• BIST 100

    11347,70%0,30
  • DOLAR

    40,83% 0,12
  • EURO

    47,84% 0,95
  • GRAM ALTIN

    4431,67% 0,84
  • Ç. ALTIN

    7119,18% 0,73

Halı sektörünün başkenti Gaziantep güçlü markaları ağırlayacak

24 Nisan 2024, Çarşamba 10:20
24 Nisan 2024, Çarşamba 10:20
Halı sektörünün başkenti Gaziantep güçlü markaları ağırlayacak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Halı sektörünün başkenti Gaziantep güçlü markaları ağırlayacak

Gaziantep Halı Fuarı, 28-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) düzenlenecek.
Gaziantep Ticaret Odası iş birliğiyle bu yıl ilki düzenlenecek olan Gaziantep Halı Fuarı, halı sektörünün güçlü firmalarını bir araya getirerek sektörün gelişimine katkı sağlayacak. Orta Doğu ve MENA bölgesi ağırlıklı olmak üzere Kuzey Afrika ve Avrupa’dan çok sayıda yabancı ziyaretçiyi ağırlayacak Gaziantep Halı Fuarı’nda el yapımı halı ve seccade çeşitlerinden, makine yapımı halılara, kilim ve paspaslara kadar sektörün tüm üretim kalemlerine yer verilecek. Ayrıca tekstil zemin kaplamaları, lifler, iplikler, tekstil makine ve aksesuarları da fuar kapsamında sergilenecek.
Halı sektörünün başkenti Gaziantep’te düzenlenecek fuar, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB), Gaziantep Halıcılar ve Dokumacılar Odası’nın destekleriyle düzenlenecek ve 2 salon, 30 bin metrekare alanda 10 ülkeden 200 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile gerçekleşecek.

“Dünya halı modasını Gaziantep belirliyor”
Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, halı sektörünün Gaziantep ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu belirterek, 28 Mayıs’ta başlayacak olan Gaziantep Halı Fuarı için heyecanlı olduklarını dile getirdi. Yıldırım, “Dünya halı modasını belirleyecek kadar güçlü bir üretim altyapısı ve pazar payına sahip olan Gaziantep, 28-31 Mayıs tarihlerinde dünya halı sektörünü ağırlamaya hazırlanıyor. Gaziantep Halı Fuarı’na dünyanın dört bir yanından sektör temsilcilerinin şehrimize gelmesi heyecan verici. Sektördeki firmaların var olan iş bağlantılarını güçlendirmesi, yeni iş bağlantıları kurması açısından büyük fayda sağlayacağından şüphemiz yok. Aynı zamanda, 6 Şubat depremlerinden ağır yara almış olan bölgemizin yeniden ayağa kalkması, ticaretin ve üretimin canlanması adına da olumlu bir katkı sunacaktır. Tüm sektör temsilcilerini 28 Mayıs’ta Gaziantep’e bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Gaziantep dünya halı sektörünü ağırlamaya hazırlanıyor”
Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise Gaziantep’in, makine halısı üretiminde ve ihracatında lider olduğunu belirterek, “Bu potansiyelin dünya çapında ve ülkemizde daha geniş kitlelere ulaşması gerektiğine inanıyoruz. Bu yıl ilk defa düzenleyeceğimiz fuarın sektörde büyük yankı uyandıracağına düşünüyoruz” diye konuştu.

Gaziantep Halı Fuarı yeni iş fırsatları için önemli bir platform
Halı sektörü, Türkiye’nin dünya genelindeki ticaret hacmini 17,2 milyar dolara taşımıştır. Türkiye, 117 ülkeye yaklaşık 3 milyar dolarlık halı ihracatı gerçekleştirmiştir ve bu alanda önemli bir oyuncu konumundadır. Gaziantep Halı Fuarı, sektördeki firmaların iş bağlantılarını güçlendirmesi ve yeni iş fırsatları yakalaması için önemli bir platform olacaktır.

Fuara Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Irak, Mısır, Libya, İngiltere, Bulgaristan, Fransa, Avustralya, Hollanda, İsviçre, İtalya, İspanya, Güney Kore, Rusya, Malezya, Kuveyt, Suudi Arabistan, Nijerya ve Kenya’dan çok sayıda ziyaretçi bekleniyor.
Gaziantep Halı Fuarı, 28-30 Mayıs 2024 tarihlerinde 10.00-18.00, 31 Mayıs 2024 tarihinde ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Mardin’de geleneksel arı kovanı üretim projesiyle istihdam fırsatı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı

İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi'nden ortak Gazze bildirisi

Batman Medya Mensupları Derneği: Gazze'de gerçekler susturulamaz

"Mardin Samancılık" yaz-kış saman tedarikini sürdürüyor

El Cezire, Gazze’de kameramanlarının ve diğer gazetecilerin şehit edilmesini kınadı

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahlat'ta Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü kutlamalarına katıldı

Batman'da afet hazırlık çalıştayı yapıldı

Mersin’de çocuklar “Hayat Namazla Güzeldir” dedi

Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na katılan Rus yüzücü kayboldu

Aksa Tufanı'nda mücahitlerle çatışmaya giren işgal polisi intihar etti

Aile Danışmanı Terzi: Diziler insanı hayal dünyasında yaşatıyor

58 yıl sonra bir ilk: Suriye lideri Şara BM Genel Kurulunda konuşacak

Solhan'da sel felaketinden etkilenen afetzedeler için çalışma başlatıldı

Kışın çamur, yazın toz: 3 kilometrelik yol yıllardır onarılmıyor

Şanlıurfa’da kesintiler ve yüksek faturalar vatandaşı isyan ettirdi

Manifaturacılarda çırak bulamama ve gelenek kaybı endişesi sürüyor

Kayıt parası talep eden okul müdürlerine sıfır tolerans

Gazze'de şehit sayısı 62 bin 744'e yükseldi

Şanlıurfa’da otomobilin çarptığı çocuk ağır yaralandı

Diyarbakır'da 8 katlı binada korkutan yangın: 3 itfaiyeci dumandan etkilendi

Siirt’te zabıta ekipleri 325 iş yerini denetledi: 13 iş yerine para cezası kesildi

Putin ve Pezeşkian nükleer program ve ABD ilişkilerini ele aldı

Bursa’da yaban kedisi foto kapanla görüntülendi

İslami Cihad: Han Yunus’taki hastane saldırısı insanlığa karşı işlenmiş bir suç

HAMAS'tan 5'i gazeteci 19 kişinin hastanede şehit edilmesine tepki

Konya'da baba ve oğlu silahlı saldırıda hayatını kaybetti

Ağrı Dağı zirvesinde Ebu Ubeyde'nin posterini ve Tevhid Bayrağı açtılar

Malatya'da devrilen iş makinesinin altında kalan operatör öldü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mardin’de geleneksel arı kovanı üretim projesiyle istihdam fırsatı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı

İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi'nden ortak Gazze bildirisi

Batman Medya Mensupları Derneği: Gazze'de gerçekler susturulamaz

"Mardin Samancılık" yaz-kış saman tedarikini sürdürüyor

El Cezire, Gazze’de kameramanlarının ve diğer gazetecilerin şehit edilmesini kınadı

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu