• BIST 100

    10273,33%0,83
  • DOLAR

    39,85% 0,19
  • EURO

    46,80% -0,62
  • GRAM ALTIN

    4260,32% -0,79
  • Ç. ALTIN

    6797,39% -0,38

Günümüz Cezeri'leri takımı TEKNOFEST'te 187 bin proje arasında ikinci oldu

26 Eylül 2024, Perşembe 03:20
26 Eylül 2024, Perşembe 03:20
Günümüz Cezeri
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Cizre İsmail Ebul-iz Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, TEKNOFEST'te kimya laboratuvarları kategorisinde Türkiye ikincisi olarak yapay zekâ ile laboratuvar güvenliğini artıran projeleriyle büyük bir başarıya imza atıp ilk defa Şırnak'ta derece yapan tak

Şırnak Cizre İsmail Ebul-iz bilim ve sanat merkezi öğrencileri yaptıkları proje ile eğitim alanında, Türkiye'nin en prestijli teknoloji festivali olan TEKNOFEST'te büyük bir başarıya imza attı.

Bilsem öğrencileri Günümüz Cezerileri takımı katıldıkları TEKNOFEST'te 187 bin proje arasında Kimya laboratuvarım projesi ile laboratuvar kazalarına önlemek için proje geliştirdiler. Proje ile Antalya'da düzenlenen finallere katılarak 187 bin proje arasında Türkiye ikincisi oldu.

Türkiye ikincisi olan öğrenciler projelerini İLKHA muhabirine anlatarak sevinçli ve gururlu olduklarını ifade etti.

"Yaptığımız proje ile derece yaptığımız için çok mutlu ve gururluyum"

Sevde Güntaş

Dünya'yı daha güvenli bir yere dönüştürmek istedikleri için projeyi yaptıklarını ifade eden Sevde Güntaş, "Cizre İsmail Ebul-iz bilim ve sanat merkezi öğrencisiyim. Yaptığımız proje TEKNOFEST'te 187 bin proje arasında ikinci seçildi.  Ben ilk Şırnak'a geldiğimde bunları başaracağımı hiç tahmin etmiyordum. Bilsem'li oldum. TEKNOFEST'e katılıp bir sürü projeye katıldık. Yaptığımız proje ile derece yaptığımız için çok mutlu ve gururluyum. Burada bize destek olan danışman öğretmenim ve aileme çok teşekkür ediyorum. TEKNOFEST'e giderek hayatımda ilkleri gerçekleştirdim. İlk defa bir jüriye sunum yaptım, ilk defa bir projeye katıldım. Bunlar da beni çok mutlu eden etkenler oldu. Günümüz Cezeri'leri takımı kimya laboratuvarları eğitim teknolojileri kategorisinde yarıştık. Bu kategoride 187 bin proje arasında ikinci olduk. Kimya laboratuvarları projesinde tehlike ölçer, güvenlik kontrolü ve tehlikenin formülünü göster gibi uyarılar bulunuyor.  Bu uyarılar da çok tehlikeli maddeler olursa alarm çalarak tehlikeli madde uyarısında bulunur. Biz Günümüz Cezeri'leri takımı kimya laboratuvarları projesi ile laboratuvar kazalarına önlemeye çalışıp ve bu kazaları bir nebze olsun önlemeye, dünyamızı daha güvenli bir yere dönüştürmek için bu projemizi tasarladık." ifadelerini kullandı.

"Bilsem'e girmek için çok çalıştım"

Yağız Taha Doğan

Yapay zeka desteği ile projelerini yaptıklarını söyleyen Günümüz Cezeri'leri takımı öğrencisi Yağız Taha Doğan, "Günümüz Cezeri'leri takımındayım. İsmail Ebul-iz bilim ve sanat merkezi öğrencisiyim. Bilsem'e girmek için çok çalıştım. Yaptığımız proje ile TEKNOFEST yarışmasına katıldık. Yapılmış proje ile Antalya'da katılma hakkı kazandık. Orada sunum yapacağım için çok tedirgindim ama tedirgin olmaya gerek olmadığını gördüm. Bu yaptığımız proje ile ikinci olduğumuzu öğrendiğimde çok mutlu oldum. Bu projedeki amacımız yapay zekâyı kullanarak kimya laboratuvarlarındaki kazaları önlemektir. Projemizin ismi kimya laboratuvarım, takımımızın ismi de Günümüz Cezeri'leri." şeklinde konuştu.

"Öğrencilerimiz okulumuzun adından etkilenerek atalarının izinden gidip takım isimlerini 'Günümüz Cezeri'leri takımi' olarak belirleyip yarışmaya katıldılar"

Murat Işıkoğlu

Öğrencilerin, dedeleri olan İsmail Ebul-iz El Cezeri'nin yolunda gittikleri için ismini takım ismi olarak kullandıklarını ifade eden kurum müdürü Murat Işıkoğlu, "Ben Cizre İsmail Ebul-iz bilim ve sanat merkezi müdürü ve aynı zamanda bilişim teknolojileri öğretmeniyim. 2004 yılı TEKNOFEST finallerine katılmaya hak kazandık. Öğrencilerimiz Günümüz Cezeri takımları olarak TEKNOFEST finallerinde yer aldılar. Eğitim teknolojileri yarışmasında 187 bin proje arasından takımımız ikinci olmayı başardı. Antalya'da düzenlenen TEKNOFEST finallerinde projelerini hem gelen katılımcılara ve jüri üyelerine sundular. Bu proje ile öğrencilerimiz derece yaparak ikinci oldu. Bu başarı için çok mutlu ve çok gururluyuz. Şırnak Cizre'de ilk defa TEKNOFEST alanında bir derece getirdiğimiz için ayrıca çok mutlu ve gururluyuz. İstiyoruz ki öğrencilerimiz hayallerini gerçekleştirsinler. Öğrencilerimiz gündelik hayatta karşılaştıkları sorunlar veya ileriye dönük problemleri varsa onlara çözüm üretmeye çalışıyorlar. Bu yıl da kimya laboratuvarı projesi ile kimya laboratuvarlarında karşılaşılan kazaları önlemek amacıyla yapay zekâ teknolojisi kullanılarak bir proje gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz okulumuzun adından etkilenerek atalarının izinden gidip takım isimlerini 'Günümüz Cezeri'leri takımi' olarak belirleyip yarışmaya katıldılar." diye belirtti. (İLKHA)

Şinmoe Yanardağı'nda patlama

Doğu Asya'da gerilim tırmandı

Tayland'da görevden alınan başbakanın yerine yardımcısı getirildi

Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü

Siyasiler ve STK temsilcileri "Muharrem Ayı İftar Programı"nda buluştu

Beton mikseri ile trambüs çarpıştı: 4 yaralı

İstanbul için sıcak hava uyarısı

Rusya, Afganistan İslam Emirliğini tanıyan ilk ülke oldu

Putin ile Trump Ukrayna'yı görüştü

İstanbul Silivri'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da hükümet karşıtları yine sokaklara çıktı

Çin Şıyan sınıfı uydusunu uzaya gönderdi

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

Guterres: Gazze'de son can damarları kesilmek üzere

Siyonist işgalciler Lübnan'a saldırdı

Yozgat'ta feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Çin'de şiddetli yağış ve su baskını

Silivri'de ormanlık alanda yangın

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: Dini değerlere yönelik saldırılar karşısında sessiz kalınmamalı

İran hava sahasını yeniden kapattı

Gaziantep'te uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Sürekli elektrik kesintileri Aydın ailesinin hayatını tehdit ediyor

Araç tavanında yolculuk yapan şahsa ceza kesildi

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 15 gözaltı

Okkalı: Camiler sadece yazın değil, yıl boyunca çocuklarla dolmalı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'dan orman yangını uyarısı

HÜDA PAR’dan emekli maaşı hakkında kanun teklifi: Asgari ücretin altında olmasın

Kutsal topraklardan dönen hacılar: Başta Filistin olmak üzere tüm İslam âlemi için dua ettik

Demir: Bu olay (Hz. Muhammed'e hakaret) teklifimizin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koydu

Güney Kore'den Polanya'ya 6 milyar dolarlık tank satışı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şinmoe Yanardağı'nda patlama

Doğu Asya'da gerilim tırmandı

Tayland'da görevden alınan başbakanın yerine yardımcısı getirildi

Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü

Siyasiler ve STK temsilcileri "Muharrem Ayı İftar Programı"nda buluştu

Beton mikseri ile trambüs çarpıştı: 4 yaralı

İstanbul için sıcak hava uyarısı