-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,29% 0,24
-
EURO
50,77% -0,05
-
GRAM ALTIN
6887,61% 0,57
-
Ç. ALTIN
11465,56% 0,00
Guterres: Kıbrıs sorununa çözüm konusunda adım adım ilerliyoruz
-
A+Buyut
-
A-Kucult
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs sorununa çözüm konusunda, “Güven inşa etmek adına adım adım ilerliyoruz ve Kıbrıs halkının yararına somut işler yapmak için gerekli koşulları oluşturduğumuzu düşünüyorum” açıklamasını yaptı.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, New York’ta düzenlenen Kıbrıs Konulu Genişletilmiş Gayriresmi Toplantı’nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Guterres, Kıbrıslıların güvenliği ve refahına olan bağlılığını sürdürdüğünü, bugünkü görüşmelerin yapıcı geçtiğini belirtti.
Guterres, mart ayında mutabık kalınan 6 girişimle ilgili ilerlemelerin değerlendirildiğini, gençlik girişimleri için teknik bir komite kurulması, çevre ve iklim değişikliğiyle ilgili projeler, mezarlık restorasyonları ve maden anlaşmalarının hayata geçirildiğini ifade etti.
4 yeni geçiş noktası açılması ve tampon bölgede güneş enerjisi kullanımı konularında müzakerelerin devam ettiğine dikkat çeken Guterres, “Tüm Kıbrıslıların yararı için bu girişimlerin tamamının mümkün olan en kısa sürede hayata geçirilmesi kritik önem taşımaktadır” dedi. Yeni geçiş noktalarına ilişkin soruya yanıt veren Guterres, bu konuda ilerleme sağlandığını ve bir anlaşmaya varıldığını, ancak yeni geçiş noktalarının henüz açılmadığını dile getirerek, “Hala gelecekteki tartışmalarda ele alınması gereken bir güzergah sorunu var” dedi.
Kıbrıs sorununa çözüm konusunda taraflar arasında önemli görüş ayrılıkları bulunduğunu vurgulayan Guterres, “Güven inşa etmek adına adım adım ilerliyoruz ve Kıbrıs halkının yararına somut işler yapmak için gerekli koşulları oluşturduğumuzu ve bu sürecin devam etmesi gerektiği konusunda tam bir fikir birliği içinde olduğumuzu düşünüyorum” diye belirtti. (İLKHA)
HSK kararnamesiyle 12 hakim ve savcının görev yerleri değişti
Adalet Bakanlığı'nda çok sayıda genel müdür görevden alındı
Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasına STK'lardan ortak tepki
İletişim Başkanı Duran: Eğitim, ülkemizin yarınlarını inşa edecek en temel unsurdur
Malatya'da uyuşturucu ve silah operasyonu: 3 tutuklama
Rusya, ticaret gemileri için silahlı refakatçi bulundurmayı değerlendiriyor
Bakan Güler Katarlı mevkidaşı Al Sani ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmene kalkan el, geleceğimize kalkmış demektir
Dışişleri Bakanlığı'ndan Afganistan-Pakistan ateşkesine ilişkin açıklama
Irak, Kerkük petrol ihracatına Ceyhan limanı üzerinden yeniden başladı
Bakan Şimşek Siirt’te temaslarda bulundu
Katar: İran'ın attığı 5 füzeden biri Ras Laffan'a düştü
İran Cumhurbaşkanı: Enerji altyapımıza saldırının etkileri tüm dünyayı etkileyebilir
Siirt’te kamyonet şarampole yuvarlandı: Bir ölü, 2 yaralı
İran'ın uyarısının ardından Katar ve Suudi'de patlamalar yaşandı
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Önemli olan makam değil, hizmettir
İşgalciler, Ben Gurion Havalimanı'nda uçakların hasar gördüğünü itiraf etti
Bayramı keyifli geçirmek için beslenmeye dikkat!
İzmir’de bayramda toplu ulaşım düzenlemesi
Ara tatille birleşen bayram trafiğinde lastiğe dikkat!
Umut Kervanı Van’da yüzleri güldürdü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Umman Sultanı görüştü
Yapıcıoğlu: Müslümanlar birleşmeli, fitneden uzak durmalı
Devrim Muhafızları, 3 Körfez ülkesini "petrol tesisi" için uyardı: "Uzak durun!"
İran'da Dena müretteabatı ile Laricani için cenaze töreni düzenleniyor
Turgut Özal Gençlik Merkezi'nin temeli atma töreni gerçekleştirildi
HÜDA PAR: Bölge devletleri ABD askeri üslerini kapatmalıdır
BAMMED Başkanı Özcan: Bayramlar umudu büyütme zamanıdır
Vali Yavuz: Bayram süresince 2 bin 911 personel görev yapacak
Diyarbakır’da tatlıcılar yoğun mesai yapıyor
Yükleniyor







