GÜNDEM 30.09.2024 19:16:58 0

HAKSİAD'dan Dicle Üniversitesi Rektörü Eronat’a ziyaret

HAKSİAD
Haberi Sesli Oku

HAKSİAD Diyarbakır İl Başkanı Selahattin Güneş ve beraberindeki heyet, Dicle Üniversitesi rektörlüğüne yeni atanan Prof. Dr. Kamuran Eronat’ı makamında ziyaret ettiler.

HAKSİAD Diyarbakır İl Başkanı Selahattin Güneş, ziyarette Eronat’a yeni görevinin hayırlı olmasını dileyerek başarı temennilerinde bulundu.

Üniversiteye rektör olarak Diyarbakırlı bir kişinin atanmasından memnun olduklarını ve bunun kentin yerel dinamikleri açısından da olumlu karşılandığını söyleyen Güneş, "Diyarbakır’ı bilen, Diyarbakır’da yaşayan, Diyarbakır’ın eğitim ve sağlık alanındaki sorunsal durumdan haberdar olan ve bilfiil yaşayan birinin üniversiteye rektör olarak atanması sevindiricidir." dedi.

Ziyarette üniversite hastanesinin fiziki yapısının eksikliğine değinen Güneş, bu konuda hükümet ile görüşmeler olduğunu, var olan hastaneye çok ciddi bir tadilat ve yeni bir hastanenin yapılması gerektiğini kaydetti.

Üniversitenin eğitim ve akademik başarı durumunun daha da üst çıtalara yükseltilmesi için çalışmaların yapılması ve bu çalışmaların çok ciddi bir şekilde takip edilmesi gerektiğini belirten Güneş, köklü bir üniversite olan Dicle Üniversitesi’nin hak ettiği bir aşamada olmadığını, bunu gerçekleştirmek için ciddi çabalar sarf edilmesi; programlı, planlı çalışmalar yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Güneş, ayrıca HAKSİAD mensuplarının çok ciddi ve başarılı ticari grafiklerinin bulunduğunu belirterek dernek olarak mensuplarının hayat hikayelerini üniversitenin ilgili bölümlerinde okuyan öğrencilere aktarmaya hazır olduklarını bildirdi.

Görüşmede, sağlık turizminin daha fazla geliştirilmesi için sağlık alanındaki tüm argümanlar kullanılarak Diyarbakır’ın sağlık turizminde de başarılı işler çıkarabilecek etkinlik ve yetkinlikte olduğunun ortaya çıkarılması için çalışmalar yapılması gerektiği belirtildi.

Görüşmede ayrıca hastaneye katlı otopark, özel muayeneler için düzenlemeler, muayene ücretleri konuları da ele alındı.

Ziyaret, karşılıklı temennilerle son buldu. (İLKHA)

Yahudi çeteler Filistinli köylülere saldırdı

Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 18 yaralı

Yerlikaya: Ana muhalefetin fütursuz çağrılarını keyifle izleyenlerin başında siyonist israilin gelmesi nasıl bir tezahürdür?

Ensarullah ABD uçak gemisini vurdu

İşgalci ABD Yemen’de sivillere saldırdı: 4 şehit, 2 yaralı

Rusya: Donetsk'te Razliv yerleşim yerini ele geçirdik

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Azerbaycan'da

TESK Genel Başkanı Palandöken'den boykot açıklaması

Gazze'de açlık krizi derinleşiyor

Rusya ile Kuzey Kore 4 kilometrelik köprüyle birleşiyor

Ukrayna: ABD ile nadir toprak elementleri anlaşması istişareler başladı

Batman'da trafik kazası: 7 yaralı

Boykot çağrılarına soruşturma başlatıldı

Otomobil takla atarak kaza yaptı: 1 ölü, 1 yaralı

Meteorolojiden soğuk hava ve yağış uyarısı

Bayram tatilinde emniyet kemeri takmayan 17 bin 427 sürücüye işlem

Ruffles marka cipsler için acil toplatma kararı

Haiti'de 530 mahkum firar etti

Siyonist işgalciler Şati'de sivillere saldırdı: 3 şehit

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 41 tutuklama

Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari hastaneye kaldırıldı

Erken Teşhis Hayat Kurtarır!

Kastamonu'da feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı

Lübnan: israil, saldırılarıyla BMGK'nin 1701 sayılı kararını ihlal etti

Diyarbakır'da bayramlaşma etkinliği düzenlendi

Antalya açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem

İzlanda'da yanardağ alarmı

Çin'den Tayvan'ın çevresini kuşatan tatbikat

Moldova 3 Rus diplomatı sınır dışı etti

Gaziantep'te narkotik suçlardan 1494 kişi gözaltına alındı

Yükleniyor