ile Güney Lübnan'daki birlikler ve araçlar hedef alındı.
Hizbullah ayrıca Merkava tanklarını hedef aldığını ve bazı bölgelerde işgalcilerle "sıfır mesafeden" çatışmaya girdiğini açıkladı. Bu durum, sahadaki kara çatışmalarının daha da yoğunlaştığını gösteriyor.
Siyasi cephede ise Hizbullah Genel Sekreteri Naim Kasım, "ateş altında müzakere"yi reddettiklerini belirterek bunun teslimiyet anlamına geleceğini ifade etti ve direnişin süreceğini vurguladı.
Öte yandan siyonist rejim yönetimi, Güney Lübnan'da "tampon bölge" oluşturma hedefini yineleyerek Litani Nehri'ne kadar ilerleme planını sürdürüyor. İşgalciler, bölgedeki sivillere yönelik tahliye çağrılarını artırırken, köprüleri hedef alarak Güney Lübnan'ı izole etmeye çalışıyor.
Bölgede tırmanan çatışmalar, savaşın daha geniş bir cepheye yayılabileceğini gösteriyor. (İLKHA)
Şanlıurfa'da ücretsiz psikolojik destek hizmeti sürüyor
HÜDA PAR Bursa teşkilatları kongreye gidiyor
ABD’nin “barış” söylemi inandırıcılığını yitiriyor: Körfez ülkeleri artık Trump’a güvenmiyor
Ateş çemberindeki dünyaya karşı bilim vurgusu
Cizre’de seyir halindeki tanker alev topuna döndü
Millî Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi programı kesin kayıt sonuçları açıklandı
Belediye Başkanı Geçit: Gençlik projelerine yenilerini ekliyoruz
Milli savunma bakanlığı haftalık basın toplantısında öne çıkan başlıklar
Katar’daki Türkiye misyon personelinin durumu
Rusya, Harkiv’deki Şevyakovka yerleşimini kontrol altına aldığını açıkladı
Malatya'da uyuşturucu operasyonunda 2 gözaltı
Millî Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi kayıt süreci başladı
Merkez Bsı rezervleri 177,5 milyar dolara geriledi
Acar: Algı operasyonları ve yanlış kanun uygulamaları eğitimcileri tehdit ediyor
Alan değişikliğine bağlı yer değiştirme işlemleri için takvim belli oldu
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bükreş’te Romanya Senato Başkanı Abrudean ile görüştü
Mahra Melin Pınar ölüm yıl dönümünde anıldı
YDS/1 sınavı giriş belgeleri yayımlandı
Doğal şifa Bingöl balı: AB tescilli eşsiz lezzet dünyaya açılıyor
Diego Garcia: ABD'nin savaş üssü ve sömürge mirasının karanlık yüzü
Batman Havalimanı yaz tarifesine geçiyor: Uçuş sayısı artıyor
Niğde’de 'Bal Ormanı Projesi' büyüyor
Öğrenciler trafik polisi oldu
Bakan Gürlek cumhurbaşkanlığı hukuk politikaları kurulu toplantısına katıldı
81 ilde suç örgütü propagandasına operasyon: 358 gözaltı
Aydın'da Bizans dönemine kitap ele geçirildi
Baharın keyfini alerjisiz yaşayın: Uzmanlardan basit ama etkili öneriler
Almanya, ABD’nin tedarik zincirlerindeki zayıf noktalarını tespit ederek baskı kurmayı hedefliyor
İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 53,12 seviyesinde
Türk Akım ve Mavi Akım açıklaması: Türkiye, Ukrayna'yı etkileyebilir mi?
Yükleniyor







