10616,18%2,41
40,39% -0,01
47,30% 0,57
4411,17% 1,41
7000,80% 0,75
BM Genel Kurulu'nda sürdürülebilir kalkınmaya ilişkin yapılan toplantıda açıklamalarda bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, küresel çatışmaların, Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini her geçen gün daha da erişilmez hale getirdiğini belirtti.
Guterres, bu nedenle Orta Doğu'da barış için çalışmaya devam edilmesi gerektiğini ifade ederek, Gazze'de gerçekleşen ve aileleri için BM yardımına ulaşmaya çalışan insanlara yönelik saldırıyı kınadı.
BM Genel Sekreteri, "Gazze'de, BM yardımına ulaşmaya çalışan insanlara yönelik bir katliam daha yaşandı. Son derece vahşi bir eylem. En güçlü şekilde kınıyorum." ifadelerini kullandı.
Gazze'de acil bir ateşkese, tüm esirlerin derhal serbest bırakılmasına ve engellenen insani yardım erişiminin sağlanması gerektiğini vurgulayan BM Genel Sekreteri, "Bu, iki devletli çözüm yolunda atılması gereken ilk adımdır." dedi.
Guterres, İran ile siyonist rejim arasındaki ateşkesin de sürmesi gerektiğini belirterek, aynı zamanda BM Şartı, uluslararası hukuk ve BM kararlarına dayalı adil ve kalıcı bir barış için Ukrayna'da da çözüme ulaşılması gerektiğini kaydetti.
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, siyonist rejimin yaklaşık 4 aydır sürdürdüğü ambargo sonucu 24 saatte 18 kişinin açlıktan şehit olduğunu duyurmuştu. (İLKHA)