• BIST 100

    10486,09%0,35
  • DOLAR

    41,25% 0,03
  • EURO

    48,38% -0,34
  • GRAM ALTIN

    4836,92% 0,30
  • Ç. ALTIN

    7891,27% 1,14

HAKSİAD Van Şube Başkanı Tasan, Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nı ziyaret etti

22 Şubat 2025, Cumartesi 20:06
22 Şubat 2025, Cumartesi 20:06
HAKSİAD Van Şube Başkanı Tasan, Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nı ziyaret etti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Van Şube Başkanı Mehmet Tasan, bu yıl 11’incisi düzenlenen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nı ziyaret ederek esnafla bir araya geldi.

11. Van Yöresel Ürünler Gıda Hediyelik Eşya Fuarında Türkiye’nin 81 ilinden gelen yöresel lezzetler ve yerel üreticilerin emekleri sergileniyor.  

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Van Şube Başkanı Mehmet Tasan, beraberindeki heyetle birlikte Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinliği gezerek, fuarın kent ekonomisine katkısına dikkat çekti.

Fuarda üreticilerle birebir görüşmeler gerçekleştiren ve esnafın taleplerini dinleyen Tasan, yerel ekonominin güçlenmesi için bu tür organizasyonların büyük önem taşıdığını belirtti.

Tasan, Van ekonomisi için önemli olan Vansüt, Vanet, Vanyem gibi büyük markaların fuarda yer almamasına dikkat çekerek, yerel üreticilerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Bölgenin hayvancılık ve tarım açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Tasan, “Yetkililerden böyle büyük markaların desteklenmesini, tekrar Van’a değer katacak markaların getirilmesini istiyoruz. Doğu Anadolu Bölgesi biliyorsunuz Van özelinde hayvancılık ve tarım üzerine büyük bir gelişim sağlıyor ama bölgede sıkıntı var. Son zamanlarda hepimizin de bildiği gibi ete ve süte ulaşım sıkıntılı. Et ve süt konusunda iş adamlarımızın bölgeye yatırım yapmasını bekliyoruz.” dedi.

Fuara olan ilgiden memnun olduklarını ifade eden Tasan, tanıtım konusundaki eksikliklere dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu: “HAKSİAD Van Şubesi olarak fuarı ziyaret ettik. Esnaf arkadaşları tek tek dolaştık. Maşallah çok yoğun bir kalabalık vardı. Bu fuarlar şehrimiz için çok güzel oluyor, örnek teşkil ediyor. Fuara katılan esnafların şöyle bir sıkıntı yaşadıklarını söylediler. Çok güzel bir ortam, çok güzel bir organizasyon ama sanki reklam ve tanıtım kısmında biraz yetersiz kalınmış. Yetkili arkadaşlara buradan sesleniyoruz; Lütfen bir sonraki fuarlarda reklam ve tanıtım konusuna özen gösterelim.”

Türkiye’nin yöresel değerlerini ve el emeği ürünlerini Vanlılarla buluşturma açısından büyük önem taşıyan fuar, 23 Şubat’a kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. (İLKHA)

Muş’ta aileler arasında silahlı kavga: 2 ölü 3 yaralı

Türkiye'den Sumud Filosuna katılan milletvekillerinden destek çağrısı

Dışişleri Bakanlığı’ndan Nepal uyarısı: zorunlu olmadıkça seyahat etmeyin

Osmaniye’de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Azerbaycan, Katar'daki siyonist saldırıyı kınamadı, "derin endişesini" bildirdi!

İletişim Başkanı Duran’dan Katar’daki saldırıya kınama mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri ile HAMAS'a saldırıyı görüştü: "Atılacak ortak adımlar ele alındı"

BM, israilin Katar’da HAMAS yetkililerine yönelik saldırısını kınadı

Mardin'de pikap hayvan sürüsüne daldı: 14 hayvan telef oldu

Sebastien Lecornu, Fransa’nın yeni başbakanı oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'da HAMAS'a yönelik saldırıyı lanetledi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan, Katar'da HAMAS'a yönelik saldırıya ilişkin açıklama

Kassam, işgal mevzilerine baskın düzenledi: Ölü ve yaralılar var

Tunus’taki drone saldırısı, filodaki insanları yıldırmak ve vazgeçirmeye yöneliktir

Şırnak’ta petrol boru hattı patladı: Alevler havaya metrelerce yükseldi

Malatya'da metruk ev yangını

Şırnak'ta 14 ilden 745 kişinin katılımıyla 7,0  büyüklüğünde deprem tatbikatı yapıldı

HAMAS, Doha'daki saldırıda 6 kişinin şehit olduğunu duyurdu: "Saldırılar direniş yolundan bizi alıkoyamayacaktır"

Malatya'da ahır yangını: 10 hayvan telef oldu

Sumud Filosu'ndan sert mesaj: “Gazze’ye Ulaşacağız, Ablukayı Kıracağız”

Kassam'dan Gazze için duaya çağrı

Batman’a Yeni Bir Güzellik Merkezi: İsra Güzellik Merkezi Açıldı

BATSO'dan Recebanlılar Derneği’ne Ziyaret

Arap ülkeleri, işgalci rejimin Katar'a yönelik saldırılarını kınadı

Bakan Göktaş: 18-25 yaşlarındaki gençlerimiz için kredi miktarını 250 bin liraya yükseltiyoruz

Batman’da Tehlikeli Yolculuk: Patenli Genç Araçlara Tutunarak İlerledi

Gaziantep'te çeşitli suçlardan aranan 4 kişi yakalandı

Batman’da Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda Kaza: Sürücü Yaralandı

Türkiye'den işgalin Katar'a yönelik saldırısına tepki

Batman'da hafriyat kamyonu ile otomobil çarpıştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muş’ta aileler arasında silahlı kavga: 2 ölü 3 yaralı

Türkiye'den Sumud Filosuna katılan milletvekillerinden destek çağrısı

Dışişleri Bakanlığı’ndan Nepal uyarısı: zorunlu olmadıkça seyahat etmeyin

Osmaniye’de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Azerbaycan, Katar'daki siyonist saldırıyı kınamadı, "derin endişesini" bildirdi!

İletişim Başkanı Duran’dan Katar’daki saldırıya kınama mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri ile HAMAS'a saldırıyı görüştü: "Atılacak ortak adımlar ele alındı"