• BIST 100

    14029,89%0,01
  • DOLAR

    42,95% 0,08
  • EURO

    50,53% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5965,27% 0,22
  • Ç. ALTIN

    9931,63% 0,00

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, bin 781 gündür evlat nöbetinde olan ailelerle görüştü

18 Temmuz 2024, Perşembe 14:19
18 Temmuz 2024, Perşembe 14:19
HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, bin 781 gündür evlat nöbetinde olan ailelerle görüştü
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, bin 781 gündür evlat nöbetinde olan ailelerle görüştü

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Diyarbakır’da eski HDP il binası önünde bin 781 gündür çocukları için evlat nöbetinde olan ailelerle bir araya geldi.
3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek dağa kaçırılan çocukları için oturma eylemi yapan ailelerin mücadelesi bin 781 gündür devam ediyor.
Aileler, evlat nöbetini kararlı bir şekilde sürdürürken, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Öz Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Aküzüm ve beraberindeki heyet ile eski HDP il binası önündeki çadıra ziyaret gerçekleştirdi. Arslan, çocuklarının yolunu gözleyen ailelerle tek tek görüştükten sonra anne ve babalara gül dağıttı.
Burada gazetecilere açıklama yapan Arslan, HAK-İŞ olarak Diyarbakır annelerinin sürekli destekçileri olacaklarını söyledi.
Ailelere verdikleri evlat mücadelesi için teşekkür eden Arslan, "Konfederasyonumuz HAK-İŞ olarak Diyarbakır annelerinin başlattığı, evlatlarını yeniden kucaklamak, evlatlarına kavuşma mücadelesinin hep yanında yer aldık. Bin 781 gündür bu mücadeleyi sürdüren annelerimize, babalarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Onlar, terörle mücadele konusunda en önemli, en etkili bir mücadele yöntemini benimsediler. Ellerinde sadece çocuklarının fotoğrafları ve onların kendi hayatlarındaki karşılığını anlatmaktan öte hiçbir silahı, cephanesi, sadece bedenleriyle o terör örgütünün uzantısı siyasi partinin önünde bin 781 gündür onurlu, haysiyetli bir evlat nöbeti tutuyorlar. Bu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, ülkemizin birlik beraberliğinin, bölünmez bütünlüğünün, aynı zamanda ülkemizi bölmek isteyen ihanet şebekelerine karşı soylu bir mücadeledir. Evlatlarını talep ederken ülkemizin bütünlüğünü de, üniter yapısını da savunan ve bu topraklarda sadece bir bayrak varsa Türk bayrağıdır diye Türk bayrağının arkasında yer alan bu insanlara hem devletimiz olarak hem de milletimiz olarak şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.
Nöbetteki ailelerin çocuklarına ’teslim olun’ çağrısında bulunan Arslan, "Onların en doğal hakkı olan küçük yaşta evlatlarının oyuncaklarla oynaması gereken çağda, ne yazık ki terör örgütü tarafından çocukları zorla veya kandırılarak dağa çıkarılmış o çocuklarının mücadelesini yapıyorlar. Çocuk savaşçılar olarak ne yazık ki terör örgütünün dünyaya lanse etmeye çalıştığı bu evlatlarımızın, biliyoruz ki dağda zorla tutuluyorlar. Bunların eline zorla silah veriliyor ve bunlar aileleri tehdit edilmek üzere şantaj olarak kullanıyorlar. Burada mücadele eden aileler tehdit ediliyorlar ve bunlar korkutulmaya çalışıyorlar. Çadırda bin 781 gündür mücadele eden anneler, babalar, her türlü takdirin üzerindedir. Ben, bir kez daha kurumumuz adına, HAK-İŞ adına teşekkür ediyorum. Evlatlarımız, kardeşlerimiz, yavrularımız bu hainlerin, bu alçakların oyununu bozalım. Bunların baskılarına boyun eğmeyin, bunların tehditlerine boyun eğmeyin ve gelin annenizle babanızla kucaklaşın. Onlarla beraber devletimizin şefkat ellerine kendinizi teslim edin ve bu ülkenin onurlu bir yurttaşı olarak yaşamaya devam edelim. Aksi halde bu terör örgütleri kendi çocuklarını, kendi yakınlarını, ailelerini Avrupa’nın en lüks okullarında okuturken, en lüks yerlerde yaşarken sizleri kullanıyorlar. Sizleri terör örgütünün hizmetkarı yapıyorlar. Bu oyunu bozalım" ifadelerini kullandı.

Harem-i İbrahim Yahudileştiriliyor: Kutsal mabedin idaresi Müslümanlardan alındı

Konya’da gençler yeni yılın ilk sabah namazında buluştu

Diyarbakır'da otomobil itfaiye aracına çarptı

Şanlıurfa’da kar yağışı nedeniyle tedbirler üst seviyeye çıkarıldı

BESO'dan Alikanlılar Derneği'ne ziyaret

Pakistan'da otobüs ile minibüs çarpıştı: 14 ölü 16 yaralı

Kar Diyarbakır'ı teslim aldı: Küreme aracı bile yolda kaldı

Şanlıurfa’da otoparkta göçük meydana geldi

Batman’da Kar Yağışı Hayatı Olumsuz Etkiledi: Sanayi Sitesinde Çatılar Çöktü

Buzlu veya karlı kaygan zeminde yaralanmalara karşı yapılması gerekenler?

Jackie Chan: Gazze’nin çocukları her gün bombalanıyor

Demir yolları 2025’te Türkiye nüfusunun üç katından fazla yolcu taşıdı

Batı Şeria'da ev baskınları: İşgalciler 29 Filistinliyi esir aldı

Bulgaristan euro bölgesine katıldı

Diyarbakır kara gömüldü kent terk edilmiş şehre dönüştü

Ağrı Merkez Camiinde sabah namazı buluşması gerçekleştirildi

Diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara dikkat

İşgalci siyonistler yeni yıla Gazze’yi bombalayarak girdi

İstanbul'dan Gazze'ye vicdan yürüyüşü: 520 bin kişi Filistin için tek ses oldu

Silahsızlandırma ve "sarı hat" söylemi: Zamir'in 2026 illüzyonu

Kışın sessiz tehlikesi: Kar ve buzda düşmeler artıyor, ilk yardım hayati öneme sahip

Herson'a Ukrayna saldırısı: 24 ölü 50 yaralı

Bitlis’te hayat durdu, 335 yerleşim yeri ulaşıma kapandı.

Sağlık Bakanı Memişoğlu Filistinli hastaları ziyaret etti

Vali Gül, “Gençlik Uyanıyor, Ailecek Duada Buluşuyor” programına katıldı

Diyarbakır'da yoğun kar etkili oldu: Çatılar araçların üzerine çöktü

Ekmeğe zam yapan fırıncılar, artan maliyetlere dikkat çekti

TARSİM’in 2026 teminat kapsamı belirlendi

Batman'da gece saatlerinde çıkan yangın kafeyi kullanılamaz hale getirdi

Anamur'da yeni yılın ilk sabahı camilerde karşılandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Harem-i İbrahim Yahudileştiriliyor: Kutsal mabedin idaresi Müslümanlardan alındı

Konya’da gençler yeni yılın ilk sabah namazında buluştu

Diyarbakır'da otomobil itfaiye aracına çarptı

Şanlıurfa’da kar yağışı nedeniyle tedbirler üst seviyeye çıkarıldı

BESO'dan Alikanlılar Derneği'ne ziyaret

Pakistan'da otobüs ile minibüs çarpıştı: 14 ölü 16 yaralı

Kar Diyarbakır'ı teslim aldı: Küreme aracı bile yolda kaldı