• BIST 100

    9437,5%0,60
  • DOLAR

    38,05% 0,05
  • EURO

    43,31% 0,10
  • GRAM ALTIN

    3923,74% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6324,96% -1,05

Güneydoğu’da Atatürk düzenlenen törenlerle anıldı

GÜNDEM 10.11.2023 12:45:03 0
Güneydoğu’da Atatürk düzenlenen törenlerle anıldı

Güneydoğu’da Atatürk düzenlenen törenlerle anıldı

DİYARBAKIR (İHA) – Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85. yılında Diyarbakır, Siirt, Şırnak ve Batman’da düzenlenen törenlerle anıldı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 85. ölüm yıl dönümünde saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi Diyarbakır’da da saygı duruşunda bulunularak, bayraklar yarıya indi. Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Milli Eğitim Müdürlüğünce Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi’nde hazırlanan ‘Atatürk’ün Hayatı’ konulu programla devam etti. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından konuşmacılar, Atatürk’ün askeri kişiliği ve 10 Kasım’a değindi. Program, Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi Halk Müziği Korosu’nun mini konseri ile son buldu. Yenişehir ilçesindeki Anıt Park’ta düzenlenen anma törenine Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Fedai Ünsal, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Gürtaç Kayapınar, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, adli yargı temsilcileri, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, kamu kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
Siirt’te ise kent meydanında Atatürk heykeline çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende saat 09.05’te sirenler çaldı. Siren sesi ile yoldan geçen vatandaşlar ve araç sürücüleri durarak saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okunarak, bayraklar göndere çekildi. Anma törenine Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Gaffar Gören, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Şırnak Valiliği bahçesinde düzenlenen anma programında da Şırnak Valisi Cevdet Atay, Belediye Başkanı Mehmet Yarka ile 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç’ın Atatürk heykeline çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde devam eden programda, öğrenciler şiirler okudu, oratoryo ve sinevizyon gösterimi yapıldı. Şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Programa İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, İl Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, kurum temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Batman Valiliği bahçesinde düzenlenen Atatürk’ü anma programı ise, çelenk sunma töreni ile başladı. Atatürk heykeline Valilik, Garnizon Komutanlığı çelenklerinin konulmasının ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler anısına sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Siren çaldığında seyir halindeki araçlar da durarak, vatandaşlar ve görevliler saygı duruşunda bulundu.

Nijerya'da silahlı saldırı: 51 ölü

Ege Denizi'nde düzensiz göçmen facialarına bir yenisi daha eklendi

ABD'de 5,2 büyüklüğünde deprem

İklim Kanunu Teklifi'ne ilişkin iddialar yalanlandı

Vali Koç başkanlığında güvenlik toplantısı yapıldı

Gabon’da cumhurbaşkanlığı seçimini Nguema kazandı

Almanya’da yeni başbakan belli oluyor

İki araç kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

Rusya: Ukrayna'nın komuta merkezini vurduk

Mardin'de sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Yaşananlar ilimizin ihracatına olumsuz bir şekilde yansıyacaktır

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya'yı hep birlikte daha modern ve daha güvenli bir şekilde inşa edeceğiz

Kahramanmaraş'ta feci kaza: 3 ölü, 3 yaralı

Belediye Başkanı Geçit: Çiftçilerimizin ve üreticilerimizin yanındayız

Minik öğrencilere yangın eğitimi

Siirt’te 2025 Yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

Şırnak'ta düzenlenen operasyonlarda 42 gözaltı

Malatya'da düzenlenen bilgi yarışmasında ilk turlar başladı

Malatya'da uyuşturucudan 1 kişi tutuklandı

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping Vietnam'da

Narin Güran cinayetinde ikinci dava ertelendi

Cezayir’den Fransa’nın konsolosluk çalışanlarına 48 saat süre

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İBB soruşturmasıyla ilgili bir yargı mensubunu aradığı iddialarına yalanlama

Konya merkezli 9 ilde FETÖ operasyonu: 20 gözaltı

TBB Heyetinden Batman Valisi Canalp’e Ziyaret

İstanbul'da düzenlenen "Ümmet Olmak ve Gençlik" sempozyomunda Filistin'e dikkat çekildi

DMM: "Köklü liselerde öğretmenler açığa alındı" iddiası asılsızdır

Hafif ticari araç ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

Şüpheli araçta uyuşturucu ele geçirildi

Ekvador'da devlet başkanı seçimini mevcut Devlet Başkanı Noboa kazandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ