• BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

Haliliye’de Kısas Kültür Merkezinin açılışı gerçekleşti

25 Ocak 2023, Çarşamba 05:35
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Haliliye’de Kısas Kültür Merkezinin açılışı gerçekleşti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Haliliye’de Kısas Kültür Merkezinin açılışı gerçekleşti

Haliliye Belediyesi tarafından Kısas Mahallesine kazandırılan Kültür Merkezinin açılışı gerçekleşti.
Haliliye Belediyesi Kısas Kültür Merkezi’nin resmi açılışı gerçekleşti. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Kısas Mahallesinde bulunan eski belediye hizmet binası Kültür Merkezine dönüştürüldü. Kısa süre içerisinde çalışmaların tamamlandığı ve hizmete sunulan Kısas Kültür Merkezi’nin açılışı coşkulu bir törenle yapıldı. Kısas manilerinin okunduğu ve Haliliye Belediyesi Halk Oyunları ekibinin yöresel oyunları sahnelediği açılış töreni, Aşık Sefai’nin saz sunumuyla sahne almasıyla devam etti. Katılımcıların ilgiyle takip ettiği gösterilerin ardından açılış konuşmasını yapan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Kısas Kültür Merkezinin bölgenin ihtiyacı olduğunu ve söz verdikleri gibi tamamladıklarını ifade etti. Kültür Merkezinin hayırlı olmasını dileyen Başkan Mehmet Canpolat, Kısas Mahallesi için asfalt ve kültür ve taziye evi müjdesini de duyurdu. Başkan Mehmet Canpolat, açıklamasında, “Burada uzun yıllar belde belediyesi olarak hizmet etmiş bu binayı dönüştürerek, gerek muhtarım, gerek Kısas halkıyla hep birlikte istişare ettik ve sonunda müziği, kültürüyle birlikte Kısas’a Kültür Merkezi yaraşır dedik. İçerisinde dikiş atölyelerinin olduğu, el sanatlarının olduğu ve yine nota ve enstrümanlarla ilgili, bilgisayar, okuma salonunun yer aldığı Kısas’a yakışır Kültür Merkezinin açılışındayız. Kısas’ın asfaltla ilgili ihalesini gerçekleştirdik, inşallah bahar ayında Kısas’ın içinde tüm yollar asfalt olacaktır. Kısas’ta geçmişten bugüne ne söz verdiysek yaptık. Yine bir sözümüz vardı, unutmuş değiliz. Kısas’a da bir taziye evi, bir kültür evi yakışır değil mi? Bunun da buradan sözünü verelim. Yerimiz hazır, inşallah bu sene içerisinde temelini atıp, Kültür Evimizin açılışını yapacağız. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Belediye Başkanı olarak bizler sizlerin emrindeyiz, sizler de bizim emanetimizsiniz diyorum, saygılarımı sunuyorum” dedi.
Kısas Mahallesinde kazandırılan Kültür Merkezi için Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkür eden Mahalle Muhtarı Davut Ersöz, “Bugün burada açılışını yapacağımız Kültür Merkezini Kısas’ın hizmetine sunan Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat’a mahallem adına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Kültür Merkezi’nin Kısas Mahallesine yakıştığını kaydeden Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise, “Bu hizmet Kısas’ımızı inşallah bilgi birikim, kültür, kültürel bir birikim olarak daha da ileriye taşıyacağına yürekten inanıyorum. Burası kültürlü bir bölge, kültürlü bir bölgeye Kültür Merkezi yakışmış. Bundan dolayı, ince düşüncesinden dolayı Başkanımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Kısas Kültür Merkezi’nin resmi açılışı kurdelelerin kesilmesiyle gerçekleşti. Kültür Merkezinin içerisinde Müzik Sınıfı, Bilgisayar Kursu, Dikiş Atölyesi, El Sanatları Atölyesi, 45 kişilik Okuma Salonu ve 15 kişilik sınıf ile Kısas Mahalle Muhtarlığı yer alacak.
[gallery ids=',82188,82189,82190']

Batman'da silahla yağma suçundan aranan şahıs yakalandı

Benzin, motorin ve otogaza ÖTV zammı

Yahudi çeteler Nablus'ta Filistinlilere saldırdı: Yaralılar var

Gazze'de soykırımın 637'nci günü: Çadır kampları vuruldu, onlarca şehit var

Ensarullah Hareketinden işgal rejimine sert mesaj: "Operasyonlarımız devam edecek"

HAMAS: Gazze’deki ateşkes teklifiyle ilgili direniş ve liderlerle istişarelerimiz sürüyor

Yaralı şahin jandarma ekiplerince koruma altına alındı

"Silahla yağma" suçundan 15 yıl 9 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Vali Canalp’ten Gercüş Köylerine ikinci tur ziyaret

Milletvekili Nasıroğlu’ndan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a ziyaret

Taleplere maksimum performans, maksimum başarı hedefi

Rektör Demir’den Siirt Üniversitesi Rektörü Şındak’a ziyaret

Kocaeli'de 6,8 milyon TL değerinde hırsızlık operasyonu

İzmir'de orman yangınlarıyla mücadele sürüyor

Saraçhane'de gözaltına alınan 13 kişi tutuklandı

İklim Kanunu 14 soruda anlatıldı: Hedef, dayanıklı ve yeşil bir gelecek

Meteoroloji'den 18 il için "turuncu" ve "sarı" kodlu uyarı

DMM'den orman yangınlarıyla ilgili uyarı: Eski içerikler gündemde

Avrupa Gökyüzü Kalkanı devreye alınıyor

Şinmoe Yanardağı'nda patlama

Doğu Asya'da gerilim tırmandı

Tayland'da görevden alınan başbakanın yerine yardımcısı getirildi

Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü

Siyasiler ve STK temsilcileri "Muharrem Ayı İftar Programı"nda buluştu

Beton mikseri ile trambüs çarpıştı: 4 yaralı

İstanbul için sıcak hava uyarısı

Rusya, Afganistan İslam Emirliğini tanıyan ilk ülke oldu

Putin ile Trump Ukrayna'yı görüştü

İstanbul Silivri'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da hükümet karşıtları yine sokaklara çıktı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da silahla yağma suçundan aranan şahıs yakalandı

Benzin, motorin ve otogaza ÖTV zammı

Yahudi çeteler Nablus'ta Filistinlilere saldırdı: Yaralılar var

Gazze'de soykırımın 637'nci günü: Çadır kampları vuruldu, onlarca şehit var

Ensarullah Hareketinden işgal rejimine sert mesaj: "Operasyonlarımız devam edecek"

HAMAS: Gazze’deki ateşkes teklifiyle ilgili direniş ve liderlerle istişarelerimiz sürüyor

Yaralı şahin jandarma ekiplerince koruma altına alındı