• BIST 100

    9356,04%-1,26
  • DOLAR

    38,77% 0,04
  • EURO

    44,08% 0,52
  • GRAM ALTIN

    4201,78% 1,92
  • Ç. ALTIN

    6731,05% 1,32

Güneydoğulu Hububatçılar Uzakdoğu Pazarında

EKONOMİ 26.04.2023 12:45:03 0
Güneydoğulu Hububatçılar Uzakdoğu Pazarında

Güneydoğulu Hububatçılar Uzakdoğu Pazarında

2023 yılında rekor ihracatlara imza atmayı planlayan Güneydoğulu Hububat Bakliyat ihracatçıları dünyanın en uzak noktalarındaki uluslararası fuarlarda da etkin tanıtım çalışmalarını sürdürüyor. Uzakdoğu pazarından büyük pay almak isteyen Güneydoğulu Hububat Bakliyat İhracatçıları Celal Kadooğlu başkanlığındaki bir heyetle Singapur’da açılan FHA Food and Beverage Fuarına katıldı. Türkiye’nin 27 firmayla katıldığı fuarda 6 Gaziantepli firma stant açtı.
Uluslararası gıda fuarları içerisinde Uzakdoğu’nun en gözde fuarı olarak kabul edilen, Singapur’da gerçekleştirilen FHA Food and Beverage Fuarına katılan Güneydoğulu hububat bakliyat ihracatçıları fuarda incelemeler yaparken fuara stant açarak katılan Türk firmaları da ziyaret ederek gündemi değerlendirdiler. Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ve beraberindeki heyet Türkiye Cumhuriyeti Singapur Büyükelçisi Mehmet Burçin Gönenli ve Singapur Ticaret Müşaviri Mihriban Esin Arslan’la birlikte stantları ziyaret ederek firma yetkililerinden bilgiler aldılar. Fuar ziyaretlerinin ardından Singapur Türkiye Büyükelçiliğini ziyaret eden Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Başkan Celal Kadooğlu ve beraberindeki heyet Türkiye Cumhuriyeti Singapur Büyükelçisi Mehmet Burçin Gönenli ve Singapur Ticaret Müşaviri Mihriban Esin Arslan’la karşılıklı görüş alışverişi yaparak Uzakdoğu pazarını değerlendirdiler. Ziyaretin ardından Büyükelçi Gönenli ve Ticaret Müşaviri Arslan’a günün anısına birer teşekkür plaketi veren Başkan Celal Kadooğlu Singapur’da heyetlerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.
Singapur’da gerçekleştirilen FHA Food and Beverage Gıda Fuarının özellikle Uzakdoğu pazarları hitap ettiğini ve çok sayıda ülkeden nitelikli alım heyetlerinin de katıldığını ifade eden Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu Türkiye’den fuara katılan 27 firmanın 6’sının Güneydoğulu firmalar olduğunu ifade ederek bütün firmaları ziyaret ettiklerini sözlerine ekledi. Fuar hakkında da bir değerlendirme yapan Başkan Kadooğlu “Gıda, yiyecek, içecek, otel ve restoran ekipmanları sektörünü bir araya getiren ve bölgenin önemli fuarlarından biri olan FHA Food & Beverage Fuarı’na dünyanın çeşitli bölgelerinden 50’yi aşkın ülkeden katılım gerçekleşmiş ve stant açan firmalar, mevcut ürünlerini ve yeniliklerini ziyaretçileriyle buluşturma fırsatı yakaladılar. Ayrıca söz konusu fuar ile Uzakdoğu’da yer alan Singapur, Tayland, Vietnam, Bangladeş gibi pazarlara açılma şansı yakaladık. Firmalarımızın stantlarına ilgi yüksekti. Ülkemizin, Uzakdoğu pazarındaki yerini koruması ve pazardaki payını artırmak için büyük öneme sahip olan FHA Food & Beverage Fuarı 28 Nisan 2023 tarihine kadar Singapur’da ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Bizlerde heyet olarak katıldığımız fuarda gerek ülkemiz gerekse bölgemizle ilgili tanıtım faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Şırnak'ta ticari araç şarampole yuvarlandı: 3 ölü 3 yaralı

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

BM: İki devletli çözüm için haziran konferansı tarihi bir fırsat

"Huzur İstanbul" uygulamasında 1035 gözaltı

Siyonist rejimin yeni yalanı: Gazeteci değil, HAMAS savaşçısıydı

Besiciler girdi maliyetlerinin yüksek olmasından şikayetçi

Gaziantep'te düzensiz göçmen operasyonu: 4 gözaltı

Washington'da siyonist elçiliğe saldırı sonrası alarm: Güvenlik önlemleri artırıldı

Umut Kervanı'ndan kurban çağrısı: Vekaletlerinizi gönül rahatlığıyla bize emanet edin

Haiti'de silahlı saldırı: 50 ölü

Doktor anneye yürek yakan acı: 9 çocuğunun yanmış cesediyle hastanede karşılaştı

Seyrantepe trafiği adeta çileye dönüştü

İşgalin saldırısında 8 Filistinli daha şehit oldu

Ali Yerlikaya: Kırmızı bültenle aranan 3 suçlu daha ülkemize getirildi

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetim ve muhtaç çocuklara bayramlık giydirdi

Avrupa Raportörü Cluit: israilin Gazze'deki eylemleri soykırım ve etnik temizliğe işaret ediyor

UNRWA: Gazze'ye ulaşan yardımlar, samanlıkta iğne aramak gibi

BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze'de açlık tehlikesi büyüyor

Meteoroloji'den sağanak ve toz taşınımı uyarısı

Euro-Med: Gazze'de soykırım ve zorunlu göç durmalı

Dünya Alimler Birliği Filistin Komisyon Başkanı Ebu Ras: Siyonistler tarihten silinmeli

ABD'den Suriye'ye yönelik yaptırımlarda geri adım

Zini'nin "esir takasına karşı olduğu ve Gazze'ye yönelik savaşın kalıcı olacağı" sözlerine tepki

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi'nde tasfiye: Onlarca personel işten çıkarıldı

Siyonist saldırılar yine çadırları, evleri ve sivilleri hedef aldı: 76 şehit

ABD Kongre üyesinin "Gazze'ye nükleer atılması" söylemi tepki çekti

Ankara'da "Tek Gündem: Gazze" sloganıyla yürüyüş düzenlendi

İran Dışişleri Bakanı Erakçi: 5. tur müzakereler profesyonelceydi

Bakan Bolat: “Türkiye, üretimini ve ihracatını artırmaya devam ediyor”

Trump'ın AB ithalatına yüzde 50 oranında gümrük vergisi tehdidiyle Avrupa piyasaları düştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ