GÜNDEM 23.06.2023 16:55:02 0

Güneydoğu’nun en gelişmiş ilçesi: “Şehitkamil”

Güneydoğu’nun en gelişmiş ilçesi: “Şehitkamil”
Haberi Sesli Oku

Güneydoğu’nun en gelişmiş ilçesi: “Şehitkamil”

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye’nin en gelişmiş ilçeleri araştırması sonuçlandı. Araştırma sonucuna göre Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki en gelişmiş ilçe Şehitkamil oldu.
Türkiye’nin en gelişmiş ilçeleri belli oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 973 ilçenin dahil edildiği çalışmada sosyo-ekonomik gelişmişliği ölçen 56 parametre kullanıldı. Araştırma neticesinde belirli değişkenlere göre değerlendirilen ilçeler, gelişmişlik seviyesine göre 6 sınıfa ayrıldı. 1. kademedeki ilçeler skorları en yüksek olan ve en gelişmiş ilçeler olurken, 6. kademedeki ilçeler en az gelişmişler sınıfına girdi. Araştırma sonucuna göre Şehitkamil; Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki en gelişmiş ilçe oldu. Şehitkamil, Türkiye genelinde ise 31. sırada yer aldı. Şehitkamil; İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Antalya, Konya, Muğla ve Denizli ilinden sonra Gaziantep’i 9. sıraya taşıdı.
'Amacımız daha yaşanabilir bir dünya oluşturmaktır'
Hizmete sunulan yatırımlarla Şehitkamil’i yaşanabilir ilçeler sıralamasında üst sıralara taşıyan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, araştırma sonucuna ilişkin yaptığı değerlendirmede “Yaşanabilir şehirler, sürdürülebilir bir dünyanın vazgeçilmezidir. Bizler; şehrimizi ve ilçemizi, daha yaşanabilir kılan unsurları dikkate alarak geliştirmeye devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana insanı, doğayı ve doğadaki her canlıyı önemseyen bir anlayışla ürettiğimiz projelerde; sosyal belediyecilik, yol, eğitim, spor, kültür, sanat, geri dönüşüm, yeşil alan gibi konularda bugüne kadar çok önemli projeler hayata geçirdik. Amacımız; daha yaşanabilir bir dünya oluşturmaktır. Daha yaşanabilir bir Şehitkamil, daha yaşanabilir bir Gaziantep, daha yaşanabilir bir Türkiye için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Halkımızın ihtiyaç ve taleplerine göre yaptığımız planlamalarda kaynakları verimli, etkin ve ekonomik kullanmaya çok özen gösteriyoruz. Şehitkamil’imiz için yatırım yapmaya ve proje üretmeye aralıksız devam edeceğiz” diye konuştu.

Hindistan'da yıldırım düşmesi sonucu 15 kişi öldü

Fas, Şam Büyükelçiliğini yeniden açacağını duyurdu

Rusya, Aleksandropol yerleşim birimini ele geçirdi

Almanya': Ukrayna’ya asker konuşlandırmaktan çok uzağız

Macaristan, Ukrayna'nın AB üyeliğine karşı

Arap Birliği Gazze için acil ateşkes çağrısı yaptı

ABD jürisi salman ruşdiyi  yaralayan HADİ MATAR adlı müslümana ceza yağdırdı.

Otomobil takla attı: 3 yaralı

Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem

Finlandiya’da iki helikopter çarpıştı: 5 ölü

Almanya’da binlerce kişi Filistin’e destek gösterisine katıldı

Ağaçtan düşen çocuk demir korkulukların üzerine düşerek yaralandı

Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye destek siyonist zulme sessizliğe tepki

ANFİDAP: Soykırıma karışanların yargılanmasına yönelik adımlar gecikmeden atılmalı

Gazze'de 65 bini aşkın çocuk açlık nedeniyle ölüm tehdidi altında

Gazze'de sağlık ve sosyal hizmetleri durma noktasına geldi

Kolombiya'da dron saldırısı: 1 ölü, 20 yaralı

Bingöllü çocuklar: Gazze için harekete geçin

Sakarya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Kuraklık nedeniyle zarar yüzde 100’lere dayanmış durumda. Çiftçi destek bekliyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi Arabistan'a gidiyor

Lavrov ile Rubio, Rusya-Ukrayna müzakerelerini görüştü

Otomobilde şarjda bırakılan telefon yangına sebep oldu

ABD'yi fırtına ve hortum vurdu: 23 ölü

Van'da sağlık sektörüne güç katan firma: MSK Medikal

Peru’da 6 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da 244 hafız için icazet merasimi düzenlendi

İlahiyatçı Erdem: İsraf sadece bireysel değil, toplumsal sonuçları olan bir felakettir

Şeyh Halid'in türbesine yoğun ziyaretçi ilgisi

Kamyon ile minibüs çarpıştı: 3 yaralı

Yükleniyor