• BIST 100

    16585,73%-1,05
  • DOLAR

    43,92% 0,12
  • EURO

    51,91% 0,09
  • GRAM ALTIN

    7434,92% 1,41
  • Ç. ALTIN

    11883,52% 0,57

Halep'te geçici ateşkes ilanı: PKK/SDG'ye şehri terk etmeleri için süre verildi

09 Ocak 2026, Cuma 07:11
09 Ocak 2026, Cuma 07:11
Halep
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Suriye Savunma Bakanlığı, Halep'in bazı mahallelerinde ateşkes ilan edildiğini duyurdu. PKK/SDG'ye bağlı silahlı unsurlara, hafif silahlarıyla birlikte kenti terk etmeleri için süre tanındı.

Suriye Savunma Bakanlığı, Halep kentindeki El-Eşrefiye, Şeyh Maksud ve Beni Zeyd mahallelerinde bugün saat 03.00'ten 09.00'a kadar geçerli olmak üzere ateşkes ilan edildiğini açıkladı.

Bakanlık, PKK/SDG'ye bağlı silahlı gruplara Halep'ten ayrılmaları için süre verildiğini, bu unsurların hafif silahlarıyla birlikte ülkenin kuzeydoğusuna güvenli şekilde geçişlerinin sağlanacağını bildirdi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, iç güvenlik güçlerinin orduya bağlı operasyon birimleriyle koordinasyon halinde, PKK/SDG'ye bağlı silahlı grupların Halep'ten çıkışını organize ettiği belirtildi. Bu adımın, şehirdeki silahlı varlığın sona erdirilmesi, kamu düzeninin yeniden tesis edilmesi ve sivillerin evlerine dönüşünün önünün açılması amacıyla atıldığı vurgulandı.

Öte yandan Suriye makamları, güvenlik durumundaki gerilim nedeniyle Halep'in bazı mahallelerinde perşembe akşamından itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı uygulandığını açıkladı. Hükümet, PKK/SDG unsurlarının saldırılarını artırması üzerine güvenlik güçlerinin El-Eşrefiye Mahallesi'ne girdiğini ve bölgede kontrol sağlandığını duyurdu.

Yerel kaynaklara göre, iç güvenlik güçleri El-Eşrefiye'de geniş çaplı arama-tarama faaliyetlerini sürdürürken, PKK/SDG'nin sivillerin bölgeden çıkmasını engellediği belirtildi. Suriye resmi ajansı SANA ise Halep'te PKK/SDG'ye ait silah ve mühimmatın bulunduğu bir deponun ele geçirildiğini, ayrıca örgütün ana caddelerden birine terk ettiği bombalı bir aracın imha edildiğini aktardı.

Halep Valisi Azam el-Garib, güvenliğin sağlanmasının ardından kentte yaşayan sivillerin evlerine düzenli ve güvenli şekilde dönüşünün yakın zamanda resmî kanallar üzerinden ilan edileceğini söyledi.

Son günlerde ordu ile PKK/SDG arasında yaşanan çatışmaların şiddetlendiği, üç gün içinde 8 kişinin hayatını kaybettiği, 37 kişinin yaralandığı bildirildi. Çatışmaların, PKK/SDG'nin devlet kurumlarına entegrasyonunu öngören mart ayındaki anlaşmanın uygulanmasına yönelik görüşmelerin sonuçsuz kalmasının ardından yeniden alevlendiği ifade ediliyor.

Şam yönetimi, ülke genelinde güvenliği sağlama ve devlet otoritesini tesis etme çabalarını, Aralık 2024'te Beşşar Esed yönetiminin devrilmesinin ardından yoğunlaştırmış durumda. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Trump yönetiminden İran’a “Yeni Kara Liste” hamlesi: Başlangıç olarak seyahat yasağı

Siyonist rejim: İran'dan füze yağmuru başlatıldı

IRNA: Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan görevinin başında

Zelenskiy’den nükleer iddialara alaylı yanıt

Baraj gölünde mahsur kalan 2 kişiyi AFAD kurtardı

Bakan Bolat: 28 Şubat ekonomiye de büyük zarar verdi

Trump: İran'a yönelik geniş çaplı askeri operasyon başlattık

Şanlıurfa’da öğrencilere yönelik "Ramazan, cami ve hayat" buluşması

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: Vesayet kaybetti, millet kazandı

Müftü Durmuş: Zekat, zenginlerin malındaki fakirin hakkıdır

İşgal rejiminin Gazze saldırısında 7 Filistinli şehid oldu

Tahran, Kum, İsfahan, Kirmanşah ve Karac'ta patlamalar

Memur-Sen’den 28 Şubat açıklaması: Vesayetin üzerinden milli irade geçti

Yalova'da 18 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

İran'a yönelik saldırıya ABD hava kuvvetleri de katılıyor

Fransa Yetim Eli'nden Etiyopya'da nakdi yardım

Bakan Yardımcısı Kulaklıkaya, Pakistan Başbakan Yardımcısı Dar ile görüştü

Erbakan vefatının 15'inci yılında dualarla anıldı

ÇEDES Projesiyle gençlerden anlamlı hareket: "Arkadaşlarımla camideyiz"

Siyonist rejim, İran'a saldırı başlattı: Tahran'da patlama sesleri

Depremde yıkılan Nur Muhammed Mustafa Camii ibadete açıldı

Kira geliri beyanname dönemi yarın başlıyor

 Adıyaman Memur-Sen: Milletimiz darbecileri bin yıl sürecek utanca mahkum etti

“İlk Orucum Tekne Orucu” programı yoğun katılımla gerçekleştirildi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gözaltına alındı

IHO EBRAR, Hollandalı iş adamlarıyla iftarda buluştu

Gece yarısı benzine zam geldi

Çocuklara sosyal medya düzenlemesi geliyor, 15 yaş altına hesap yasağı

THY’den İran seferleri açıklaması

Siyonist rejimin 37 insan hakları kuruluşuna yönelik yasak kararı askıya alındı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Trump yönetiminden İran’a “Yeni Kara Liste” hamlesi: Başlangıç olarak seyahat yasağı

Siyonist rejim: İran'dan füze yağmuru başlatıldı

IRNA: Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan görevinin başında

Zelenskiy’den nükleer iddialara alaylı yanıt

Baraj gölünde mahsur kalan 2 kişiyi AFAD kurtardı

Bakan Bolat: 28 Şubat ekonomiye de büyük zarar verdi

Trump: İran'a yönelik geniş çaplı askeri operasyon başlattık