• BIST 100

    14028,47%0,14
  • DOLAR

    42,96% 0,07
  • EURO

    50,47% 0,13
  • GRAM ALTIN

    5949,65% -0,71
  • Ç. ALTIN

    9950,07% 0,00

HAKSİAD’dan “siyonizme karşı insanlık nöbeti”

23 Ekim 2024, Çarşamba 16:02
23 Ekim 2024, Çarşamba 16:02
HAKSİAD’dan “siyonizme karşı insanlık nöbeti”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Van Filistin’e Destek Platformu’nun Beşyol Meydanı’nda kurduğu Kubbet’üs Sahra Çadırında “siyonizme karşı insanlık nöbeti” devam ediyor. Bu kapsamda çadırda nöbet tutan HAKSİAD Van Şubesi, Gazze farkındalığı oluşturdu.

7 Ekim’in yıl dönümünde Van Filistin’e Destek Platformu öncülüğünde kentin en işlek noktalarından Beşyol Meydanı’nda açılan Kubbet’üs Sahra Çadırı’nda “Siyonizme Karşı İnsanlık Nöbeti” sloganıyla insanlık nöbeti başlatıldı. 50’ye yakın üye STK’nın farklı günlerde nöbet tuttuğu çadıra gelen HAKSİAD üyeleri, gün boyunca Gazze farkındalığı oluşturdu.

Çadırda, kermes, fotoğraf sergisi, müzik dinletisi ve basın açıklamaları gibi çeşitli etkinlikler yapılarak siyonist işgal çetesinin katliamlarına dikkat çekiliyor.

Platforma üye STK’lardan biri olan HAKSİAD Van Şubesi de nöbet çadırında fotoğraf sergisinin yanı sıra ürün satışı yaparak nakdi bağış topladı.

HAKSİAD Van Şube Başkanı Cevdet Arvas ve yönetim kurulu üyeleri vatandaşlarla birebir ilgilenerek Gazze’de yaşanan soykırımı anlattı.

7 Ekim 2023’ten bugüne kadar Gazze’de yaşanan soykırımı duyurmak ve oradaki mustazaflara destek olmak amacıyla ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyleyen Arvas, “Filistin’e Destek Platformu’nun bünyesinde gönüllü olarak her gün burada bir STK, siyonizme karşı insanlık nöbeti tutuyor. Bugün de HAKSİAD Van Şubesi’nin üyeleri insanlık adına, Gazze’yi unutturmamak adına, oradaki mazlumlara destek olmak adına bu insanlık nöbetini zevkle ve şevkle ifa etmeye çalışıyor. Bizim amacımız burada Gazze’deki bütün mustazafların sesi olmak. Bu yapılan çalışmaların Allah katında bir karşılığı olacaktır. ” ifadelerini kullandı.

Çadırda her STK’nın gücü nispetinde farklı etkinlikler yaptığını hatırlatan Arvas, “Gazze’ye destek olmak için yapılan satışların geliri toplanıp birinci elden Gazze’deki yetkili kişilere iletiliyor. Vatandaşların yaptıkları bağışlar konusunda içleri rahat olsun. Allah rızası için yapılan bağışların yerini bulduğundan emin olalım. Az önce 8-9 yaşlarındaki küçük bir kız çocuğu, gariban bir yapısı ve ayağında ayakkabı yerine bir terlik vardı. Belki kendisine bir ayakkabı alabilecek parasını getirip kumbaraya attı. 7’den 77’ye insanlarımız duyarlıdırlar. Bu da bizi gerçekten onurlandırıyor.” dedi.

Kubbet’üs Sahra Çadırı’ndaki “Siyonizme Karşı İnsanlık Nöbeti” ekim ayı boyunca devam edecek. (İLKHA)

Zorlu kış şartlarında Diyarbakır’da acil sevkler gerçekleştirildi

İşgal basını yazdı: Tersine göç yüzde 42 arttı

Siirt’te karla mücadele çalışmaları sürüyor

Bingöl’de 100 köy yolu kapandı

Ortopedik yaralanmalara karşın alınması gereken tedbirler

Memur-Sen: Diyarbakır’da DEM’li belediyelerde emekçi kıyımı dur durak bilmiyor!

Konya’da 5 yeni kavşakta kırmızı ışık Eds’si devreye giriyor

Diyarbakır’da karla mücadele yetersiz kaldı, ulaşım aksadı

Sağlık Bakanı Memişoğlu Mısır’da

Bingöl’de yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi

İstanbul Valiliğinden kar yağışı uyarısı

Mardin’de kopan elektrik teli gencin üzerine düştüğü anlar kameraya yansıdı

Kamuda EKPSS ile bin 573 engelli vatandaşa istihdam müjdesi

Umut Kervanı Adana ekibi deprem tatbikatında görev aldı

2025’te eğitimde kapsamlı dönüşüm: Yeni projeler hayata geçirildi

Bursa’da sahte kahve operasyonu: 5 gözaltı

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. İlhami Gülçin ve Doç. Dr. Murat Yıldırım’dan büyük başarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Soykırımı asla unutturmayacağız

Gaziantep'te karla kaplı yolları açma çalışmaları devam ediyor

Arifan Külliyesi Vakfından Filistin Âlimler Birliğine ziyaret

Gaziantep'te silah operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı

Batman'da karla mücadele çalışmaları vali başkanlığında değerlendirildi

Bursa’da binlerce ruhsatsız ilaç ele geçirildi

Bursa’da sahte temizlik ürünleri deposuna operasyon: 6 gözaltı

Batman'da UMKE ve 112'den zorlu koşullarda hayat kurtaran müdahale

MSB: Uluslararası toplum işgalci israil karşısında yetersiz

Gaziantep’te 37 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Çin, Tayvan çevresinde askeri baskıyı artırdı

Umut Kervanı Kocaeli’de üç aylarda ihtiyaç sahiplerini unutmadı

Avrupa Yetim Eli, Sudan'da kamplarda kalanlara gıda desteğinde bulundu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Zorlu kış şartlarında Diyarbakır’da acil sevkler gerçekleştirildi

İşgal basını yazdı: Tersine göç yüzde 42 arttı

Siirt’te karla mücadele çalışmaları sürüyor

Bingöl’de 100 köy yolu kapandı

Ortopedik yaralanmalara karşın alınması gereken tedbirler

Memur-Sen: Diyarbakır’da DEM’li belediyelerde emekçi kıyımı dur durak bilmiyor!

Konya’da 5 yeni kavşakta kırmızı ışık Eds’si devreye giriyor