• BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Hacı Adayları: Dualarımızın ilki Gazze'nin zaferi için olacaktır

20 Mayıs 2025, Salı 08:44
20 Mayıs 2025, Salı 08:44
Hacı Adayları: Dualarımızın ilki Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Sabahın ilk ışıklarıyla Diyarbakır'dan kutsal topraklara doğru yola çıkan hacı adayları, duygu ve düşüncelerini paylaşırken ortak ifade "Dualarımız Gazze için olacaktır" oldu.

İnzar Turizm Hac ve Umre Organizasyonu bünyesinde hac vazifelerini yerine getirecek hacı adayları sabah namazında Diyarbakır Havaalanında buluştu.

Kimileri 9 kimileri 15 yıl boyunca hac kurasını beklerken bugün kutsal toprakları görmenin heyecanıyla beraber Gazze'de devam eden soykırımın acıları hacı adaylarının dua ve temennilerine yansıdı.

Hacı adayları duygu ve düşüncelerini paylaşırken ilk yapılacak dualar içerisinde Gazze'nin kurtuluşu, zafere ulaşması yönündeki temenniler dikkatlerden kaçmadı.

Mehmet Avci

"Allah-u Teala Gazze'ye de zafer nasip etsin"

Hacı adaylarından Mehmet Avci, "Çok büyük bir heyecan var. Yerimizde duramıyoruz, çok sevinçliyiz. O kutsal mekâna gitsek İslam için, Gazze, Filistin ve her nerede Müslüman varsa onlar için dua edeceğiz." dedi.

Rahmetullah Durmaz

Yaklaşık 14 yıldır bugünü bekleyen Rahmetullah Durmaz, "Çok Heyecanlıyız. Allah 14 seneden sonra bizlere kısmet etti, herkese nasip etsin. Allah-u Teala Gazze'ye de zafer nasip etsin; israil, Amerika ve yandaşlarını kahretsin. Rabbim Müslümanların yardımcısı olsun. 62 yaşındayım ve bu yaşıma kadar ilk kez böyle bir mutluluğu hissediyorum." ifadelerini kullandı.

Suzan Yıldırım

"Dualarımızın başında Gazze'nin kurtuluşu, insanlığın uyanışı olacak"

Dilek ve temennilerinde Gazze'yle beraber ümmetin birlik ve beraberliğine vurgu yapan Suzan Yıldırım, "Çok sevinçli ve heyecanlıyız. İnsan Kabe'ye, Resulullah'ın yanına gideceğini düşündüğünce içi kıpır kıpır oluyor. Siyerde okuduklarımızı yaşayacağımızı hayal ediyorum. İnşallah kabul olunacak bir hac olur. Dualarımızın başında Gazze'nin kurtuluşu, insanlığın uyanışı, birlik ve beraberliğin olması olacak. Gerçekten acınacak durumdayız. Rabbim bizleri birlik ve beraberlikle diriltsin. Bir an evvel Gazze özgürlüğüne kavuşsun inşallah. İnşallah bu zulüm kafirlerin yanına kalmaz, cezalarını çeker ve bizde görürüz." şeklinde konuştu.

Kadri Çeçen

"Arafat ve Kabe'de Gazzeli kardeşlerimize çokça dua edeceğiz"

On yıl önce hac başvurusunda bulunan ve bugün arzuladığı topraklara kavuşmanın sevincini yaşayan Kadri Çeçen, "10 yıldır başvuru yapmıştık, Allah nasip etti ve inşallah kutsal topraklara gideceğiz. Müslümanlara, özellikle Gazzeli kardeşlerimize dua edeceğiz. İnsanlar 'neden bunlara azap göndermedi' diyebilir. Allah iblise verdiği gibi onlara mühlet vermiş ve muhakkak azabını gerecektir. Onun için Arafat ve Kabe'de Gazzeli kardeşlerimize çokça dua edeceğiz. Onların kurtuluşu inşallah yakındır." diye belirtti.

Faysal Aslan

"Rabbimden dileğim bir avuç siyonistin lanete uğraması adına Allah'ın bizlere yardım etmesidir"

Diğer hacılar gibi Faysal Aslan da Kabe'yi gördüğünde yapacağı ilk duada Gazze'nin yer alacağını kaydederek şunları söyledi:

"15 senedir hacca yazdırmıştık, Allah-u Teala bu sene kısmet etti. Kabe'ye gittiğimizde ilk duamız Gazze olacaktır Allah'ın izniyle. Gazze ümmetin imtihanıdır ve maalesef ümmet bu imtihanı kaybetti. Rabbimden dileğim bu hac vesilesiyle Müslümanların tekrardan Gazze'yi hatırlayıp bir avuç siyonistin lanete uğraması adına Allah'ın bizlere yardım etmesidir." (İLKHA)

ABD'de sel felaketi: 27 ölü, 27 kayıp

İngiltere Dışişleri Bakan Lammy Şam'da

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

HÜDA PAR'dan yangında zarar gören esnafa ziyaret

Şırnak'ta Hz. Nuh'u anma programı binlerce kişinin katılımı ile Cudi Dağı'nda gerçekleştirildi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Başbağlar şehitleri ümmetin onurudur, izzetidir

Teşhirciliğin son bulması için Saraçhane'de toplandılar

HAMAS: israil, ateşkes süreci devam etmesine rağmen Gazze'de soykırıma devam ediyor

Bakan Göktaş: Aileyi güçlendirmek için önemli adımlar attık

Fransız polisinden göçmen botuna insanlık dışı müdahale

Balıkesir'de feci kaza: 6 yaralı

Suriye Lazkiye'de orman yangını

Çanakkale Bozcaada'da 3.9 büyüklüğünde deprem

Mardin’de akaryakıt yüklü tankerin dorsesi düştü

Rusya'da askeri havaalanına saldırı düzenlendi

Malatya'da otomobil dereye uçtu: 2 yaralı

Gaziantep'te kaçak kazıya 9 gözaltı

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü aşure ikramında bulundu

Türkiye Kamu-Sen Gaziantep il Temsilciliği: Zam oranları hayal kırıklığına neden oldu

Malatya'da yaralı halde bulunan leylek koruma altına alındı

Malatya'da yangın: Ev, odunluk ve besi çiftliği zarar gördü

Yan yatan otomobilden sürücü yara almadan kurtuldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Brezilya'ya gidecek

Başbağlar Katliamı'nın 32'nci yılında İstanbul'da anma programı düzenlendi

Kalkışa hazırlana uçakta yanlış yangın alarmı: 18 yaralı

ABD'de silahlı saldırı: 1 ölü, 6 yaralı

Mardin’de otomobilin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

Gazze felaket boyutunda bir su sıkıntısıyla karşı karşıya

Pakistan'da çöken binada ölü sayısı 16'ya yükseldi

Malatya'da drift atan sürücünün ehliyeti süresiz olarak iptal edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD'de sel felaketi: 27 ölü, 27 kayıp

İngiltere Dışişleri Bakan Lammy Şam'da

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

HÜDA PAR'dan yangında zarar gören esnafa ziyaret

Şırnak'ta Hz. Nuh'u anma programı binlerce kişinin katılımı ile Cudi Dağı'nda gerçekleştirildi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Başbağlar şehitleri ümmetin onurudur, izzetidir

Teşhirciliğin son bulması için Saraçhane'de toplandılar