• BIST 100

    15601,63%-0,65
  • DOLAR

    44,05% -0,04
  • EURO

    51,20% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7272,37% -0,39
  • Ç. ALTIN

    11762,06% -1,54

Güneydoğulu Hububatçılar Dubai’ye çıkarma yaptı

08 Kasım 2023, Çarşamba 11:55
08 Kasım 2023, Çarşamba 11:55
Güneydoğulu Hububatçılar Dubai’ye çıkarma yaptı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Güneydoğulu Hububatçılar Dubai’ye çıkarma yaptı

Afrika, Ortadoğu ve Uzakdoğu pazarları için en önemli gıda fuarlarından birisi olan Dubai Gulfood Manufacturing 2023’e Güneydoğu Anadolu Bölgesinden 32 firma stant açarak katıldı.
Fuarın ilk gününde Türk stantlarına yoğun ilgi olduğunu ifade eden Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu Dubai Gulfood Manufacturing 2023 fuarının adeta Ortadoğu, Afrika ve Uzakdoğu’ya açılan kapı olduğunu ifade etti.
2023 yılını yoğun tanıtım çalışmalarıyla geçiren Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği 7-9 Kasım 2023 tarihleri arasında sürecek olan Dubai Gulfood Manufacturing fuarına Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu’nun markası olan Türkiye Gıda İhracatçılarının açmış olduğu stant bünyesinde katılım sağladı. Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, fuarın ilk günü katılımcı Türk firmaların stantlarını ziyaret ederek başarılar dilerken Kadooğlu fuarın başarılı geçtiğini ve beklenenin üzerinden ilgiyle karşılaştıklarını ifade etti. TİM Başkan Vekili Ahmet Fikret Kileci ve TİM Hububat Bakliyat Sektör Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz ve yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı heyet fuar genelinde incelemeler yaparak dünyanın birçok ülkesinden fuara katılan potansiyel alıcılarla karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

“Türkiye’den 227, Güneydoğudan 32 firmayla Dubai’de fuardayız”
Fuarla ilgili bir değerlendirme yapan Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu “7 Kasım tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açan Dubai Gulfood Manufacturing 2023’e Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden 32 firmamız stant açarak katılmıştır. Geçtiğimiz yıla oranla katılım sayısı bir hayli artmıştır. Türkiye genelinden ise yaklaşık 227 firmanın katıldığı fuar gıda sektörü için büyük önem taşımaktadır. Özellikle Afrika, Ortadoğu ve Uzakdoğu pazarlarına açılan kapı niteliğindeki bu fuarın başarılı geçeceğine inanıyoruz. Katılımcı Türk firmalarımızın stantlarına yoğun ilgi elbette firmalarımız gibi ülkemiz adına bizleri de memnun etmektedir. Bizler de Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu’nun markası olan Türkiye Gıda İhracatçılarının açtığı standın koordinasyonunu sağladığımız bu fuarda katılımcılarımızın karşılaştığı sorunların çözümüne yardımcı olduğumuz gibi bireysel katılım sağlayan ihracatçılarımıza da potansiyel alıcılarla iş görüşmesi yapabilecekleri bir ortam oluşturduk. Diğer taraftan standımızda Anadolu’nun bereketli topraklarında yetişen ürünlerimizle hazırlanan çeşitli yemekleri de katılımcılara ikram ediyoruz. 9 Kasım’a kadar devam edecek olan fuarda aynı zamanda ülkemizin de tanıtımını yapıyoruz” dedi.
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Tekirdağ’da aranan 157 kişi yakalandı

Balıkesir'de 28 düzensiz göçmen yakalandı

Malatya'da kayısı bahçelerinde inceleme

Mardin'de kontrolden çıkan otomobil 3 kadına çarptı

Antalya'da göçmen botunda facia: 14 ölü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, savaşın etkili olduğu bölgelerde teyakkuzda

Niğde'de doğal gaz patlamasında yaralı sayısı 16'ya yükseldi

Mersin Limanı’nda denizi kirleten gemiye 13 milyon lira ceza

Brent petrol 86,62 dolara geriledi

Denizli'de 4,2 büyüklüğünde deprem

Yalova'da uyuşturucu operasyonunda 6 gözaltı

Almanya: Enerji fiyatlarının artışından derin endişe duyuyoruz

Pakistan’da yakıt krizi nedeniyle tüm okullar 31 Mart’a kadar tatil edildi

Erdoğan ile Pezeşkiyan arasında telefon görüşmesi

İzmir'de zincirleme kaza: 3 yaralı

Trump ve Putin telefonda görüştü

Gazze'ye saldırılarda can kaybı 72 bin 133'e yükseldi

Milletvekili Dinç: İslam ülkeleri siyonizme ve küresel emperyalizme karşı net bir duruş sergilemeli

Niğde'de doğal gaz patlaması: 12 yaralı

Manisa'da 2 bin 580 sikke ve 235 tarihi obje ele geçirildi: 1 gözaltı

Siyonist işgalcilerin Gazze saldırıları sonucu şehit gazeteci sayısı 261'e yükseldi

ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye saldırdı: 6 ölü

Denizli'de 4.1 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Birliğimizi korursak hiçbir zalim bize saldırmaya cesaret edemez

İran Kızılayı: ABD-israilin saldırılarında 13 bin 785 sivil birim hasar gördü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüştü

Bazı kullanıcılar ‘yapay zeka psikozu’ riski altında olabilir!

Malatya'da cami yararına hurda toplayan 72 yaşındaki adam ölü bulundu

Siyonist rejim Orta Doğu'daki gündemden yararlanarak Gazze'de katliamlarını tırmandırıyor

Macaristan’dan AB’ye Rus enerji ürünlerine yasaklar derhal kaldırılsın

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tekirdağ’da aranan 157 kişi yakalandı

Balıkesir'de 28 düzensiz göçmen yakalandı

Malatya'da kayısı bahçelerinde inceleme

Mardin'de kontrolden çıkan otomobil 3 kadına çarptı

Antalya'da göçmen botunda facia: 14 ölü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, savaşın etkili olduğu bölgelerde teyakkuzda

Niğde'de doğal gaz patlamasında yaralı sayısı 16'ya yükseldi