-
BIST 100
15873,30%-1,56
-
DOLAR
44,45% 0,27
-
EURO
51,31% 0,21
-
GRAM ALTIN
6313,77% 1,09
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00
Guterres, İran'a karşı savaşı sona erdirmeye çağırdı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, ABD ve işgalci rejimi İran'a karşı savaşı sona erdirmeye çağırdı.
Guterres, ABD ve işgalci rejimi İran'a karşı savaşı sona erdirmeye çağırdı ve İran'ı komşularına yönelik saldırıları durdurmaya davet etti.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD ve işgalci rejime mesajının şu olduğunu söyledi: "İnsan acıları derinleşirken, sivil kayıplar artarken ve küresel ekonomik etki giderek daha yıkıcı hale gelirken, savaşı sona erdirmenin tam zamanı geldi."
Guterres, "İran'a mesajım, çatışmanın tarafı olmayan komşularına saldırmayı bırakmalarıdır." diye ekledi.
"Üç haftadan fazla bir süre geçti ve savaş kontrolden çıktı." diyen Guterres, çatışmanın "liderlerin bile hayal edilemez sandığı sınırları aştığını" ifade etti.
Guterres, "Bu iş çok ileri gitti" diyerek, "gerilimi tırmandırma yolunu bırakıp, diplomatik yolu izlemeye ve uluslararası hukuka tam saygı göstermeye geri dönmenin zamanı geldi" diye vurguladı.
BM Genel Sekreteri, çatışma ve sonuçlarıyla ilgili BM çalışmalarına liderlik etmesi için Jean Arnault'u kişisel temsilcisi olarak atadığını duyurdu.
Lübnan'daki savaşın da durması gerektiğini söyleyen yetkili, Hizbullah'ı işgalci rejime yönelik operasyonlarını durdurmaya, işgalci rejime de Lübnan'daki saldırılarını sonlandırmaya çağırdı.
Guterres, "Dünya genelinde piyasalar çalkantılı. İnsani yardım operasyonları kısıtlanıyor. Ve her cephede, şok dalgaları bu çatışmadan hiçbir sorumluluğu olmayanları, en yoksulları, en savunmasızları, bir darbe daha kaldıramayacak durumda olanları en sert şekilde etkiliyor." dedi.
Birleşmiş Milletler sisteminin savaşın sonuçlarını en aza indirmeye yoğun bir şekilde çalıştığının altını çizen Guterres, "Bu sonuçları en aza indirmenin en iyi yolu açık: savaşı derhal bitirmek" ifadesini kullandı.
Guterres. "Savaş çözüm değil." dedi ve şunları ekledi:
"Bu felaketten çıkış yoluna ihtiyacımız var. Çıkış yolu diplomasi. Çıkış yolu uluslararası hukuka tam saygı. Çıkış yolu barış." (İLKHA)
İçişleri Bakanı Çiftçi: Sokak çetelerine ve onları cazip göstermeye kalkışanlara geçin vermeyeceğiz
Elazığ'da 9 ayrı suçtan 16 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Grossi'den İran'daki nükleer santrale yönelik olası saldırıda "radyasyon" uyarısı
Diyarbakır Valiliği'nden yol kenarına bırakılan EYP'nin patlamasına ilişkin açıklama
Trump: İran'ın enerji santralini 10 gün boyunca vurmayacağız
İletişim Başkanlığı ev sahipliğinde STRATCOM Zirvesi başlıyor
Siyonist genelkurmay başkanı: israil "ordusu" çöküşün eşiğinde!
Ticaret Bakanı Bolat: Bakan Kyle ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik
İranlı general Şikarçi: Operasyonlarımızda 1321 siyonist ve 800 Amerikan öldü
Müftü Aruk: Diziler toplumsal ahlakı olumsuz etkiliyor
Kapıkule'de 2 yolcunun montunda 12 kilo uyuşturucu yakalandı
Pezeşkiyan'dan bölgedeki ABD üslerini hedef almalarına ilişkin İslam ülkelerine çağrı
Doğu Akdeniz'de fırtına bekleniyor
Türkiye'den Karadeniz'de Türklerin işlettiği gemiye yönelik saldırıya tepki
Mersin'de metruk bina park halindeki aracın üzerine çöktü
Belediye Başkanı Taşkın: Önümüzdeki hafta 3 bin işyeri hemşerilerimizle buluşacak
Ordu'da sahile insansız deniz veya hava aracı vurdu
İran, ABD'nin 15 maddelik dayatmasına resmi yanıtını iletti
İstanbul’da mevzuata aykırı uzatma ağlarına el konuldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırganların nazarında Şii veya Sünni olmamızın bir farkı var mı?
Malatya'da şap alarmı: TİGEM işletmesi karantinaya alındı
HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Meclis'te Ali Şükrü Bey'i andı
Muş’ta "dur" ihtarına uymayan sürücüye 215 bin TL ceza
Bakan Uraloğlu: 31 Mart’a kadar kapalı havalimanlarına uçuş yapılmayacak
Ukrayna krizi derinleşiyor: Kiev’den belirsiz suçlamalar ve Donbas pazarlığı
Enfeksiyon Uzmanı Dr. Demir: Çamurlu suda enfeksiyonların bulaşma riski yüksek
Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Eserleri Çalıştayı Bursa'da yapıldı
Şanlıurfa'da otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı
Prof. Dr. Çağın: Bağırsak sağlığı ihmal edilmemeli
Fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal edildi
Yükleniyor







