• BIST 100

    9650,76%-0,67
  • DOLAR

    38,00% 0,06
  • EURO

    40,88% 0,02
  • GRAM ALTIN

    3695,88% 0,23
  • Ç. ALTIN

    5964,06% 0,00

HAKSİAD Diyarbakır İl Başkanı Aydın: Bayram alışverişlerimizde de boykota dikkat edelim

EKONOMİ 24.03.2025 15:52:29 0
HAKSİAD Diyarbakır İl Başkanı Aydın: Bayram alışverişlerimizde de boykota dikkat edelim

HAKSİAD Diyarbakır İl Başkanı Cengiz Aydın, bayram alışverişlerinde "ayakkabıdan elbiseye, şekerden gıdaya kadar evimize aldığımız bütün eşyalarımızda boykot ürünlerinden el çekip Gazze direnişine maddi ve manevi destek olmalıyız." dedi.

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Diyarbakır İl Başkanı Cengiz Aydın, yaklaşan Ramazan Bayramı alışverişlerinde boykot ürünlerine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek Diyarbakır esnafına ve halkına boykot hatırlatmasında bulundu.

Gazze davasına destek olmak amacıyla Amerika ve siyonist menşeli ürünlerin boykot edilmesi gerektiğini belirten Cengiz Aydın, yapılan boykotlar sayesinden siyonistlerin birçok firmasının borsada değer kaybettiğini ve birçok ülkede şirketlerinin kapatıldığını söyledi. 

Ramazan alışverişleri hakkında konuşan Aydın, "Her sene olduğu gibi bu yılda Ramazan ayını Diyarbakır'ımız çok coşkulu bir şekilde karşıladı, bayrama da bir başka hazırlanıyor. Başta gıda ve tekstil olmak üzere bazı ürünler bayramlar da ön plana çıkıyor. Her ne kadar ekonomik sıkıntılar devam etse de vatandaşımız alışverişini yapmaya çalışıyor. Ramazan ayı ve akabinde yaklaşan bayramla esnafın yapmış olduğu kampanyalar bizi sevindirdi. Bu kampanyaların devam etmesini istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"İşgalcilerin zulümlerine dur diye bilmek için elimizde ki imkanlar varsa kullanalım"

Diyarbakır esnafına ve halkına boykot konusunda göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı teşekkürlerini dile getiren Aydın, "Ramazan ayı dışında önemli gündemimiz olan Gazze var. 7 Ekim Aksa Tufanı başlamasıyla beraber Diyarbakır halkı ciddi anlamda desteklerini sundu, boykotta maddi ve manevi duruşunu gösterdi. Vicdan sahibi insanların göstermiş olduğu bu tepkiyi halk olarak destekledik. Esnaflarımız işgal çetesinin mallarını dükkânlarından çıkardı. Halkımız kadını-erkeği ve çocuğuyla markete gittiğinde elindeki telefonla alacağı ürünün siyonist ürünü olup olmadığına baktı, bir marka ya da ürünü önerdiğinde boykota dikkat ederek tavsiyelerde bulundu. Esnaflarımıza ve Diyarbakır halkına göstermiş olduğu bu duyarlılık karşısında teşekkür ediyoruz. Anca bu burada bitmiyor. Bu zulümlere dur diyebilmek için elimizdeki tüm imkanları kullanmalıyız. Fiziki olarak bir tepki gösterebiliyorsak onu göstermeli, maddi destek verebiliyorsak onu verebilmeliyiz." dedi.

"Boykot sayesinden siyonistlerin birçok firması borsada değer kaybetti"

"Çok uluslu şirketler var dünyada ve bunların birçoğunun sermaye babası siyonistlerdir" diyen Aydın esnafa çağrıda bulunarak şunları kaydetti:

"Bunların birçoğu fiziki olarak Aksa Tufanı direnişini kırmak için maddi bütün imkanlarını seferber ettiler. Avrupa ve Amerika'da ki bütün emperyalist güçler Gazze direnişini kırmak için ellerinden geleni yapıyor. Esnafımız maddi zarar gözetmeden Gazze'ye destek amaçlı işgal çetesinin mallarını dükkânlarından çıkardı. Bu boykot sayesinde siyonistlerin birçok firması borsada değer kaybetti, birçok ülkede şirketleri kapatıldı. Bunlar dünyaya parayla hükmediyor. Eğer biz bu para kaynaklarını kesersek onlara çok ciddi anlamda zarar vermiş oluruz. Sürekli maddi imkanlarla Filistin'e sahip olmaya çalıştılar. Esnafımızdan isteğimiz bu kaynaklarına ortak olmamaları."

"Kim olursa olsun, kim satarsa satsın boykot ürünleri almayalım"

Gazze halkının direnişine devam ettiği gibi Diyarbakırlıların da boykot direnişine devam etmesi çağrısında bulunan Aydın, "Genelde bütün Türkiye'ye özelde Diyarbakır esnafı ve halkımıza sesleniyorum: Gazze'deki Müslümanların direnişi devam ettiği gibi bizimde boykot direnişimiz devam etmeli. Esnaflarımız mallarını satarken siyonist işgalcilerin ve onların destekçilerinin mallarını satmamalı. Halkımıza da bu konuda çok büyük görevler düşüyor. Kim olursa olsun, kim satarsa satsın boykot ürünleri almayalım. Bu konuda ciddi bir irade ortaya koymamız lazım. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu alanda yetiştirmeli ve uyarmalıyız. Ayakkabıdan elbiseye, şekerden gıdaya evimize aldığımız bütün eşyalarımızda boykot ürünlerinden el çekip Filistin direnişine maddi ve manevi destek sunmalıyız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Seyir halindeki otomobil alev aldı

Ankara'da itikaf sünneti ihya ediliyor

Şanlıurfa’da otomobil yangını

Kaçak elektrik faciası: Teknisyen ölümden döndü

Brent petrolün varili 72 dolar seviyesinde

Av yasağına uymayan şahıslar suçüstü yakalandı

Müftü Haliloğlu: Kadir Gecesi Ramazanın zirvesidir

Mardin’de uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

CHP kurultayı soruşturması: 11 delegeden para karşılığı oy kullanıldığı iddiası

Filistinli gazeteciler ölümle yüzleşerek gerçekleri dünyaya taşıyor

"Bin aydan daha hayırlı" Kadir Gecesi bugün idrak edilecek

Altın fiyatları güne düşüşle başladı

Döviz kurlarında son durum

Hava sıcaklıkları doğu kesimlerde artacak

Yetimler Vakfı’ndan Bingöl'de Ramazan yardımı

Taksim ve Şişhane metro istasyonları yeniden açıldı

Katil rejim Kudüs’te 7 çocuk babası Filistinliyi şehit etti

Emekli ikramiyesini 4 bin TL'ye çıkaracak teklif TBMM'de

Bingöl’de firari 80 kişi yakalandı

Başsavcılıktan "tutuklular emniyette bekletiliyor" iddialarına yalanlama

Bingöl’de arı kovanı hırsızlığı: 1 şüpheli yakalandı

100 bin kişi Mescid-i Aksa'da teravih namazı kıldı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: İslam ülkeleri, Gazze için sesini yükseltmeli ve somut adımlar atmalıdır

Fransa'da iki Alpha jeti çarpıştı

Libya, fidye için alıkonulan 82 göçmeni kurtardı

ABD Başkan Yardımcısı tepkilerin gölgesinde Grönland'ı ziyaret edecek

Teksas'ta 23 kişiyi öldüren saldırgana idam cezasından kurtulması anlaşma teklif edildi

RTÜK Başkanı Şahin: Kurumumuza ve yöneticilerimize yapılan tüm tehditlerle ilgili suç duyurusunda bulunulacak

İletişim Başkanı Altun'dan Özgür Özel'in "boykot" çağrılarına tepki

Bakan Güler: PKK ve uzantıları bir an önce fesih kararını almalı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ