• BIST 100

    10189,02%1,08
  • DOLAR

    39,77% -0,14
  • EURO

    47,05% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4282,88% 0,17
  • Ç. ALTIN

    6823,45% -0,43

Halk: Asgari ücret yükseldikten sonra piyasaya da hâkim olunması gerekiyor

18 Kasım 2024, Pazartesi 11:47
18 Kasım 2024, Pazartesi 11:47
Halk: Asgari ücret yükseldikten sonra piyasaya da hâkim olunması gerekiyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Asgari ücretin artırılmasının ardından piyasadaki ürün fiyatlarının da denetlenmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, bu sayede artan ücretlerin gerçek anlamda vatandaşın yaşam kalitesini iyileştirebileceğini belirtti.

Şanlıurfa’da asgari ücretin yetersizliği ve artan yaşam maliyetlerine dikkat çeken vatandaşlar, ücret artışlarının ardından piyasadaki ürün fiyatlarına da müdahale edilmesi gerektiğini ifade etti.

Geçim sıkıntısının her geçen gün arttığına dikkat çeken halk, özellikle kirada yaşayanların bu zorlu dönemde geçimini sağlamakta güçlük çektiğini belirterek, hükümetin piyasayı denetleyerek, asgari ücret artışının gerçek anlamda faydalı olmasını sağlaması gerektiğini vurguladı.

Şanlıurfa halkı, artırılması beklenen asgari ücret hakkında İLKHA’ya konuştu.

“Piyasadaki ürünlere zam yapılmaması gerekiyor”

Mehmet Başıbüyük

Mehmet Başıbüyük

Asgari ücretin yetersiz olduğunu belirten Mehmet Başıbüyük, "Asgari ücret şu anda yetersiz. Asgari ücretin en az 35 bin TL olması lazım. Asgari ücretle yaşayan insan ne ölüdür ne de sağdır. Geçimini zar zor yapıyor, özellikle kirada oturuyorsa. O adam ölse daha iyidir. Asgari ücret yükseldikten sonra piyasaya da hâkim olunması gerekiyor. Piyasadaki ürünlere zam yapılmaması gerekiyor. Piyasadaki ürünler yükselirse asgari ücrete zam yapmanın da bir anlamı yok. Fiyatlar yükseldikten sonra zam yapıp yapmamanın bir anlamı yok. Hükümetten bir beklentimiz yok, bu hükümetin değişmesi gerekiyor." dedi.

“Asgari ücretin en az 30 bin TL olması lazım”

Ahmet Çetinadam

Ahmet Çetinadam ise, mevcut ekonomik şartları ve enflasyonu göz önünde bulundurarak, "Şu anki enflasyon ve ekonomiye göre düşünecek olursak, asgari ücretin en az 27 bin bandında olması lazım. Hayat çok pahalılaştı, hiçbir şey alınmıyor. Kaldı ki bu ülkede asgari ücret 17 bin TL iken, açlık sınırı 22 bin TL. Şu an aldığımız asgari ücret açlık sınırının altında, 4 kişilik bir aile 17 bin TL ile nasıl geçimini yapsın? Kiralar şu anda 10 bin, 15 bin TL civarında. Bunun yanında elektrik, su, doğalgaz ve telefon faturaları da var. Bu durumdayken bu aile ne yiyip ne içecek? Asgari ücretin en az 30 bin TL olması lazım. Aşağısı bu insanları kurtarmaz. Bununla beraber emeklilerin de maaşlarının yükseltilmesi lazım. Aldıkları maaş onlara yetmiyor. Asgari ücretle beraber yapılan zamların da kontrol edilmesi gerekiyor. Enflasyonun düşürülmesi gerekiyor. Bugün ekmek 8 TL, asgari ücrete zam yapıldığı zaman ekmek fiyatları 30 TL'ye çıkarsa, yapılan zammın bir anlamı olmayacak, değişen hiçbir şey yok. Önemli olan burada enflasyonu düşürmek ve vatandaşı rahatlatmak. En az asgari ücretin 30 bin TL olması lazım, en uygunu da bu." diye konuştu.

“Asgari ücret 22 bin TL'den fazla olursa, öpüp başınıza koyun”

Mehmet Emin Maraşlıoğlu

Mehmet Emin Maraşlıoğlu, asgari ücretle ilgili bazı haberler ve söylemler duyduklarını dile getirerek, "Bazı haberlerde veya bazı oturduğumuz yerlerde asgari ücretin 30 bin TL olacağı söyleniyor. Ben de buradan açıkça söylüyorum, eğer asgari ücret 22 bin TL'den fazla olursa, öpüp başınıza koyun. Kısacası, o kadar zam yapmazlar. Uzun zamandır biz bu asgari ücretin peşine düşmüş durumdayız. Şu an ekonomi olarak hayat pahalılığı var, yoksulluk, işsizlik gibi sorunlar var. Devletin bunları düşünmesi lazım. Devlet baba, sen Türkiye'deki 80 milyon insanın başındaki bir babasın. Bu duruma bir el atman lazım ve bir çare bulman lazım. Bu seçimlerden sonra maalesef bir gerileme oldu. Allah yardımcımız olsun. Bu asgari ücret komisyon başkanı için söylüyorum, inşallah Allah kalplerine merhamet bırakır. En az asgari ücretin 25 bin TL olması lazım, artık bıçak kemiğe dayandı." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Gana'da M çiçeği vaka sayısında artış

İklim Kanunu Teklifi Meclis’te kabul edildi

Eski tip ehliyetlerin süresi doluyor

Hama'da tanker faciası

İtalya'da aşırı sıcak hava nedeniyle 18 kentte kırmızı alarm

Hafızlık öğrencilerinden anlamlı bağış

Yunanistan'da cezaevinde yangın paniği

İzmir Çeşme'de orman yangını

Avustralya aşırı yağış ve şiddetli rüzgâr alarmı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan HAMAS heyeti ile görüştü

İki otomobil çarpıştı: 8 yaralı

Kocaeli'de orman yangını

Pancar üreticilerine 2,5 milyar liralık ödeme

İspanya'da orman yangını: 2 ölü

Tayland’da kağıt fabrikasında yangın: 8 ölü, 26 yaralı

Gaziantep'te haziran ayında 706 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti

Belediye Başkanı Geçit: Peygamber Efendimize yapılan hadsizliği şiddetle lanetliyorum

Gaziantep'te tefecilik operasyonu: 7 gözaltı

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Euro rekor kırdı

Filipinler'de çıkan yangında onlarca ev küle döndü

Süveyş Körfezi'nde sondaj gemisi battı: 4 ölü, 23 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aile kurumunu korumak en temel vazifemiz

Ukrayna: ABD'nin silah teslimatı devam etmeli

Tatil dolandırıcılıklarından korunmanın yolları

Sakarya'da panelvan kazası: 6 yaralı

Bakü-Moskova hattında tansiyon yükseldi

Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi

"Şeriat isteyenler, asılacaksınız" tehdidinde bulunan provokatör yakalandı

ABD, Ukrayna'ya mühimmat sevkiyatını durdurdu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gana'da M çiçeği vaka sayısında artış

İklim Kanunu Teklifi Meclis’te kabul edildi

Eski tip ehliyetlerin süresi doluyor

Hama'da tanker faciası

İtalya'da aşırı sıcak hava nedeniyle 18 kentte kırmızı alarm

Hafızlık öğrencilerinden anlamlı bağış

Yunanistan'da cezaevinde yangın paniği