• BIST 100

    9112,19%-0,60
  • DOLAR

    38,57% 0,01
  • EURO

    43,62% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4104,22% 2,14
  • Ç. ALTIN

    6658,01% 1,86

Hac kafileleri kutsal topraklara dualarla uğurlanıyor

GÜNDEM 5.05.2025 10:46:50 0
Hac kafileleri kutsal topraklara dualarla uğurlanıyor

Malatya'dan kutsal topraklara giden ilk hac kafilesi uğurlama programında konuşan İl Müftüsü Ramazan Dolu, "Özellikle Gazze ve Filistin'de kahramanca mücadele eden kardeşlerimiz için bol bol dua ediniz. Duayı dilinizden eksik etmeyin." dedi.

Bu sene hac farizasını yerine getirmek üzere Malatya'dan kutsal toprak gidecek olan ilk hac kafilesi için İl Müftülüğü tarafından Merkez Yeşilyurt ilçesinde bulunan Cevatpaşa Abuzer Kudret Bor Camii önünde program düzenlendi.

Salavatlar ve ilahiler eşliğinde başlayan program, İl Müftüsü Ramazan Dolu'nun konuşmasıyla devam etti.

"Allah binlerce kulunun içinden sizleri seçti"

Hacı adaylarının seçilmiş kişiler olarak hac ibadeti ifa edeceklerini belirten Müftü Dolu, "Allah, Hazreti İbrahim'in (Aleyhisselam) diliyle kullarını beytine davet ediyor ve bu davete icabet eden hacılarımız, seçilmiş insanlar olarak yola çıkıyor. Bu büyük nimetin kıymetini bilerek, ibadet ve zikirle geçecek iki ayı en güzel şekilde değerlendirmelisiniz." tavsiyesinde bulundu.

"Hac yolculuğunda edinilen dostluk, ömür boyu sürecek bir kardeşlik olmalıdır"

Hac yolculuğunda birlik ve kardeşlik bilincinin korunması gerektiğini vurgulayan Müftü Dolu, hacı adaylarının yol boyunca birbirlerine destek olmaları gerektiğini ifade ederek, "201 kardeşimiz birlikte hacca gidiyor ve iki ay boyunca yol arkadaşı olacaklar. Döndükten sonra da bu dostluk kuvvetli bir şekilde devam edecek. Küçük sebeplerle kardeşliğinize zarar vermeyin, birbirinizin kalbini kırmayın. Hac yolculuğunda edinilen dostluk, ömür boyu sürecek bir kardeşlik olmalıdır." diye belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hac organizasyonunda her kafilede bir başkan görevlendirildiğini belirten Müftü Dolu, Malatya'dan gidecek olan ilk kafilenin başında ise Yeşilyurt Müftüsü Hüseyin Bayrak'ın bulunduğunu söyledi. Deneyimli bir ekip ile hac yolculuğu yapılacağını belirten Dolu, şu bilgileri verdi:

"Kafile başkanımız Hüseyin Bayrak hocamız, hem Arapça diline hakim hem de hac ve umre tecrübeleri olan bir isimdir. Ayrıca kafile içinde 5 din görevlimiz bulunuyor ve her biri daha önce hac yapmış, kutsal toprakları bilen tecrübeli isimlerden oluşuyor. Kadın hacılarımıza rehberlik edecek Gülsüm Hoca da sizlere fetva, irşat ve sevk konularında yardımcı olacak. Bu açıdan kafilemiz çok şanslı, çünkü güçlü bir rehberlik desteği ile kutsal yolculuğa çıkıyor."

"Hac yolculuğu her yönüyle ibadettir"

Hac yolculuğunun ibadet ile geçen bir süreç olduğunu ifade eden Müftü Dolu, hacı adaylarının ibadet bilinciyle hareket etmeleri gerektiğini belirtti.

Müftü Dolu, "Hac yolculuğu her yönüyle bir ibadettir. Şu andan itibaren ibadet halindesiniz ve Allah'ın evine adım attığınız andan itibaren bu bilinçle hareket etmelisiniz. Bu kutsal görev için kendinizi manevi olarak hazırlamalısınız. Özellikle Gazze ve Filistin'de kahramanca mücadele eden kardeşlerimiz için bol bol dua ediniz. Duayı dilinizden eksik etmeyin." dedi.

"İnşallah hacılarımız edindikleri manevi kazanımları yaşamlarına yansıtacaklardır."

Müftü Dolu, hacı adaylarını kutsal topraklara uğurlarken birlik, sabır ve dua ile hareket etmeleri gerektiğini vurgulayarak, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Hac, insanın manevi anlamda dönüşüm yaşadığı, sabır ve tevekkül içinde gerçekleştirilmesi gereken bir ibadettir. Hac yolculuğunun huzurlu geçmesi için kafilenin rehberliğine uyulması ve birlikte hareket edilmesi büyük önem taşımaktadır. İnşallah hacılarımız sağ salim gidip, ibadetlerini yerine getirerek dönecekler ve burada edindikleri manevi kazanımları yaşamlarına yansıtacaklardır."

İl Müftüsü Dolu'nun konuşmasının ardından, birinci kafile başkanı olan Yeşilyurt İlçe Müftüsü Dr. Hüseyin Bayrak'ın yaptığı duanın ardından 6'sı din görevlisi toplam 201 hacı adayı sevinç ve gözyaşları içerisinde kutsal topraklara uğurlandı. (İLKHA)

Malatya'da 3.4 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler Gazze'de bir bebeği daha açlıktan öldürdü

HÜDA PAR heyetinden Genç ilçesine ziyaret

Hindistan, Pakistan'a olan su akışını kesti 

BM'den Hindistan ve Pakistan'a çağrı

Siirt'te maddi hasarlı trafik kazası

Sivas'ta trafik kazası: 3 yaralı

Ters Lale koparmanın cezası 577 bin TL

Trump, Ukrayna'daki savaşın sona erdirilmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la çalışma arzusunu bildirdi

Bingöl’de başıboş hayvanlar kazaya davetiye çıkarıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde evlilik için özel tarih yoğunluğu

İstanbul'da Gazzeli öğrenciler için "kardeşlik buluşması" düzenlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüştü

Romanya’da cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı

Bingöl Belediyesinden vergi uyarısı: Son gün 30 Mayıs

HÜDA PAR İktisat Başkanı Gültekin: Enflasyon, başlı başına bir yoksullaşma aracıdır

Meteorolojiden Doğu Akdeniz için sağanak uyarısı

Yeşilyurt Belediyesi Evlendirme Dairesi'nde "05.05.2025" yoğunluğu!

Mahaçkale'de çatışma: 2 polis öldü

Malatya Valisi Yavuz'dan güvenlik ve asayiş değerlendirmesi

Taş: Toplumsal sorunların temelinde aile yapısının bozulması yatar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Artık kimsenin kaprisleriyle vakit kaybedemeyiz!

Coşkun: Mevcut ekonomik politikalar sabit gelirlileri daha da yoksullaştırıyor

‘Gerçek yüzüm ortaya çıkacak’ korkusu!

Bingöl’de aranan şahıs jandarma tarafından yakalandı

Batman-Hasankeyf yolunda kaza: 1 ağır yaralı

Bingöl Üniversitesi kulüplerinden Vicdan Gemisi’ne saldırıya tepki

Battalgazi'nin park ve bahçeleri belediyenin kendi ürettiği çiçeklerle güzelleşiyor

Şanlıurfa’da Kur’an-ı Kerim ziyafeti

Emlak danışmanları: Yüksek maliyetler emlak sektörünü durma noktasına getirdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ