• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Gurbetçi çocukların notu, Fadıloğlu’na duygusal anlar yaşattı

GÜNDEM 14.02.2023 18:40:03 0
Gurbetçi çocukların notu, Fadıloğlu’na duygusal anlar yaşattı

Gurbetçi çocukların notu, Fadıloğlu’na duygusal anlar yaşattı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Almanya’nın Augsburg kentinde yaşayan gurbetçi çocuklardan gelen yardım zarfı içerisinde bulunan notu okurken duygusal anlar yaşadı.
Zarfın içerisinde bulunan kağıtta yazan, “Allah, yardımcınız olsun. Kalbimiz ve dualarımız sizinle. Almanya’dan çocuklarım, cep harçlıklarını size göndermemi istedi” cümlelerini okurken duygusal anlar yaşayan Rıdvan Fadıloğlu, “Bu necip millete biz, şükran borçluyuz Bunun maddi değerinden daha ziyade manevi değeri bizim için çok önemli. Bu kardeşlik duygusu içerisinde inşallah yaşadığımız sıkıntıları bir an önce atlatacağız” dedi.
Gaziantep dahil 10 ili etkileyen deprem felaketinin ardından Almanya’nın Augsburg şehrinde yaşayan Türk vatandaşlarının çocukları, örnek bir davranışta bulundular. Almanya’dan, Gaziantep’e gelecek yardım TIR’ının şoförüne ulaşan gurbetçi aile, çocuklarının talebiyle cep harçlıklarının içerisinde bulunduğu zarfı şoföre verdi. İçerisinde bir miktar para ve “Allah, yardımcınız olsun. Kalbimiz ve dualarımız sizinle. Almanya’dan. Çocuklarım, cep harçlıklarını size göndermemi istedi” notunun bulunduğu zarfı teslim alan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, afetzedelere ulaştırılması için zarfı Şehitkamil Kaymakamı Abdül Kadir Duran’a teslim etti.

“Manevi değeri bizim için çok önemli”
Yardım zarfını Şehitkamil Kaymakamı Abdül Kadir Duran’a teslim ederken konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Yaşadığımız deprem afeti sonrası dünyanın her köşesinden destekler, yardımlar yapılıyor. Almanya’nın Augsburg kentinden gelen bir TIR’ın içerisinde yardım paketlerini ulaştıran şoför, bir zarf takdim etti. Şoför, “Bu zarfı Almanya’dan bir vatandaş, yetkililere verilmek üzere bana teslim etti” dedi. Şoför, bizim arkadaşlara takdim etmiş. Ben de aldım. Zarfı açtım. İçerisinde hiçbir isim yazılmamış. Zarfın içerisinde bir para var. Zarfın içerisindeki kağıtta, “Allah, yardımcınız olsun. Kalbimiz ve dualarımız sizinle. Almanya’dan. Çocuklarım, cep harçlıklarını size göndermemi istedi” yazıyor. Çocuklarının harçlıklarını göndermişler. Bu necip millete biz, şükran borçluyuz. Allah, memleketimizi daim etsin. Ben de bu zarfı, Sayın Kaymakamıma teslim edeceğim. Bunun maddi değerinden daha ziyade manevi değeri bizim için çok önemli. Bu kardeşlik duygusu içerisinde inşallah yaşadığımız sıkıntıları bir an önce atlatacağız. Allah, milletimizi var etsin” dedi.

“Hep birlikte, birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız”
Zarfı teslim aldıktan sonra konuşan Şehitkamil Kaymakamı Abdül Kadir Duran, “Almanya’daki gurbetçi vatandaşlarımızın çocuklarından bir ya da birkaç tanesi, isimlerini yazmadıkları için kaç kişi ya da kim olduklarını bilemiyoruz, harçlıklarını bizim afetzede vatandaşlarımıza göndermişler. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Biz, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz herhangi bir durum yoktur. İnşallah bu zor günleri de hep birlikte, birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız. Almanya’daki gurbetçilerimize de yarımlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Allah, razı olsun” açıklamasını yaptı.
[gallery ids=',117471,117472']

HAMAS: Kayıplarımıza rağmen İnsani yardım kafilelerinin güvenliğini sağlamaya hazırız

DSÖ'den "Gazze'nin sağlık sistemi çöküyor" uyarısı

Çanakkale açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Doritos, Skittles ve M&M’s ürünlerinde "İnsan tüketimi için önerilmez" etiketi zorunlu olacak

Macron, Grönland'ı ziyaret edecek

Han Yunus işgalci askerlere mezar oldu!

Aydın'da trafik kazası: 5 yaralı

Çad, ABD vatandaşlarına vize işlemlerini askıya aldı

Kanada'da orman yangınları kontrolden çıktı

Motosiklet sürücüsünün öldüğü kaza anı güvenlik kamerasında

Ukrayna'dan esir takası açıklaması: Rusya anlaşmaya uymayan farklı listeler sundu

Almanya'da aracın çarptığı 5 kişi yaralandı

Tüp patlayan evin çatısı çöktü: 6 ölü, 2 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 772'ye yükseldi

Hafif ticari araç dereye devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosuna güvenli geçiş sağlanması çağrısı

Rusya'ya ait Su-35 savaş uçağı düşürüldü

Rusya ve NATO'dan Baltık Denizi'nde eşzamanlı tatbikat

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yetimler Vakfı: Kurban bağışlarını bayramın 4'üncü gününe kadar kabul ediyoruz

İran: israil'in nükleer projeler ve tesislerine dair stratejik belgeleri ele geçirdik

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ