• BIST 100

    16443,38%-1,90
  • DOLAR

    43,96% 0,17
  • EURO

    51,93% 0,05
  • GRAM ALTIN

    7404,10% 0,99
  • Ç. ALTIN

    11910,55% 0,80

HAK-İŞ depremzede üyeleriyle buluştu

05 Şubat 2024, Pazartesi 21:30
05 Şubat 2024, Pazartesi 21:30
HAK-İŞ depremzede üyeleriyle buluştu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

HAK-İŞ depremzede üyeleriyle buluştu

Adıyaman’da Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) tarafından depremzede üyelere yönelik psikososyal destek çalışması yapıldı.
HAK-İŞ, Adıyaman’daki depremzede üyeleriyle buluşarak psikososyal destek çalışması yaptı. Valilik konferans salonunda düzenlenen programa HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, Belediye Başkanı Süleyman Kılıç, AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Ziya Polat, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların temsilcileri ile üyeler katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, deprem ve deprem sonrası HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından yapılan yardımların anlatıldığı video izlendi.
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı konuşmada devletin varlığının önemine değinerek, “Elbette ki acılarımız sonsuz, acılarımız var ama tüm bu acıları dindirecek bir devletimiz, bağımsız, özgür bir cumhuriyetimiz var ve bu topraklarda başımız dik olarak geziyoruz. Bunun ne kadar kıymetli olduğunu Filistinli kardeşlerimizi dinleyince anlıyoruz. Onun için bu acıları dindireceğiz, yaralarımızı beraber saracağız. Ateş düştüğü yeri yakar. Elbette ki bunları sonlandıramayız ama devletimiz, belediyemiz, sivil toplum kuruluşlarımız bir şekilde elinden tutmalı, bir şekilde göz göze gelmeli, bir şekilde tebessüm bile etmeli. Hazreti Peygamber buyuruyor ki, ’Karşınızdakine tebessüm etmek sadakadır.’ Bari bunu yapalım. O yüzden biz daha fazlasını yapalım. Psikososyal Destek Platformumuz Türkiye’ye özgü yeni bir şeydir. Bu uluslararası sendikal harekette de örnek gösterilen bir projedir. Binlerce kardeşimiz Ankara’daki psikologlarımızla bizzat temas kurarak, onların acılarını, travmalarını dindirmek için gece gündüz çalışan kardeşlerimiz var. Onlara buradan teşekkür ediyorum. Bugün de bu kardeşlerimiz yüz yüze görüşmeler yaptılar. Bu bizim için çok kıymetli. Çünkü biz makine değiliz. Bizim aynı zamanda bir ruh dünyamız da var. O dünyamıza hitap edecek çalışmalar da yapmamız gerekiyor dedik. HAK-İŞ’in bu projesi gerçekten Türkiye’ye örmek, uluslararası sendikal hareket de bunu nasıl yaptığımızı ve buradaki başarı hikayemizi konuşuyor. Bunu daha da geliştireceğiz inşallah” diye konuştu.
Programda sendika üyelerinin çocuklarıyla resim çizme etkinlikleri gerçekleştirilirken, çekilen kura ile üyelere çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Brezilya'daki sel ve toprak kayması: 59 ölü, 15 kayıp

Samsun'da otomobil şarampole devrildi: 4 yaralı

ABD, Venezuela petrolü taşıyan tankere tamamen el koymak istiyor

Hollanda Savunma Bakanı Yeşilgöz, barış sonrası Ukrayna'ya asker gönderebileceklerini ima etti

Rusya’dan Google’a rekor ceza

İran'daki İngiliz personeli geçici olarak geri çekildi

Sağlık Bakanlığı’ndan 'Okullarda Uyuşturucu Testi' iddialarına yalanlama

Venezuela’dan ABD'ye yaptırım çağrısı

Pakistan-Afganistan gerginliği devam ederken çatışmalar nedeniyle can kayıpları arttı

Ağrı’da Akşam ezanı 15 dakika gecikmeli okundu

Kazakistan'da kafede gaz patlaması: 7 ölü, 19 yaralı

Küçük iyilikler büyük mutluluklar getiriyor

Rusya, Ukrayna'da 4 yerleşim birimini ele geçirdiğini duyurdu

Siirt’in Cahter Balı Paris’te ‘Platinum Quality’ ödülüne layık görüldü

Gazeteci-Yazar Mergen: Ramazan etkinlikleri toplumun özünü yansıtıyor

Malatya'da kar nedeniyle mahsur kalan sürücüyü köylüler kurtardı

Çin'den vatandaşlarına İran'a seyahat uyarısı

HÜDA PAR Milletvekili Demir Gaziantep'te çeşitli ziyaretlerde bulundu

Uluslararası geçerli denizcilik kursları başlıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Malatya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti

Hayvancılıkta yeni yol haritası: Sektör temsilcileri bakanlıkta buluştu

İşgal topraklarındaki ABD elçiliğinden personeline uyarı

"43. Kitap Ve Kültür Fuarı" İstanbul'da açıldı

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Gül: Eğitimde ahlak ve maneviyatı önceleyen bir modele geçilmeli

Şanlıurfa’da kar yağışı yeniden etkili oldu

Antep fıstığı açık artırmayla satıldı

Gaziantep’te kırmızı ışık ihlaline 18 milyon lirayı aşkın ceza

Afganistan Dışişleri Bakanlığı: Bakan Fidan'la Pakistan'la son durum hakkında görüşüldü

İzmir'de fabrika yangın

Vatandaşları gözetleme talebini reddeden yapay zeka şirketine ABD Savunma Bakanlığı’ndan tehdit

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Brezilya'daki sel ve toprak kayması: 59 ölü, 15 kayıp

Samsun'da otomobil şarampole devrildi: 4 yaralı

ABD, Venezuela petrolü taşıyan tankere tamamen el koymak istiyor

Hollanda Savunma Bakanı Yeşilgöz, barış sonrası Ukrayna'ya asker gönderebileceklerini ima etti

Rusya’dan Google’a rekor ceza

İran'daki İngiliz personeli geçici olarak geri çekildi

Sağlık Bakanlığı’ndan 'Okullarda Uyuşturucu Testi' iddialarına yalanlama